Kieli- ja kulttuuritietoisuus Martinlaakson koulussa

Martinlaakson koulu on monikulttuurinen koulu Länsi-Vantaalla. Eri kielet ja kulttuurit ovat luonnollinen osa kouluarkeamme. Toiminnassamme pyrimme määrätietoisesti rakentamaan kaikille yhteistä koulua ja yhteisöllistä toimintakulttuuria. Kielen merkitys näkyy kanssakäymisessä ja opettamisessa niin arjessa kuin juhlassa. Oppilaiden hallitsemat kielet otetaan huomioon osana aamunavauksia, projekteja ja teemapäiviä. Huoltajille kerrotaan koulun käytänteistä käyttämällä tulkkipalveluja, kääntämällä tärkeimmät tiedotteet eri kielille ja järjestämällä monikulttuurisia vanhempainiltoja. Koulun seinillä on esillä erikielisiä tervehdyksiä. (jatkuu…) Lue koko juttu täältä!

Suomen luontokeskus Haltia kouluttaa: Koe talvi – lumipuuhia ja liikettä

Nuotiontekoa, talviliikuntaa ja lumirakentelua! Opi miten saat oppilaasi viihtymään ulkona talvella. Kurssi pidetään torstaina 2.2.2017 klo 14-17 Suomen luontokeskus Haltiassa. Kurssi on tarkoitettu peruskoulun opettajille sekä muille aiheesta kiinnostuneille kasvattajille. Kurssimaksu on 20 €. Ilmoittaudu viimeistään viikkoa ennen netissä! Lisätietoja tästä ja  www.haltia.com/luontokoulu

Ehdota sivistystoimen turvallisuuspalkinnon saajaa

Sivistystoimen turvallisuuspalkinto myönnetään:

  • ansiokkaasta ja pitkäjänteisestä toiminnasta yhteisön turvallisuuden edistämiseksi
  • esimerkillisestä tapaturmien, onnettomuuksien ja väkivallan ehkäisytyöstä tai
  • tapahtumasta tai toiminnasta, jolla on estetty tai rajoitettu vahinkojen määrää.

Palkitsemisen avulla halutaan kannustaa turvallisuuden edistämistä toimialalla.

Lue lisää

HEIJ – Helsingin seudun ilmastojuniori -palkinto jaossa

heij-logo-rgb_70x102pxHSY jakaa HEIJ- Ilmastojunioripalkinnon 2017 koululle, joka aktiivisesti ja innovatiivisesti vähentänyt kasvihuonekaasupäästöjä tai kannustanut muita siihen. Lisäksi valinnassa kiinnitetään huomiota kekseliäisyyteen, edistyksellisyyteen, omaperäisyyteen ja tietoisuuden herättämiseen. Palkinnon voi voittaa  HSY:n kummikoulutoiminnassa ollut tai parhaillaan mukana oleva koulu. Voittajakoulu saa Marinella Ruususen ja Marjukka Savolaisen Plant It -teoksen, kunniakirjan sekä oikeuden käyttää Helsingin seudun HEIJ-ilmastojuniori -logoa viestinnässään. Lisäksi voittaja saa 1000 euroa.

Ehdotusten jättöaika on 15.11-15.12.2016.  Ehdotuksen voi jättää tästä linkistä. Lisätietoa palkinnosta täältä ja kummikouluohjelmaan osallistuneet koulut löytyy täältä.