StarT – startti yhdessä hyvään tulevaisuuteen

StarT tarjoaa maksuttomia vinkkejä ja materiaaleja projektiopiskelun toteuttamiseen uusien OPS:ien linjassa kaikilla opetuksen asteilla. Lisäksi voit mahdollisesti saada toteuttamisen tueksi StarT-lähettilään, joka vierailee oppimisyhteisöissä käytännön työskentelyn tukena. Presidentti Niinistö toimii hankkeen virallisena suojelijana. Mukaan ehtii lukuvuoden 2016 – 2017 osalta ilmoittautua 15.11. asti.

Vantaalaisista peruskouluista jo puolet ovat mukana StarT-hankkeessa. Kaikkia kouluja toivotaan mukaan ja myös lukiot toivotetaan tervetulleeksi. Uudenmaan alueelliset festarit järjestetään Heurekassa.

StarT pähkinänkuoressa:

  1. Toteuta LUMA-aineisiin ja StarTin teemoihin liittyvä projektiopiskelujakso haluamallasi tavalla.
  2. Järjestäkää sen päätteeksi koulussa yhdessä koko oppimisyhteisölle pieni tai suurempi tapahtuma, StarT-päivä, jossa projektitiimit esittelevät projektiopiskelunsa tuotokset.
  3. Valitkaa parhaat ja raportoikaa ne ehdolle alueellisille StarT-festareille. Raportointi tehdään verkkolomakkeella, johon liitetään 1) vapaamuotoinen projektipäiväkirja ja 2) max. 3 min. videoesittely tuotoksesta.
  4. Lisäksi verkkolomakkeella voi raportoida oman oppimisyhteisön hyvän käytänteen projektiopiskelujakson toteutuksesta. Hyvät käytänteet -raporttiin liitetään max. 3 min. video oppimisyhteisön StarT-päivästä.
  5. Parhaat projektityöt ja hyvät käytänteet kutsutaan verkkotuomaroinnin perusteella esittäytymään alueellisille StarT-festareille, joilla parhaat palkitaan. Palkintona on upeita elämyksiä ja stipendejä sekä oppilaiden tiimeille että oppimisyhteisöjen hyville käytänteille.

 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: http://www.luma.fi/start