Pilotti Vantaalla: Bomberbot – opi ja opeta ohjelmointia helposti

peli (2)

Bomberbot on internet-pohjainen, helppokäyttöinen pelialusta ohjelmoinnin sekä ohjelmoinnillisen ajattelun opettamiseen alakoulussa. Bomberbot on suunnattu erityisesti opettajille, joilla ei ole aiempaa kokemusta ohjelmoinnista tai joita ohjelmoinnin opettaminen pohdituttaa.

Bomberbot kaipaa opettajien kommentteja kehitystyötä varten ja tarjoaa vantaalaisille opettajille Bomberbotin pilottitunnukset. Tunnukset saatuaan opettaja sitoutuu vastaamaan kevään aikana 2-3 sähköpostiin, jossa kysytään palautetta palvelusta. Mikäli haluat käyttää ohjelmaa oppilaiden kanssa ilman lupalappuprosessia, voit ohjeistaa heitä kirjoittamaan nimen kohtaan esim. keksimänsä nickin. Opettaja voi kuitenkin seurata oppilaidensa edistymistä, mikäli hänellä on nickit tiedossa. Lue lisää täältä.

Miten käsitellä globaaleja ympäristökysymyksiä koulussa ja päiväkodissa?

Tähän kysymykseen haetaan vastauksia Suomen Ympäristökasvatuksen Seuran kaikille avoimissa ja maksuttomissa Yhteinen maapallo -koulutuksissa Helsingissä 3.3. ja Espoossa 17.3. sekä 22.3. – ilmoittaudu nyt mukaan! Koulutusjärjestetään suomeksi ja ruotsiksi. Koulutus on tarkoitettu varhaiskasvattajille, peruskoulun, lukion ja ammatillisten opintojen opettajille ja muille kiinnostuneille.
Lisätietoa tästä!

Lastenmielenterveystalo.fi -sivustolta tietoa lasten mielenterveydestä

Hyks Lastenpsykiatria on julkaissut verkkosivuston, josta löytyy monipuolisesti tietoa lasten mielenterveydestä sekä myös vanhempana toimimisesta. Sivusto palvelee myös mm. kasvatus- ja opetusalan ammattilaisia. Sivustolta löytyy materiaalia, jolla voidaan auttaa lapsia itse perehtymään mielenterveysasioihin ja pohtimaan sitä, kuinka he itse voisivat vaikuttaa elämäänsä. Tiedot sivuille ovat koonneet lastenpsykiatrian ammattilaiset; lääkärit, hoitajat, psykologit, toimintaterapeutit, sosiaalityöntekijät, fysioterapeutit ja puheterapeutit.

Verkkosivusto on osa kokonaisuutta, johon kuuluvat myös mielenterveystalo.fi sekä nuortenmielenterveystalo.fi.

Fronterin mobiilisovellukset saatavilla

Fronterin mobiilisovellukset ovat nyt saatavilla. Sovellukset ovat suunniteltu täydentämään selaimen kautta suoritettua työskentelyä.

Oppilaan näkymässä voi lukea huoneiden uutisia, vastaanottaa ilmoituksia (esim. kun opettaja on arvioinut tehtävän), lukea työlistoja ja palautteita. Lisäksi oppilas pystyy lataamaan laitteeltaan tiedostoja (esim. kuvia) ja liittämään niitä tehtäviinsä. Opettajilla sovelluksen toiminnot ovat hieman karsitummat kuin oppilailla – esimerkiksi tiedostojen lataaminen tehtäviin ei ole mahdollista. Tarkemmat ohjeet löytyvät täältä.

Fronter on julkaissut myös Messenger Appin, joka löytyy tällä hetkellä sekä iOS- (Apple Store) että Android-pohjaisille (Google Play) päätelaitteille, kuten tabletit ja puhelimet. Ohjeet tämän käyttöön päivittyvät myöhemmin, mutta sovelluksen voi halutessaan jo ottaa käyttöön.

Ympäristökoulu Polun kursseja kasvattajille

Tutkimuskohteena ruoka: Ti 8.3. klo 14-17
Koulutuksessa lähestytään ruoan ympäristövaikutuksia ilmiöpohjaisen oppimisen kautta. Mistä ympäristövaikutukset ruuantuotannossa syntyvät? Millaisilla valinnoilla ekologista selkäreppua pystyy pienentämään? Tätä asiaa käsitellään mm. ostotutkimuksien, ostossimulaattorin ja matokompostin avulla.

Pelillinen oppiminen ympäristökasvatuksessa: Ti 19.4. klo 14-17
Koulutuksessa tutustutaan Kierrätyskeskuksen Ympäristökoulu Polun uuteen yläkouluille suunnattuun pelilliseen mobiilioppimispolkuun. Oppimispolussa tutkitaan tavaroiden valmistamista ilmiönä fyysistä ja virtuaalista ympäristöä yhdistämällä.

Lisätietoja tästä!