Värinauttien joulukalenteri 2015

Perinteinen Värinauttien joulukalenteri tulee taas. Kyseessä on ilmainen kaikkien käytettävissä oleva joulukalenteri, joka ilmestyy nettisivuilla joulukuun 1. päivästä lähtien. Kalenteri löytyy osoitteesta http://varinauttienjoulukalenteri.blogspot.fi/

Joulukalenterin tekijät ovat luokanopettajia, jotka tuottavat Värinautteina paljon sana- ja kuvataiteen materiaalia, josta löytyy lisätietoa osoitteesta http://varinautit.blogspot.fi/

Concerto Sporty yhdistää barokkimusiikin ja huippuvoimistelijat

Näytös koululaisille 14.12. klo 13.30 Musiikkitalossa. Suomalainen barokkiorkesteri, orkesterin koulutustyöryhmä FiBO Collegium ja Kisakallion urheiluopisto järjestävät joulukuussa 2015 ennennäkemättömällä tavalla voimistelu- ja musiikkiosaamista yhdistävän Concerto Sporty -konserttispektaakkelin, jossa valloittava barokkimusiikki ja menestyneen voimistelukoreografin suunnittelemat ohjelmat nivoutuvat unohtumattomaksi kokonaisuudeksi. Musiikkitalon lavalle nousee noin 200 eri-ikäisen muusikon lisäksi saman verran rytmisiä ja joukkuevoimistelijoita. Varsinaiset esitykset ovat lauantaina 19.12.2015 klo 17 ja 19.30.

Lue lisää ja ilmoittautumisohjeet täältä.

Nuoret testaavat yläkoululaisten Yrityskylää

Nuoret testaavat yläkoululaisten Yrityskylän uutta peliä Vantaalla ja Kuopiossa ensi viikosta lähtien. Testaukseen osallistuu yli 200 yhdeksäsluokkalaista. Oppilaat ovat valmistautuneet peliin Yrityskylä-aiheisilla oppitunneilla omissa kouluissaan. Sekä oppitunteja että peliä kehitetään yhtä aikaa testauksen kanssa opettajien ja nuorten palautteiden pohjalta.

Lue lisää liitteestä sekä verkkosivulta.

#Koulutuskeskiviikko ”Millainen toimintakulttuuri tukee muutosta koulutuskentällä”

Syksyn viimeisessä 2.12.2015 järjestettävässä #Koulutuskeskiviikossa pureudutaan jakamaan kokemuksia siitä, millainen toimintakulttuuri mahdollistaa muutoksen tekemisen ja kokeilukulttuurin toteuttamisen koulutuskentällä. Keskusteluun ovat johdattamassa muun muassa pääjohtaja Aulis Pitkälä ja opetusneuvos Aija Rinkinen Opetushallituksesta sekä Uusi koulutus -foorumin osallistuja, Reaktorin kehitysjohtaja Sami Honkonen.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täällä: http://www.sitra.fi/tapahtumat/tulevaisuus/millainen-toimintakulttuuri-tukee-muutosta-koulutuskentalla (tapahtumaa voi myös seurata verkon välityksellä, linkki verkkolähetykseen tulee oheiselle sivulle pikapuoliin)

Avain ja HR-työpöytä toimii vain hallinnonverkon koneella

Vantaan kaupungin intranet Avainta ei olla vielä saatu toimimaan opetusverkosta sen jälkeen kun palvelimet on siirretty uusiin konesaleihin. Mikäli tarvitset pääsyä Avaimeen, niin käytäthän hallinnonverkon tunnuksia ja hallinnonverkon konetta.

HR-työpöytä toimii varmasti hallinnonverkon koneella ja luultavasti kotikoneella. Opetusverkon koneilla se ei välttämättä toimi, ja tämä on selvityksen alla.

>> Jos et mitenkään pääse HR-työpöydälle niin olethan yhteydessä omaan palkanlaskijaan.

Tuttu lukudiplomi on entistä kätevämpi käyttää

Lukudiplomi on oiva tapa saada oppilaat innostumaan hyvien ja ajatuksella valittujen lasten- ja nuortenkirjojen lukemisesta. Tarjolla on erilaisia listoja lukijan taitojen ja mielenkiinnon mukaan. Käy lukemassa Helmet lukudiplomisivustolta tärkeät asiat.

Hyvä uutinen opettajan työtä keventämään on ideapankki, josta voi ottaa erilaisia tehtäviä oppilaiden lukudiplomikirjojen lukemisen seurantaan. Ideapankin lisäksi on tehty muitakin uudistuksia: kirjalistat löytyvät neljälle eri kielellä, suomen-, ruotsin-, venäjän- ja englannin kielellä. Lukudiplomi on saatavilla suomen-, ruotsin- ja venäjän kielellä.

Lukudiplomikirjat tulee lukea ja tehtävät suorittaa huhtikuun loppuun mennessä.

Eduvantaa-palvelinta päivitetään tiistaina 24.11.

Ylläpitotoimien seurauksena esimerkiksi www.eduvantaa.fi -palvelimella sijaitsevien koulujen verkkosivut eivät välttämättä toimi normaalisti. Näiden koulujen atk-opettajille on lähetetty asiasta erillinen sähköpostitiedote. Kyseiselle päivälle suunnitellut päivitykset tulee toimeenpanna joko edellisenä tai seuraavana päivänä.

Vantaan nuorisovaltuustovaalien ylimääräiset äänestyspäivät 18.–20.11.2015

Ylimääräiset äänestyspäivät ovat tarkoitettu niille nuorille, jotka eivät käy vantaalaisia kouluja tai jotka eivät pääse äänestämään omassa oppilaitoksessaan varsinaisena äänestysaikana. Vaaleilla valitaan nuorisovaltuustoon 20 varsinaista edustajaa ja 10 varaedustajaa kaudeksi 2016–2017. Ehdolle asettui kaikkiaan 50 vantaalaista 13–18-vuotiasta nuorta.

Lue lisää tästä.

Honeywell Educators @ Space Academy

Honeywell Hometown Solutions tarjoaa nyt mahdollisuutta hakea vuoden 2016 ohjelmaan, jossa kaikki kulut katetaan. Viikon mittaiseen ohjelmaan osallistuu opettajia ympäri maailmaa ja se sopii sekä luokan- että aineenopettajille. Lisätietoja ohjelmasta löydät täältä.

Hosted by the U.S. Space & Rocket Center in Huntsville, Alabama, HESA is designed to inspire teachers to develop the next generation of scientists in their classrooms. Teachers learn new teaching practices in Science, Technology, Engineering and Math (STEM) education by participating in a series of astronaut-style exercises and simulations, build model rockets, meet veteran astronauts, and so much more.