Kutsu ekotukihenkilöiden tapaamiseen

Vantaan perusopetuksen ja ruotsinkielisten koulujen ekotukihenkilöiden tapaaminen pidetään torstaina 12.11. Tikkurilan Vernissassa. Tapaamisessa käsitellään ekotukitoiminnan hyviä käytäntöjä, toiminnan ytimiä ja OPS 2016 työtä ympäristösilmälasit päässä. Tilaisuus on tarkoitettu Vantaan suomen- ja ruotsinkielisten koulujen ekotukihenkilöille sekä muille ympäristövastaaville ja kiinnostuneille. Ilmoittautuminen  5.11. mennessä HR-työpöydällä. Katso kutsu täältä.

6. luokkien ilmoittautuminen kevään Yrityskyläpäiviin käynnissä

Yrityskylä-vierailut on tarkoitettu kaikille Vantaan 6. luokkalaisille  ja oppimiskokonaisuus on kouluille maksuton. Yrityskylä Helsinki-Vantaa sisältää opekoulutuksen, kymmenen oppituntia ja vierailun Yrityskylä-oppimisympäristöön. Ilmoittautuminen tapahtuu 30.10. mennessä.

Kouluihin on lähetetty Yrityskylä –työkirjat jokaiselle 6.vuosiluokan oppilaalle sekä julisteet kullekin luokalle. Mikäli työkirjoja jää uupumaan, niin niitä voi tilata lisää virastosta.

Ilmoittautumisohjeet

Infokirje Yrityskylä-vierailuihin liittyen

Vantaan Päihdefoorumi 4.11.2015

Tervetuloa Vantaan 14. Päihdefoorumiin 4.11.2015 klo 8.50 -15.45. Päihdefoorumin teemana on Nuoret – SoMe ja pelit. Foorumissa saadaan monipuolinen ja ajankohtainen kuva nuorten pelaamisesta ja sosiaalisen median käytöstä. Päivän aikana perehdytään hyötyihin, haittoihin ja auttamistahoihin.  Tavoitteena on saada lisätietoa nuorten sosiaalisen median käytöstä ja pelaamisesta sekä työvälineitä nuorten kanssa työskentelyyn.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Ilmoittautumiset HR –työpöydän kautta 24.10. mennessä. Katso lisätietoja täältä.

Kaikki kuvaa EDU – videokuvaaminen oppimisen välineeksi

Kaikki kuvaa EDU tuo videokamerat ja kännykkäkamerat kynän kaltaisiksi työvälineiksi peruskoulun oppitunneille. Uuden opetussuunnitelman huomioiva hanke tarjoaa ilmaiseksi helppoja ja havainnollisia menetelmiä monilukutaidon soveltamiseen eri oppiaineissa. Kamerakynällä havainnoidaan ja tutkitaan ympäristöä, jäsennetään ja jaetaan tietoa sekä ilmaistaan muille omia ajatuksia. Työskentely sopii kaikkiin oppiaineisiin.

Vantaan kouluilla järjestettävissä koulutuskokonaisuuksissa on vielä muutamia paikkoja jäljellä. Koulutukset järjestetään tammi-helmikuussa 2016 ja yksi koulutuspaketti sisältää kolme koulutuspäivää. Koulutus on tarkoitettu perusopetuksen opettajille.

Katso lisätietoa koulutuksesta sekä ilmoittautumisohjeet.

Koulutuskimara lauantaina 31.10.2015

Ohjaajan ja -valmentajan osaamisen, hyvinvoinnin ja jaksamisen varmistamiseksi. Koulutuspäivä sisältää kolme erillistä koulutusosiota, joista voi omien tarpeidensa mukaan valita yhden tai vaikka kaikki kolme koulutusta. Tarjolla ovat: 1) Musiikin käyttö- ja lukutaito ohjauksen tueksi, 2) Ohjaajan oma kehonhuolto ja hyvinvointi, 3) Äänenkäyttö ja -huolto valmennuksessa.

Lue lisää täältä.