ajankohtaista

Marraskuun kotikirje

Hyvää syksyn jatkoa Ylästön koulusta!

Opiskelu on Ylästön koulussa vauhdissa. On mukavaa nähdä käytävilläkin ahertavat lapset, jotka toinen toistaan tukien etenevät hienosti opinnoissaa. Jo nyt huomaa, että vastuuta opiskelusta on opittu hienosti, vaikka nykyisiä opetussuunnitelman tavoitteita on harjoiteltu vasta vähän yli vuosi. Toinen merkillepantava asia on hyvin käyttäytyvät ja ystävälliset oppilaat. Tätä näkee jatkuvasti. Kun koulumme pitkäaikainen opettaja Kristiina Engelbarth jäi viime viikolla eläkkeelle, lasten kannustus Kristiinalle keppihevosratsastuskilpailussa nosti kyyneleet silmiin. Lapsenne ovat kiitoksen ansainneet!

Lämpötila heittelee ja asettaa vaatimuksia lasten pukeutumiselle. Koulupäivä sujuu aina paremmin, kun on riittävän lämmintä vaatetta ja kostealla säällä siihen sopiva vaatetus. Kun sää onkin sitten iltapäivällä erilainen, kuin aamulla, jää koululle helposti osa oppilaan vaatteista. Vaatteen kotiin löytäminen varmistuu, kun kirjoitatte niihin omistajan nimen. Löytötavaralaatikoita kannattaa käydä pöyhimässä, jos jokin vaate ei ole kotiin löytänyt.

Olette saaneet viestin Ylästön koulun vanhempainyhdistykseltä. Teillä on tilaisuus liittyä jäseneksi yhdistykseen, joka ajaa kaikkien Ylästön koulun oppilaiden asiaa. Vanhemapainyhdistys on vahva linkki kodin ja koulun yhteistyössä. Yhdistyksen toimintaan kuuluu Ylästö-päivän järjestäminen, jonkin tilaisuuden (taikuri, näytelmä tms.) ostaminen koulun oppilaiden iloksi, rahallinen tukeminen (stipendit ja tavaroiden hankkiminen opettajien esityksen mukaan) sekä aktiivinen vuorovaikutus koulun henkilöstön kanssa.

Tärkeitä päivämääriä

Ke 15.11. vietämme koulussamme pienimuotoisesti Nenäpäivää: Muiden mukavien aktiviteettien ohella keräämme rahaa hyvään tarkoitukseen. Kaikki oppilaat, perheet ja muut läheiset voivat osallistua keräykseen Ylästön nenät -haasteen kautta. Opettajat keräävät luokissa oppilaiden lahjoitusrahat ja toimittavat ne Ylästön nenät -lahjoituspottiin. Lahjoituksen voi maksaa myös suoraan tilille. Ohjeet siihen löytyvät tämän linkin takaa: Ylästön nenät. Ennen kaikkea olemme hengessä mukana pukeutumalla punaiseen tuona koulupäivänä.

Tiistaina 21.11. klo 18.00 - 19.30 tulee neuropsykologian erikoislääkäri kertomaan tarkkaavuuden ja keskittymisen ongelmista sekä lasten tukemisesta. Toivotamme kaikki kiinnostuneet vanhemmat tervetulleiksi kuuntelemaan ja kyselemään. Asiantuntijan esittelemät tukimuodot palvelevat suurinta osaa lapsista. Oli heillä diagnosoituja tarkkaavuuden pulmia tai ei. Koska tarjoamme tilaisuudessa kahvit, tulee teidän ilmoittautua etukäteen. Tilaisuudesta tulee oma viestinsä, jonka kautta voi ilmoittautua.

Maanantaina 4.12. Koulupäivän pituus on poikkeuksellinen. Illalla esiintyvillä luokilla 2. 4. ja 6. koulua on klo 9 - 12, muilla luokilla 1, 3. ja 5. on koulua klo 8 - 12. Samana iltana klo 18.00 vietämme itsenäisyysjuhlaa koululla. Juhlaan osallistuvat esiintyvät oppilaat sekä kaikki halukkaat huoltajat. Tänä vuonna juhlimme 100-vuotiasta Suomea joulujuhlan sijaan.

Ti 5.12. koko kaupungin neljäsluokkalaiset osallistuvat Kaupungin johtajan tanssiaisiin. Asiasta tulee lisätietoa ensi viikolla. Koulun muut oppilaat ovat koulussa klo 9 - 13.15 ja juhlivat itsenäisyyttä koulupäivän aikana.

Ke 6.12. on vapaa päivä. Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlapäivä.

Ke 20.12. oppilailla on koulua klo 8 - 12.

To 21.12. oppilailla on koulua joko 8 - 12 tai 9 - 13. Luokanopettajat ilmoittavat, kumpi aikataulu koskee sinun lastasi.

Pe 22.12. oppilailla on koulua klo 10 - n. 12. Tuolloin vietetään yhteinen lauluhetki salissa, saadaan kirjalliset väliarvioinnit sekä syödään puuroa.

Kauniin syksyn ja alkavan talven toivotuksin,

Ystävällisesti Ylästön koulun henkilöstön puolesta,

Satu Ollila

Koulun uudet kotisivut

Avautuvat syyslukukaudella 2017

Koulumme uudet kotisivut saadaan käyttöön syyskuussa 2017. Tästä johtuen näitä sivuja emme päivitä enää niin aktiivisesti. Ajankohtaisista asioista tiedotetaan Wilman kautta kuten ennenkin.