Avain ja HR-työpöytä toimii vain hallinnonverkon koneella

Vantaan kaupungin intranet Avainta ei olla vielä saatu toimimaan opetusverkosta sen jälkeen kun palvelimet on siirretty uusiin konesaleihin. Mikäli tarvitset pääsyä Avaimeen, niin käytäthän hallinnonverkon tunnuksia ja hallinnonverkon konetta.

HR-työpöytä toimii varmasti hallinnonverkon koneella ja luultavasti kotikoneella. Opetusverkon koneilla se ei välttämättä toimi, ja tämä on selvityksen alla.

>> Jos et mitenkään pääse HR-työpöydälle niin olethan yhteydessä omaan palkanlaskijaan.

Näin sähköpostien lähettäminen onnistuu vantaa.fi osoitteista eduvantaa.fi osoitteisiin

Syksyn aikana on ilmennyt virheilmoituksia kun hallinnonverkon sähköpostista (vantaa.fi) on lähettänyt viestejä eduvantaa.fi osoitteisiin. Syy liittyy päivitettyyn osoitekirjaan, jonka jäljiltä outlook työpöytäsovelluksen välimuistiin on jäänyt toimimattomia nimiä. Lue ohje miten tyhjennät välimuistin. Tämä koskee ainoastaan vantaa.fi käyttäjiä.

Huom: Välimuistin tyhjennyksen jälkeen tulee osoitteet ensin kirjoittaa muodossa etunimi.sukunimi@eduvantaa.fi, jolloin välimuistiin jää toimivat osoitteet.

Arviointi oppimisen edellytyksenä ja tukena – maksuton täydennyskoulutus opettajille

Täydennyskoulutusta arvioinnista esi- ja perusopetuksessa työskenteleville opettajille! Avaa esite

Sitovat ilmoittautumiset kaikkiin kolmeen moduuliin tehdään ensimmäiseen koulutuspäivään ilmoittautumisella 30.10.2015 mennessä internetissä osoitteessa www.avi.fi/etela kohdasta Ajassa, Tapahtumat ja koulutukset. Koulutus on Heurekassa, Tikkurilassa.

Wilma toimii!

24.9.2015 klo 14.20

Pienen katkoksen jälkeen Wilma toimii taas.

24.9.2015 klo 14.04

Wilma toimii taas!

24.9.2015 klo 13.10

Tietohallinnossa on menossa korjaustoimeenpiteet. Primuspalvelin on saatu käyntiin. Wilmaan ei vielä pääse.

24.9.2015 klo 11.57

Kyseessä näyttäisi olevan tietoliikenneongelma, ja sitä tutkitaan parhaillaan.

24.9.2015 klo 8.13

Valitettavasti tilannetta ei ole vielä saatu korjatua, mutta sitä työstetään parhaillaan.

23.9.2015 klo 17.15
Teknisten ongelmien vuoksi Wilma ei toimi tällä hetkellä. Palveluntoimittaja etsii vikaa parhaillaan. Pahoittelemme asiasta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Avaimen ja HR-työpöydän kanssa ongelmia

Avaimen linkki ei näytä toimivan opetusverkosta, ja myös HR-työpöydän kanssa on ollut ongelmia. Avain ei myöskään toimi moitteettomasti hallinnon verkon koneissa, joten kyseessä on laajempi ongelma. Ilmoitamme heti kun tilanne on saatu korjattu.

Päivitys 24.8.2015 klo 11:43

Vantaan kaupungin Intranet-sivujen autentikointia hoitava palvelin on vioittunut ja tämän vuoksi Avain ei toimi. Asiaa korjataan.

Microsoft Office 2013 ja Libre Office päivitykset

Lisäys 20.8.2015 klo 15:47

PowerPoint ja muut Office ohjelmat löytyvät Office 365 -onlinepalvelusta, ja niitä voi käyttää verkon kautta, kunhan ensin siirtää tiedoston omaan OneDriveen.

Päivitys 19.8.2015

Kouluille ja oppilaitoksille ohjelmistopaketit tippuvat parhaillaan. Joissakin koneissa tilanne on se että Microsoft Office pakettia ei ole koneessa lainkaan, mutta tästä ei kannata hätääntyä, koska päivitettäviä koneita on sen verran iso, niin päivitykset tippuvat ajallaan. Kannattanee silti avata koneet ja tarkistaa tilanne. Jos viikon jälkeen tilanne ei ole muuttunut, niin olkaa yhteydessä Helpdeskiin ja kertokaa computername tarkkuudella mistä koneista puuttuu uusi Office 2013.

Huomioittehan että vaikka koneessa ei ole Office pakettia, kirjoitusohjelmia on silti käytössä: notepad ja wordpad. Löydät ne nopeasti kun kirjoitat startnapin takana löytyvään hakukenttään, joko notepad tai wordpad. Wordpadissä voit muokata tekstiä, kun taas notepadissa on pelkkä teksti, ilman muokkaus mahdollisuutta.

 

Libre Office asennetaan vain lukioiden koneille.

Aikaisempi tiedote