Animaatiotyöpaja

Aika: 14.2.2017 klo 13-16
Paikka: Peltolan koulu, Lummetie 27, 01300 Vantaa
Kouluttajat: Petri Lassi ja Sanna Valkonen
Kohderyhmä: Perusopetuksen petushenkilöstö
Ilmoittautuminen koulutukseen: Ilmoittaudu koulutukseen Osumassa. Jos ilmoittautumisessa on ongelmia, ole yhteydessä Service Deskiin (p. 22735). Lisätietoja voit kysyä myös sähköpostitse: heli.luokkamaki(at)vantaa.fi.

Koulutuskuvaus: Animaatioelokuvan tekeminen mobiililaitteilla (tabletit ja kännykät) on helppo, hauska ja innostava tapa oppia asioita. Animaatiota voi käyttää oikeastaan missä tahansa oppiaineessa kuvaamataiteesta äidinkieleen ja historiasta biologiaan myös eri oppiaineita integroiden. Työpajassa osallistujat tekevät yhteistoiminnallisesti pienen animaatioelokuvan mobiililaitteiden avulla. Koulutukseen otetaan enintään 22 osallistujaa. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Digitaalinen tarinankerronta

Aika: 14.2.2017 klo 13-16
Paikka: Rekolan koulu, Rekolantie 67, 01400 Vantaa
Kouluttaja: Sami Ehrling ja Tuija Lindström
Kohderyhmä: Perusopetuksen opetushenkilöstö
Ilmoittautuminen koulutukseen: Koulutukseen ilmoittaudutaan Osumassa. Jos ilmoittautumisessa on ongelmia, ole yhteydessä Service Deskiin (p. 22735). Lisätietoja voit kysyä myös sähköpostitse: heli.luokkamaki(at)vantaa.fi.

Koulutuskuvaus: Koulutuksessa opetellaan kertomaan tarina digitaalisessa muodossa. Tarkoituksena on tehdä kuvatarinoita tavalla, jota voi hyödyntää myöhemmin yhdessä oppilaiden kanssa. Koulutukseen osallistuvat tuottavat työstettävän materiaalin puhelimella, tabletilla ja tietokoneella. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta edellä mainittujen laitteiden tai ohjelmien käytöstä opetuksessa. Koulutukseen otetaan enintään 15 osallistujaa. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittaudu mukaan kevään TVT-koulutuksiin!

Ilmoittautuminen kevään TVT-koulutuksiin on nyt auki. Mukana on useita uusia koulutuksia, kuten

ja paljon muuta. Kaikkiin koulutuksiin ilmoittaudutaan Osuman kautta. Jos ilmoittautumisessa on ongelmia, ole yhteydessä Service Deskiin (p. 22735). Lisätietoja voit kysyä myös sähköpostitse: heli.luokkamaki(at)vantaa.fi. Kurkkaa koko koulutustarjonta täältä!

DIT-Heureka

Tiedekeskus Heurekassa on syksyllä 2016 käynnistynyt DIT-Heureka-hanke.  Hankkeessa kehitetään toimintamallia, jossa erilaisia oppimissovelluksia kehittävät startup-yritykset pääsevät kehittämään prototyyppivaiheessa olevia sovelluksiaan yhdessä tulevien käyttäjien eli oppilaiden kanssa. Etsimme nyt innovaatio-oppimisesta ja yrittäjyyskasvatuksesta kiinnostuneita koululuokkia mukaan kevään 2017 pilotteihin. Pilotin aikana kouluryhmät vierailevat Heurekassa 2-3 kertaa. Kunkin käynnin kesto on n. 2 h. Prosessin aikana oppilaat kehittävät ohjatusti omia innovaatiotaitojaan Heurekan inspiroivassa oppimisympäristössä, pääsevät osallistumaan tuotekehitykseen sekä tutustumaan yrityksen tuotekehitysprosessiin. Matkakulut kustannetaan DIT-Heureka-hankkeesta.

Etsimme yhteiskehittämiseen mukaan perusopetuksen ryhmiä luokka-asteilta 1-9.
Kiinnostuitko? Ilmoittaudu mukaan pian, sillä paikkoja on rajoitetusti. Lisätiedot ja ilmoittautumiset:
Projektipäällikkö Leenu Juurola
leenu.juurola@heureka.fi

DIT-hanketta tukee Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö.

VANVARY ja perusopetus järjestävät kilpailun luokkien yhteishengen kohottamiseksi

Kilpailun tavoitteena on keksiä idea, toimintamalli tai käytäntö, joka

  • vahvistaa ryhmähenkeä
  • parantaa työrauhaa
  • kehittää koulujen kännykkäkulttuuria

Kilpailussa on sarjat 1-2 luokille, 3-6 luokille ja 7-9 luokille. Idean voi keksiä yksittäinen oppilas, oppilasryhmä, luokka tai opettaja(t). Koko luokan tulee kuitenkin osallistua idean toteuttamiseen.  Kilpailuajankohta, jolloin ideaa toteutetaan, on 6.3.2017 – 12.4.2017. Ideointi ja suunnittelu tulee tapahtua tätä ennen. Idean onnistumista tulee seurata ja arvioida kilpailijoiden itsensä sekä koulun aikuisten toimesta.

Lue lisää

DIGISARJAKUVA -TYÖPAJA

Aika: 31.1.2017 klo 13-15
Paikka: Kartanonkosken koulu, Tilkuntie 15, 01520 Vantaa
Kouluttaja: Harri Huhtala ja Asta Holopainen
Kohderyhmä: Perusopetuksen opetushenkilöstö
Ilmoittautuminen koulutukseen: Koulutukseen ilmoittaudutaan Osumassa.

Koulutuskuvaus: Koulutuksessa tutustutaan tableteilla ilmaiseen sarjakuvaohjelmaan ja tehdään sarjakuvia sekä kuvaamalla että piirtämällä. Työpajassa käydään myös läpi miten oppilaiden tekemät sarjakuvat saadaan talteen opettajalle sekä mietitään yhdessä miten sarjakuvia voisi hyödyntää eri oppiaineissa. Koulutusryhmään otetaan enintään 15 osallistujaa. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Olethan ilmoittautunut arviointimessuille?

Oppimisen arvioinnin kehittäminen on tärkeä osa opetussuunnitelman toteutumista ja toimintakulttuurin muuttumista. Arviointimessut toteutetaan Jokiniemen koululla (Valkoisenlähteentie 51) torstaina 19.1.2017 klo 13 – 15.30 välisenä aikana. Arviointimessut rakentuvat  luennosta sekä kahdesta vapaavalintaisesta työpajasta. Oheisten linkkien alta löydät kaiken tarvitsemasi tiedon työpajoista sekä ohjeet niihin ilmoittautumiseen.

Viimeinen päivä ilmoittautua arviointimessuille on maanantaina 16.1.2017 kello 12. Ilmoitathan rehtorille osallistumisestasi. Osallistujamäärälle on asetettu koulukohtainen kiintiö.

Kieli- ja kulttuuritietoisuus Martinlaakson koulussa

Martinlaakson koulu on monikulttuurinen koulu Länsi-Vantaalla. Eri kielet ja kulttuurit ovat luonnollinen osa kouluarkeamme. Toiminnassamme pyrimme määrätietoisesti rakentamaan kaikille yhteistä koulua ja yhteisöllistä toimintakulttuuria. Kielen merkitys näkyy kanssakäymisessä ja opettamisessa niin arjessa kuin juhlassa. Oppilaiden hallitsemat kielet otetaan huomioon osana aamunavauksia, projekteja ja teemapäiviä. Huoltajille kerrotaan koulun käytänteistä käyttämällä tulkkipalveluja, kääntämällä tärkeimmät tiedotteet eri kielille ja järjestämällä monikulttuurisia vanhempainiltoja. Koulun seinillä on esillä erikielisiä tervehdyksiä. (jatkuu…) Lue koko juttu täältä!

ROBBO™ ja Me-säätiö lahjoittavat robotteja alakouluille – hae mukaan!

ROBBO™ ja Me-säätiö lahjoittavat Koodausta kouluihin -hankkeen puitteissa 25 robottisettiä tieteen-, teknologian-, tekniikan ja matematiikan opiskelun tukemiseksi Suomen alakouluissa. ROBBO™ yhdessä Me-säätiön kanssa haluaa antaa suomalaisten koulujen oppilaille ja opettajille mahdollisuuden oppia ohjelmointia ja robotiikkaa uuden ja innovatiivisen teknologian avulla. Lisäksi heidän tarkoituksenaan on tukea erityisesti alakoulujen iltapäiväkerhotoimintaa. He lahjoittavat 25:lle koululle nerokkaat ROBBO™ robotit ja opetusmateriaalit. Tämän lisäksi he ovat koulujen tukena koko projektin aikana ja järjestävät yhdessä Innokas-verkoston kanssa ohjelmointi- ja robotiikka koulutustilaisuuden opettajille.

Lue lisää