KORKEASAAREN KOULULAISKONFERENSSI 2017

Korkeasaaren eläintarha kutsuu Etelä-Suomen yläkoulujen ja lukioiden edustajia kasvattamaan ympäristötietoisuuttaan Korkeasaaren Koululaiskonferenssiin ti 4.4., to 6.4. tai pe 7.4. Perinteisessä tapahtumassa asiantuntijat esittelevät mielenkiintoisin esimerkein luontoon liittyviä ajankohtaisia kysymyksiä, jonka jälkeen aiheita työstetään erilaisissa työpajoissa. Tavoitteena on lisätä nuorten mielenkiintoa luonnon monimuotoisuutta kohtaan ja innostaa heitä lajien ja ympäristön suojeluun. Lisätietoa tästä ja www.korkeasaari.fi/ryhmapalvelut/koululaistapahtumat/

 

Muutoksen aika ja mustan hiilen kirous -opastus opettajille

mammuttiVantaan yläkoulujen ja toisen asteen kasvattajilla on nyt mahdollisuus tutustua Muutosta ilmassa –näyttelyn uuteen Muutoksen aika ja mustan hiilen kirous –  opastukseen. Opastus on tunteisiin vetoava, dramaattisia tehosteita sisältävä ja perinteistä poikkeava yläkoulu- sekä 2. asteenikäisiä aktivoiva tutustuminen hiilen ja ihmisen rooliin planeettamme nykytilanteessa. Opettajien tutustumisopastus järjestetään torstaina 26.1.2017 klo 15.00 -16.15. Kierroksen jälkeen museoon voi tutustua omatoimisesti.

Ilmoittautuminen opettajien opastukseen 19.1. mennessä tästä. Mukaan mahtuu 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta! Omalle luokallesi opastuksen voi varata: www.luomus.fi/fi/opastukset

Vaikka lajimme aiheuttamista ongelmista puhutaan paljon, lajiominaisuuksillamme voimme tehdä myös paljon hyvää! 

 

Suomen luontokeskus Haltia kouluttaa: Koe talvi – lumipuuhia ja liikettä

Nuotiontekoa, talviliikuntaa ja lumirakentelua! Opi miten saat oppilaasi viihtymään ulkona talvella. Kurssi pidetään torstaina 2.2.2017 klo 14-17 Suomen luontokeskus Haltiassa. Kurssi on tarkoitettu peruskoulun opettajille sekä muille aiheesta kiinnostuneille kasvattajille. Kurssimaksu on 20 €. Ilmoittaudu viimeistään viikkoa ennen netissä! Lisätietoja tästä ja  www.haltia.com/luontokoulu

HEIJ – Helsingin seudun ilmastojuniori -palkinto jaossa

heij-logo-rgb_70x102pxHSY jakaa HEIJ- Ilmastojunioripalkinnon 2017 koululle, joka aktiivisesti ja innovatiivisesti vähentänyt kasvihuonekaasupäästöjä tai kannustanut muita siihen. Lisäksi valinnassa kiinnitetään huomiota kekseliäisyyteen, edistyksellisyyteen, omaperäisyyteen ja tietoisuuden herättämiseen. Palkinnon voi voittaa  HSY:n kummikoulutoiminnassa ollut tai parhaillaan mukana oleva koulu. Voittajakoulu saa Marinella Ruususen ja Marjukka Savolaisen Plant It -teoksen, kunniakirjan sekä oikeuden käyttää Helsingin seudun HEIJ-ilmastojuniori -logoa viestinnässään. Lisäksi voittaja saa 1000 euroa.

Ehdotusten jättöaika on 15.11-15.12.2016.  Ehdotuksen voi jättää tästä linkistä. Lisätietoa palkinnosta täältä ja kummikouluohjelmaan osallistuneet koulut löytyy täältä.

Rojupöhö-joulukiertue on täällä taas!

rojupo%cc%88ho%cc%88__kuvaaja_m-roggemanTilaa koulullesi Röjupöhöpäivä tavarahysterian taltuttamiseksi. Nukketeatteri sopii 6-8 -vuotiaille. Esitykset luokittain esim. klo 9-13.

Esitykset ovat osa HSY:n tarjoamaa maksutonta ympäristöneuvontaa. Tiedustele Ympäristökoulu Polusta, kuinka monta näytöstä koulusi tai päiväkotisi on mahdollista saada p. 0400 348 100 tai polku(a)kierratyskeskus.fi

Rojupöhö: http://bit.ly/2foFrZX

Tilaa esitys: http://bit.ly/2ggEeYU

Koivukylän kierrätyskeskus kutsuu viettämään Vihreää Perjantaita

Koivukylän kierrätyskeskus kutsuu kaikki koulut, oppilaitokset, päiväkodit ja nuorisotalot viettämään vastuullisen kuluttamisen tapahtumaa Vihreää perjantaita  Älä osta mitään – päivänä   25.11. klo 9 – 16.

Päivässä on lukuisia toimintapisteitä eri-ikäisille. Poimi näistä kestävän elämäntavan ohjelmanumeroista osuvimmat ja tulkaa tutustumaan kaupan kulisseihin. Lisätietoa täältä ja täältä.

Mukaan pyöräilykummitoimintaan?

Pyöräilykuntien verkoston ja Pyöräliitton kouluttaa vapaaehtoisia pyöräilykummeja. Kummit kannustavat lapsia arkiliikuntaan ja toimivat tukena niille jotka haluavat lisätä oppilaidensa pyöräilyä. Seuraava Pyöräilykummikoulutus toteutetaan Helsingissä 24.10.2016 klo 17-20. Koulutus rakentuu lyhyistä alustuksista, keskustelusta ja käytännön ajotaitoharjoitusten testaamisesta. Lisätietoa täältä.

Valtakunnallien Energiansäästöviikko tulee taas 10.-16.10.2016

Kaikki koulut sekä päiväkodit ovat tervetulleita viettämään Motivan Energiansäästöviikkoa viikolla 41 energiaetsivan_lukkari_isovalmiiden materiaalien tai omien ideoiden kanssa. Kaikkien osallistuvien koulujen kesken Motiva arpoo sähkölatauskuntopyörän materiaalipaketin. Paketin avulla oppilaat rakentavat itse kuntopyörän, jolla voi ladata kännyköitä, tabletteja tai tuottaa valoa diskopalloon. Kannattaa siis lähteä mukaan! Lisätietoa Energiansäästöviikosta täältä ja tokaluokkalaisen Hei kaikki toimii – materiaali.

Lisäksi viikolla voi hyödyntää WWF:n Riittääkö virtaa -koulukiertueen aktiviteetteja tai muita materiaaleja  kuten sarjakuvarunkoa, PowerPoint-esityksiä, tutkimustehtäviä, energiakortteja. Materiaalit löytyvät täältä.

Koulujen kilometrikisa poljetaan 3.-31.10.2016

Valtakunnallinen Koulujen Kilometrikisa starttaa jälleen! Kisa kannustaa 1.-6. -luokkalaisia pyöräilemään koulumatkoilla ja vapaa-ajalla. Idea on, että kilometrejä kerätään luokalle. Luokan polkijoiden yhteenlasketut kilometrit jaetaan osallistujien määrällä. Sarjoja on kolme: 1.-2. –luokka, 3.-4. –luokka ja 5.-6. –luokka.

Lisätietoja kisasta ja ilmoittautumisesta: http://www.kilometrikisa.fi/koulut/