Tablet-uutiset ovat ilmestyneet

Uutisia tablethankintaan liittyen.

Share

Appsimessut 27.11.2014

Appsimessuilla pääset tutustumaan monipuolisesti tablettien käyttöön opetuksessa. Edustettuna on ala- ja yläkoulussa käytettyjä opetus- ja opiskelumenetelmiä sekä appseja oppilaiden esittelemänä. Messuilta saat mukaan esitteen esiteltyjen appsien perustiedoista. Messut järjestetään Veromäen koululla. Messuille voi osallistua 27.11. klo 13-16 välisenä aikana. Messuilla palvelee käteisellä toimiva oppilaskunnan kahvila.

Ilmoittaudu tästä

Jos koulun parkkialueella ei ole vapaita paikkoja voit jättää autosi Jumbon Tasetien parkkialueelle.

Share

Kolmas valtakunnallinen Mediataitoviikko

Mediakasvatuksen teemaviikko (9. – 15.2.2015) kannustaa toimimaan yhdessä paremman internetin ja mediaympäristön puolesta.  Mediataitoviikon tavoite on herättää keskustelua lasten ja nuorten median käytöstä sekä harjaannuttaa lasten, nuorten ja heidän kasvattajiensa mediataitoja. 

Ilmoita koulusi Mediataitoviikon osallistujaksi 31.10. mennessä.

Lue lisää

Share

Länsi-vantaan musiikkiluokat soi

Länsi-vantaan musiikkiluokat soi -konsertit konserttitalo Martinuksessa ke 5.11 ja to 6.11. 2014 klo 18.30. Liput 5 €.

Lippuja saa musiikkiluokkakouluista ja ovelta ennen konsertin alkua.

5.11 konsertissa esiintyvät Hämeenkylän koulun   ja Martinlaakson koulun musiikkiluokkalaiset,

6.11 konsertissa  Ylästön ja Vantaankosken koulujen  musiikkiluokkien oppilaat.

Koululaiskonsertit torstaina 6.11 klo 10.00 ja 12.30. Koululaiskonsertit ilmaisia.

 

Share

Muuttuva maapallo – luonnontieteen monialaiset oppimiskokonaisuudet

Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia järjestää Muuttuva maapallo – luonnontieteen monialaiset oppimiskokonaisuudet -koulutusta opettajille. 
Kokonaisuus tarjoaa useita erilaisia kursseja luonnontieteiden ja luokanopettajien tarpeisiin. Koulutuksissa ympäristöaiheita tarkastellaan maantiedon ja fysiikan sekä kemian, biologian, terveystiedon ja yhteiskuntatieteiden näkökulmasta.  Näet hankkeen kaikki koulutukset tästä.

Lue lisää

Share

Digabi-webinaareja marraskuussa

Digabi on aloittanut lukioiden yhteysopettajien kanssa webinaarit, eli verkossa tapahtuvat seminaarit. Kaikki osallistujat ovat tervetulleita seuraaviin webinaareihin:

  • 7.11. klo 14.30 Digabi Tech Basic
  • 14.11. klo 14.30 Sähköinen arviointi yo-kokeessa
  • 17.11. klo 15 Digabi Tech Advanced
  • 19.11. klo 15 Ajankohtaista projektissa nyt

Osallistumiseen tarvitset tietokoneen (selain ja Adobe Flash) tai Adobe Connect -sovelluksen mobiililaitteeseesi sekä riittävän nettiyhteyden. Voit osallistua webinaareihin kuuntelijana, lähettämällä kysymyksiä etukäteen osoitteeseen digabi(a)ylioppilastutkinto.fi sekä kommentoimalla chatissa. Webinaariin osallistuaksesi et tarvitse erillisiä käyttäjätunnuksia, sillä voit kirjautua kokoushuoneeseen vierailijana.

Webinaarit tallennetaan ja tallenne julkaistaan digabi.fissä. Kokoushuoneessa tavataan! https://connect.funet.fi/digabi

Share

Koodaa peli kirjastossa!

Marraskuussa vietettävän kansallisen pelipäivän kunniaksi Tikkurilan, Myyrmäen ja Pointin kirjastoissa käynnistyvät koululaisten viikoittaiset pelikoodauspajat.

Pajoissa opetellaan ohjelmointia Scratch-ohjelmaa hyödyntäen. Kullakin pajakerralla tehdään jonkinlainen yksinkertainen toimiva peli, jota voi kehittää edelleen kotona. Pajat on suunnattu 9−13-vuotiaille.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: http://www.helmet.fi/koodauspaja

Tule mukaan ja koodaa oma peli!

Share

Vantaan opetusverkon Office 365-palvelu

Vantaan opetusverkossa on Office 365-palvelu päivitetty viikolla 42.

  • Jos työasemalle on kirjauduttu omalla henkilökohtaisella työasematunnuksella, kirjautuminen office 365-palveluun voidaan tehdä IE-selaimella, jolloin erillistä kirjautumista sähköpostiin ei tarvita. Muissa selaimissa tarvitaan lisäksi erillinen kirjautuminen käyttäjätunnuksen ja salasanan avulla.
  • Jos IE-selaimesi on versio 8, ota yhteyttä helpdeskiin selaimen pävitystä varten.
  • Kirjautumisen käyttäjätunnus on käyttäjätunnus@eduvantaa.fi tai EDUVANTAA\käyttäjätunnus.
  • Jos opetusverkon työasemalle on kirjauduttu yhteiskäyttötunnuksella, kirjautuminen Office 365-palveluun tulee tehdä muulla kuin IE-selaimella, esim. Chrome tai FrontMotion, vaatii erilliskirjautumisen sähköpostiin.
  • Käytettäessä muita kuin IE-selainta, uloskirjautumisen yhteydessä selain saattaa herjata virheestä uloskirjautumisen yhteydessä. Tämän tutkinta on työn alla.

Kirjautuminen opetusverkon ulkopuolella tapahtuu joko www.eduvantaa.fi:ssä olevan linkin kautta tai käyttäen outlook.com/eduvantaa.fi

Share

Verkkopedagogiikan tuki Facebookissa – Käy tykkäämässä!

Facebookista löydät Vantaan verkkopedagogiikan tuki - sivun. Sivulla uutisoidaan ajankohtaisista asioista ja jaetaan ilmoituksia tieto- ja viesintätekniikan opetuskäytöstä. Mielenkiintoiset koulutukset, tapahtumat, hankkeet, blogit ja teemat saavat sivulla palstatilaa. Myös sinä voit ehdottaa niitä sekä osallistua keskusteluun. Tykkäämällä saat omaan uutisvirtaasi vinkkejä ideoita ja kuulumisia.

 

Share

Ranskan opettajien syysstartti

Pääkaupunkiseudun perusopetuksessa toimivien ranskan opettajien syysstartti to 30.10.2014 klo 14.30-18.00.

Ilmoittaudu alla olevan linkin kautta:

Inscription en ligne ouvertes jusqu’au jeudi 23.10.2014
sur : oivakoulutus.hel.fi
(ID du service/palvelutunnus : autome2014, cliquez sur Connexion/kirjaudu”, puis ”Signaler un nouveau participant/ilmoita uusi osallistuja).
Ouverture des inscriptions 13.10.2104, 9.00. 

https://hkiopev-my.sharepoint.com/personal/kajaann_edu_hel_fi/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=%2blbjhD4wngH7tebzHUOgbBLbEjGwAyr8on9D5eb5fBI%3d&docid=1_1535f2857bb7849b4bd915f8dda84c007&wdFormId=%7B9DB2F017%2D66ED%2D409B%2DBEF6%2DD7B43CE0B529%7D

Annamari Kajasto
projektisuunnittelija, kielten opetuksen kehittäminen
Yksi maailma – monta kieltä
+358 50 4013 293
Share

Taito kysyä – Lupa puhua -koulutus

Hiv-tukikeskus järjestää terveystiedon opettajille ja kouluterveydenhoitajille suunnatun maksuttoman Taito kysyä – Lupa puhua -koulutuksen Helsingissä 4.12.2014 Vanhalla Ylioppilastalolla. Koulutuksen tavoitteena on parantaa ammattilaisten taitoa kohdata ja huomioida seksuaalinen ja sukupuolinen moninaisuus koulumaailmassa, opetus- ja kasvatustyössä sekä terveydenhoidon vastaanotolla.  Koulutuksessa käsitellään nuorten kohtaamia tilanteita koulussa ja kouluterveydenhuollossa sekä keskustellaan siitä, miten oppimateriaaleissa ja opetuskäytännöissä moninaisuuden huomioimista tulisi kehittää.

Koulutus on maksuton ja sen aikana on kahvitarjoilu. Paikkoja on rajoitetusti. Koulutus on ensisijaisesti tarkoitettu kouluterveydenhoitajille ja terveystiedon opettajille, mutta myös muut opettajat, opiskelijat ja nuorten parissa työskentelevät ovat tervetulleita.

Ilmoittaudu 14.11.2014 mennessä
tästä linkistä: https://www.webropolsurveys.com/S/A2B48FBDFC2ED987.par

Koulutuksen ohjelma.

Share

Tervetuloa mukaan La Boheme -taideyliopistoyhteistyöhön

Vantaalaiset alakoulujen 5-6 luokat ovat tervetulleita mukaan joulukuussa 2014 – helmikuussa 2015 järjestettävään 40 tuntia kestävään osallistavan taiteellisen toiminnan projektiin. Teoksena on Puccinin tunnettu ja kaunis La Boheme -ooppera ja teoksen tematiikkaan tutustutaan musiikin, draaman, valaistuksen ja puvustuksen avulla.

Kokonaisuus kuuluu osana Suomen Kansallisoopperan taideyliopistoyhteistyöhön.

Koulut valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. 
Haluaika päättyy 31.10.2014.

Lue lisää

Share

Videokisa tsemppaa koululaisia lajittelemaan

Valot, kamera, käy! Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY järjestää tänä syksynä jätteiden lajitteluun liittyvän videokilpailun pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen ala- ja yläkouluille. 

Sorttaaja on sankari -videokilpailussa etsitään hauskoja ja luovia videoita, jotka innostavat jätteiden lajitteluun. Palkintona on luokkaretki Linnanmäelle tai Heurekaan. 

Kilpailu on nyt käynnissä! Videoita voi lähettää 16.11.2014 saakka.

Lue lisää: www.hsy.fi/sorttaajaonsankari

Share

Koulujen kirjemaraton

Hei sinä äidinkielen, englannin, uskonnon, elämänkatsomustiedon, filosofian, yhteiskuntaopin, historian tai terveystiedon opettaja!
Lähde mukaan koulujen kirjemaratonille 10.11.–15.12.2014!

Koulujen kirjemaraton on 9. luokalle ja toiselle asteelle suunnattu oppitunti. Oppitunnin pitämiseksi opettaja saa Amnestyn laatiman valmiin tuntisuunnitelman ja oheismateriaalin. Materiaali on maksuton.

Kirjemaraton on osa Amnestyn maailmanlaajuista Kirjeitä Vapaudelle -kampanjaa. Se on toimintajakso, jonka aikana sadattuhannet ihmiset ympäri maailman kirjoittavat vetoomuskirjeitä ja solidaarisuusviestejä ihmisoikeusloukkauksia kokeneiden ihmisten tukemiseksi. 

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: www.amnesty.fi/koulujenkirjemaraton 

Kutsu

Share

Sibelius ja taiteen maailma

Jean Sibeliuksen juhlavuoteen varaslähdön ottava Ateneumin Sibelius ja taiteen maailma -näyttely lähestyy! 
Tervetuloa opettajien tiedotustilaisuuteen torstaina 23.10.2014 klo 15 Ateneum-salissa. 

Kutsu ja ilmoittautumisohjeet tästä

Sibelius ja taiteen maailma 
17.10.2014-22.3.2015 

Tervetuloa!

Share