Syksyn Taide, elämä, filosofia –sarjassa teemana rakkaus ja viha

Syksyn esitelmä- ja keskustelutilaisuuksissa rakkautta ja vihaa pohditaan monilla tasoilla ja useista näkökulmista. Psykoanalyysi, taide eri muodoissaan ja filosofia ovat kaikki mukana tilaisuuksissa. Alustajat ovat eri aloilta. Syksyn teema tarttuu ihmisten välisiin suhteisiin kuuluviin perustunteisiin.

Ohjelmassa seuraavaksi: ke 14.10. klo 18-20 Keskiajan teologien ajatuksia Jumalan vihasta ja rakkaudesta. Lisätietoja tästä.

Sarjakuvatyöpaja 7.10.2015

7.10.2015 klo 13-16 (Ruusuvuoren koulu). Ilmoittaudu koulutukseen tästä.

Koulutuksessa tutustutaan tableteilla ilmaiseen sarjakuvaohjelmaan ja tehdään sarjakuvia sekä kuvaamalla että piirtämällä. Työpajassa käydään myös läpi miten oppilaiden tekemät sarjakuvat saadaan talteen opettajalle sekä mietitään yhdessä miten sarjakuvia voisi hyödyntää eri oppiaineissa. Koulutukseen otetaan enintään 20 osallistujaa. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tutustu myös syksyn muihin tvt-koulutuksiin täällä!

Näin sähköpostien lähettäminen onnistuu vantaa.fi osoitteista eduvantaa.fi osoitteisiin

Syksyn aikana on ilmennyt virheilmoituksia kun hallinnonverkon sähköpostista (vantaa.fi) on lähettänyt viestejä eduvantaa.fi osoitteisiin. Syy liittyy päivitettyyn osoitekirjaan, jonka jäljiltä outlook työpöytäsovelluksen välimuistiin on jäänyt toimimattomia nimiä. Lue ohje miten tyhjennät välimuistin. Tämä koskee ainoastaan vantaa.fi käyttäjiä.

Huom: Välimuistin tyhjennyksen jälkeen tulee osoitteet ensin kirjoittaa muodossa etunimi.sukunimi@eduvantaa.fi, jolloin välimuistiin jää toimivat osoitteet.

Arviointi oppimisen edellytyksenä ja tukena – maksuton täydennyskoulutus opettajille

Täydennyskoulutusta arvioinnista esi- ja perusopetuksessa työskenteleville opettajille! Avaa esite

Sitovat ilmoittautumiset kaikkiin kolmeen moduuliin tehdään ensimmäiseen koulutuspäivään ilmoittautumisella 30.10.2015 mennessä internetissä osoitteessa www.avi.fi/etela kohdasta Ajassa, Tapahtumat ja koulutukset. Koulutus on Heurekassa, Tikkurilassa.

Wilma toimii!

24.9.2015 klo 14.20

Pienen katkoksen jälkeen Wilma toimii taas.

24.9.2015 klo 14.04

Wilma toimii taas!

24.9.2015 klo 13.10

Tietohallinnossa on menossa korjaustoimeenpiteet. Primuspalvelin on saatu käyntiin. Wilmaan ei vielä pääse.

24.9.2015 klo 11.57

Kyseessä näyttäisi olevan tietoliikenneongelma, ja sitä tutkitaan parhaillaan.

24.9.2015 klo 8.13

Valitettavasti tilannetta ei ole vielä saatu korjatua, mutta sitä työstetään parhaillaan.

23.9.2015 klo 17.15
Teknisten ongelmien vuoksi Wilma ei toimi tällä hetkellä. Palveluntoimittaja etsii vikaa parhaillaan. Pahoittelemme asiasta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Lahjakkaille peruskoululaisille uusi pilottihanke Vantaalla

Yhdeksäsluokkalaiset, jotka haluavat lisähaastetta jo peruskoulun aikana, voivat opiskella lukiokursseja Sotungin etälukiossa. Peruskoulun oma aineenopettaja tukee ja ohjaa oppilastaan
lukiokurssien suorittamisessa. Sotungin etälukion opettaja seuraa oppilaan etenemistä, antaa
oppimisesta palautetta sekä arvioi kurssin normaalien lukion arviointikriteereiden mukaisesti. Suoritukset voi lukea mukaan peruskoulun oppimäärään tai hyödyntää tulevissa toisen asteen opinnoissa.

Lue lisää täältä.

Sähköpostin lähettämisongelmat hallinnon posteista edupostiin

Sähköpostin lähettäminen hallinnon sähköpostiosoitteista (@vantaa.fi) eduvantaa-sähköposteihin (@eduvantaa.fi) ei ole onnistunut yli viikkoon. Kyseessä on yleinen tekninen ongelma, jota on yritetty ratkaista tietohallinnon ja toimittajan asiantuntijoiden kanssa ja useita eri ratkaisuja on testattu.

Asiaan ei ole löytynyt vielä täydellistä ratkaisua, ja tekninen ratkaisu on edelleen työn alla. Ongelma pyritään ratkaisemaan mahdollisimman nopeasti. Tietohallinto pahoittelee tilannetta.

Tällä hetkellä viestejä voi tarvittaessa välittää opettajille Wilman ja Eduvantaa-etusivun kautta. Eduvantaa-etusivua päivittävät sivistysviraston TVT-asiantuntijat.

Kouluryhmille oopperaesityksiä Heurekassa

Tiedekeskus Heurekassa esitetään 28.9.-6.10. yhteistyössä Suomen Kansallisoopperan kanssa tuotettu elämyksellinen, arkipäivän fysiikan ilmiöitä tutuin oopperasävelin avaava oopperaesitys Tohtori Akustiikka ja kadonnut ääni. Tiedeoopperaesityksen jälkeen teemoja syvennetään mm. äänen muodostusta havainnollistavassa Kuinka kuu kuiskii -työpajassa. Esitys ja työpaja toteutetaan suomeksi ja ne sopivat kouluryhmille 3. luokasta eteenpäin.

Lisätietoja täältä