Fronter

Tavallisimmat kysymykset ja vastaukset

Olen Fronter pääkäyttäjä, mutta en näe koulun kaikki huoneet

Fronter pääkäyttäjyys määrittyy Primuksen tietojen pohjalta.

Tarkista koulusihteeriltä että Primuskortillasi on ruksi kohdassa hakuapu 2, jossa on merkintä että se tekee henkilöstä Fronter pääkäyttäjä. 

Tiedonsiirto päivittää tiedon Fronteriin seuraavan yön aikana.

Huoneita on kadonnut

Uuden tiedosiirron yhteydessä kaikki Old School merkityt ryhmät ovat tyhjentyneet kesällä. Jos esimerkiksi huoneen omistaja ei ole enää koulussa, niin välttämättä huoneessa ei ole yhtään osallistujaa kesän jälkeen.

Koulun/oppilaitoksen Fronter pääkäyttäjä näkee huoneen kun valitsee kaikki huoneet tai käy ylläpidon kautta oikeassa käytävässä katsomassa. Kun huone on löytynyt, osallistujat kohtaan tuodaan uudet ryhmät, kuten Askisto koko henkilöstö tai Askisto opettajat. Jos huoneeseen tarvitsee tuoda vain omistajan, niin poimitaan henkilö sinne nimen perusteella.

Oppija ryhmä/kurssiryhmä tyhjentyy joka yö

Kurssiryhmät tuodaan Fronteriin Priimuksesta.

Jos kurssiryhmä tyhjentyy, todennäköisin syy on että tiedosiirrossa tuodaan kaksi saman nimistä ryhmää Primuksesta Fronteriin.

Esimerkiksi Fronterissa on ryhmä nimeltä 2015-08 Ena1.1, joka on Primuksen mukaan oikea ryhmä.
Jos sattuu olemaan niin että Primuksesta tuodaankin kaksi ryhmää 2014-08 Ena1.1, ja 2015-08 Ena1.1, niin ensimmäinen ryhmä saa kaikki oppijat, ja 2015 alkava ryhmä jää ilman. 

Primuksessa ryhmän nimi on Ena1.1, ja tiedonsiirto lisää vuoden ja kuukauden sen mukaan mitä Primuksessa on merkitty kurssin aloitusajankohdaksi. 

Jotta homma toimisi oikein on erittäin tärkeää että viime lukuvuoden kurssit arkistoidaan Primuksesa enne koulujen alkua niin, että tällainen törmäys estetään. Toinen vaihtoehto on nimetä uusi kurssi eri tavalla kuin vanha kurssi jo Primuksessa, jolloin ne Fronterissa näkyvät eri kursseina.