Hour of Code 5.-11.12.

minecraft

Hour of Code -hankkeessa on tavoitteena innostaa nuoria tutustumaan koodaamiseen ja luovaan ongelmanratkaisuun tietotekniikan avulla. Hankkeen takana on non-profit-järjestö Code.org ja se on osa 5. joulukuuta alkavaa Computer Science Education -viikkoa.

Lue lisää

Rojupöhö-joulukiertue on täällä taas!

rojupo%cc%88ho%cc%88__kuvaaja_m-roggemanTilaa koulullesi Röjupöhöpäivä tavarahysterian taltuttamiseksi. Nukketeatteri sopii 6-8 -vuotiaille. Esitykset luokittain esim. klo 9-13.

Esitykset ovat osa HSY:n tarjoamaa maksutonta ympäristöneuvontaa. Tiedustele Ympäristökoulu Polusta, kuinka monta näytöstä koulusi tai päiväkotisi on mahdollista saada p. 0400 348 100 tai polku(a)kierratyskeskus.fi

Rojupöhö: http://bit.ly/2foFrZX

Tilaa esitys: http://bit.ly/2ggEeYU

Koivukylän kierrätyskeskus kutsuu viettämään Vihreää Perjantaita

Koivukylän kierrätyskeskus kutsuu kaikki koulut, oppilaitokset, päiväkodit ja nuorisotalot viettämään vastuullisen kuluttamisen tapahtumaa Vihreää perjantaita  Älä osta mitään – päivänä   25.11. klo 9 – 16.

Päivässä on lukuisia toimintapisteitä eri-ikäisille. Poimi näistä kestävän elämäntavan ohjelmanumeroista osuvimmat ja tulkaa tutustumaan kaupan kulisseihin. Lisätietoa täältä ja täältä.

ROBBO™ ja Me-säätiö lahjoittavat robotteja alakouluille – hae mukaan!

ROBBO™ ja Me-säätiö lahjoittavat Koodausta kouluihin -hankkeen puitteissa 25 robottisettiä tieteen-, teknologian-, tekniikan ja matematiikan opiskelun tukemiseksi Suomen alakouluissa. ROBBO™ yhdessä Me-säätiön kanssa haluaa antaa suomalaisten koulujen oppilaille ja opettajille mahdollisuuden oppia ohjelmointia ja robotiikkaa uuden ja innovatiivisen teknologian avulla. Lisäksi heidän tarkoituksenaan on tukea erityisesti alakoulujen iltapäiväkerhotoimintaa. He lahjoittavat 25:lle koululle nerokkaat ROBBO™ robotit ja opetusmateriaalit. Tämän lisäksi he ovat koulujen tukena koko projektin aikana ja järjestävät yhdessä Innokas-verkoston kanssa ohjelmointi- ja robotiikka koulutustilaisuuden opettajille.

Lue lisää

Vantaan yhteishaun 2017 mobiiliopas ja esite

yhteishakuYhdeksäsluokkalaisille on ajankohtaista suunnitella jatko-opintoihin liittyviä valintoja kevään yhteishaun 21.2.–14.3.2017 lähestyessä. Vantaan kaupunki on julkaissut lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen yhteishaun 2017 mobiilioppaan ja painetun esitteen. Esite toimitetaan painosta kouluille viikolla 44 ja toiveena on, että opas jaetaan kaikille vantaalaisille perusopetuksen päättäville nuorille. Asiasta on tiedotettu perusopetuksen oppilaanohjaajia. Sivistystoimi tiedottaa keskitetysti perusopetuksen päättävien nuorten huoltajia mobiilioppaasta ja esitteestä Wilmassa.

Tulevaisuusfoorumi sekä täydennyskoulutus Kestävä tulevaisuus ja laaja-alainen osaaminen

Tulevaisuusfoorumi – Satavuotiaan Suomen tulevaisuus -paneeli järjestetään perjantaina 25.11.2016 klo 12.30-14.00 Metropolian Leppävaaran kampuksella. Voit seurata tilaisuutta myös etäyhteydellä. Kutsun liitteenä on myös linkit peruskoulun ja lukioiden opettajille suunnattuun maksuttomaan täydennyskoulutukseen Kestävä tulevaisuus ja laaja-alainen osaaminen, johon on jatkettu ilmoittautumisaikaa 15.11 asti.

Team up -verkkokurssi alkaa

Team Up -verkkokurssi toteutetaan ensimmäisen kerran 07.11.2016 alkaen ja sen voi aloittaa joustavasti 7.-14.11. välisenä aikana. Ota siis kollega tai muutama mukaan kurssille ja ota ennen joulua haltuun uusi OPS, laaja-alaiset osaamisen taidot tai ilmiöpohjaisuus. Verkkokurssin alussa autetaan selvittämään, missä muutosta kannattaa teidän koulussanne tehdä.

Lue lisää tästä