Lasten Itämeriprotesti

Natur och Miljö ( www.naturochmiljo.fi) kutsuu päiväkodit ja koulut Lasten Itämeriprotestiin! Protesti on käynnistynyt lasten omasta aloitteesta ja kasvanut nyt Suomen rannikkoalueen ja Ahvenanmaan kattavaksi projektiksi. Tavoitteena on antaa lapsille tilaa ja tapoja osallistua keskusteluun Itämeren tilasta. Osallistua voi esimerkiksi lähettämällä piirustuksen tai videotervehdyksen nettiprotestiin. Koulut voivat osallistua itsenäisesti käsittelemällä valitsemallaan tavalla Itämeriteemaa tai pyytää hankkeen Itämerilähettilästä vierailulle kouluun. Tarjoamme myös muusikon apua kouluille, jotka innostuvat tekemään oppilaiden kanssa meriaiheista musiikkia.  

Tule mukaan auttamaan Itämerta!
Kom med och hjälp Östersjön!

Lisätietoja: www.itamerenlapset.fi ja  www.ostersjobarnen.fi .
Protesti löytyy myös Facebookista ja Twitteristä.

Share

Toimenpideohjelmaa koskeva kysely opettajille

Vastaamisaikaa vielä 8.3.2015 saakka!

Vantaan perusopetusta on kehitetty viimeisen kolmen vuoden aikana toimenpideohjelman kautta lähikouluperiaatteen toteuttamiseksi. Tämä on merkinnyt alueellisten erityisluokkien lakkauttamista ja erityisopetusresurssin uudelleen kohdentamista lähikouluihin ja lähikoulujen osaamisen vahvistamista. Kaupunkitasoisina ryhminä toimivat edelleen vammaisopetuksen ryhmät sekä etappi-, paja- ja poliopetus. Toimenpideohjelmaa koskevan kyselyn tavoitteena on saada mahdollisimman tarkkaa tietoa toteutetun ohjelman vaikutuksista. Opettajien toivotaan vastaavan asiaa koskevaan kyselyyn oheisen linkin kautta:  https://www.webropolsurveys.com/S/790D50A21E6F0CE7.par

 

Share

Tabletin käyttöönotosta koulutusta opetushenkilöstölle

Uudet koulutuspäivät ovat: 9.3, 13.3. ja 24.3.

Koulutukset järjestetään osoitteessa Kielotie 14 A, 4 krs. kokoushuoneessa Kielo A&B. Aamupäivän koulutus on klo 8.15-11.45 ja iltapäivän koulutus klo 12.15-15.45. Kouluttajana toimii Pasi Mustonen.

Koulutukset ovat kaikille Sivistystoimen opettajille yhteisiä.

Osallistujalla tulee olla Samsung-tabletti mukanaan.

Lisätietoja koulutuksista http://www.edu.vantaa.fi/wp/?page_id=11730

Share

Sosiaalinen media kasvattajan haasteena -koulutus

Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia järjestää koulutuksen, jossa pohditaan sosiaalisen median käytön eettisiä kysymyksiä, asiattoman käyttäytymisen käsittelyä opetuksessa ja toisia kunnioittavan vuorovaikutuksen tukemista. Koulutus on tarkoitettu peruskoulujen ja lukioiden henkilöstölle ja on osallistujille maksutonta täydennyskoulutusta.

Koulutuksen lisätiedot mediakasvatusseuran sivuilla:

http://www.mediakasvatus.fi/tapahtuma/sosiaalinen-media-kasvattajan-haasteena-koulutus/

ja Palmenian koulutuskalenterissa:

http://campus.palmenia.helsinki.fi/fi/palm/education/arpii-vai-rispektii—sosiaalinen-media-kasva

Share

Vielä on hyvin aikaa suorittaa lukudiplomi

Lukudiplomi on oiva tapa saada oppilaat innostumaan hyvien ja ajatuksella valittujen lasten- ja nuortenkirjojen lukemisesta. 

Käy lukemassa Vantaan kaupungin lukudiplomisivustolta tärkeät asiat. Sivustolta näet myös kirjalistat. Oppilaat voivat lukea diplomikirjoja aina 8.5.2015 asti. 

http://kirjasto.vantaa.fi/lukudiplomi/opettajille.php 

Kiitos kun rohkaiset oppilaita lukudiplomin suorittamiseen! 

Lisätietoja aiheesta:
Heli Eboru, pedagoginen informaatikko, etunimi.sukunimi@vantaa.fi
Lotte Koivulainen, opetustoimen asiantuntija, etunimi.sukunimi@vantaa.fi

Share

Suomen Ladun järjestämää luontoliikuntakoulutusta

Suomen Latu ry järjestää vuosikymmenten kokemuksella laadukasta luontoliikunnan koulutusta. 
Ohessa tietoa koulujen kerhotoiminnan järjestäjille suunnatuista käytännönläheisistä kursseista Luontoliikuntaa koulujen kerhotoimintaan ja Avaimet luontoon

Tervetuloa kursseille!

Share

Valmistaudu sähköisiin yo-kokeisiin Abitti-kurssikoejärjestelmän avulla

Ensimmäiset sähköiset ylioppilaskokeet toteutetaan syksyllä 2016 ja kevääseen 2019 mennessä kaikki kokeet tehdään sähköisesti. Ylioppilastutkintolautakunta on julkaissut 30.1.2015 Abitti -kurssikoejärjestelmän (abitti.fi), jonka avulla voi tutustua ja valmistautua sähköisiin ylioppilaskokeisiin.

Lue lisää

Share

Koulutusta itsesäätelystä, sen kehityksestä ja vaikeuksista

Etelä-Suomen aluehallintovirasto järjestää koulutuspäivän itsesäätelystä, sen kehityksestä ja vaikeuksista. Koulutuksessa käsitellään mm. itsesäätelytaitojen vahvistamista. 

Aika: Perjantai 13.3.2015 klo 9.00−15.30
Paikka: Heurekan auditorio, käyntiosoite Kuninkaalantie 7, Vantaa, Tikkurila

Ilmoittautuminen viimeistään 2.3.2015.

Lue lisää

Share

Luontoretkiä koululaisille Sipoonkorven Kansallispuistoon

Tarjolla opastettuja luontoretkiä huhtikuusta-marraskuuhun Sipoonkorven Kansallispuistoon.

Lue lisää

Share

Hembygdshistorietimmar för skolorna (4.-6. klass)

Bjud en arkeolog från Vanda till skolan för att berätta om socknens tidigaste skeden, förhistoria och arkeologiska metoder.
Minst 2 klasser / skola /dag. Tidpunkten bestäms noggrannare i samband med reserveringen.

Läs mera

Share

Palautetta Hyvää mieltä yhdessä -verkkokoulutuksesta

Osallistuitko Hyvää mieltä yhdessä verkkokoulutukseen? Anna palautetta jatkokehittämisen tueksi oheisesta linkistä. Kiitos!

https://www.webropolsurveys.com/S/AFD63230704C3234.par

 

 

Share

Pihka-luonnonharrastusmerkki – koulutus opettajille ja nuorten kanssa toimiville

Ti 31.3.2015 klo 15.00-18.00 yläkoulujen biologian ja maantiedon ja 5.-6.-luokkien opettajille sekä nuorten ohjaustyötä tekeville kurssi Luonto-Liiton Pihka-luonnonharrastusmerkin toteuttamisesta. Merkin avulla luonto on helpompi tuoda osaksi opetusta, oppilaiden kiinnostuksen kohteita kuuntelevalla tavalla.

Lue lisää

Share

Vantaan lukiolaiset puuhailevat jotain salamyhkäistä…

Tervetuloa katsomaan lukiolaisten suurta mutta kestoltaan lyhyttä tempausta kauppakeskus Jumboon keskiviikkona 4.2.2015 noin klo 16.

Tilaisuuden info

Share

Vuoden 2015 Kengurukilpailuun ehtii vielä mukaan!

Matematiikan Kengurukilpailu peruskouluille ja lukioille tulee taas! Virallinen kilpailupäivä on maaliskuun 3. torstai eli 19.3.2015 (tai jos tämä päivä ei sovi, kilpailun voi pitää kuukauden kuluessa varsinaisesta kilpailupäivästä).

Vuonna 2015 kilpailussa on ensimmäistä kertaa Suomessa myös Mini-Ecolier-sarja peruskoulun 2. ja 3. luokkalaisille. Lukiosarjat Junior ja Student on yhdistetty kaikille lukiolaisille sopivaksi sarjaksi. Lukiosarjan nimeksi tuli Student.

Opettaja ilmoittaa koulunsa Kengurukilpailuun osoitteessa: http://cases.zef.fi/kengurukilpailu/2015/ilmoittautuminen

Kaikki saman koulun opettajat käyttävät samoja tunnuksia, joten yksi ilmoittautuminen koulua kohti riittää. Ohjeet ja lomake (ilmoitetaan voittajat)

Kenguru on maailman suurin kansainvälinen matematiikkakilpailu. Osallistuminen on kouluille ja oppilaille maksutonta. Lisätietoa kilpailusta löytyy osoitteesta:

http://www.mayk.fi/kenguru .

Tervetuloa mukaan!

Sampsa Kurvinen, Harri Kuokkanen ja Ville Tilvis, Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio, Suomen Kengurukilpailun järjestäjä

Share

Blogit ja wikit opetuksessa 1 (alkeet) -koulutuksessa on tilaa

Keskiviikkona 4.2.2015 klo 13–16 järjestetään Blogit ja wikit opetuksessa 1 (alkeet) -koulutus Martinlaakson koulussa. Kouluttajina toimivat verkkopedagogit Tuija Lindström ja Janne Saarinen.

Koulutuksessa on vielä tilaa, ilmoittaudu mukaan!

Sisältö:

Koulutuksessa esitellään ja keskustellaan blogien ja wikien käyttömahdollisuuksista opetuksessa ja oppimisessa. Tutustutaan erilaisiin blogi- ja wikialustoihin, kuten WordPress, Blogger, Google Sites, Wikispaces ja opetella niiden peruskäyttöä.  Osallistujilta toivotaan omaa ideaa, jota voi työstää työpajassa, sillä jokainen osallistuja luo itselleen oman sivuston. Koulutusryhmään otetaan enintään 15 osallistujaa. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Share