Vantaan opettajien lentopalloturnaus

Vantaan opettajien lentopalloturnaus pidetään Tikkurilan lukiossa perjantaina 24.4.2015 klo 15 alkaen. Otteluissa on kentällä neljä pelaajaa, joista vähintään yhden on oltava nainen.
Kerää joukkue ja ilmoittaudu mukaan viimeistään maanantaina 20.4.2015 osoitteella kalevi.lyyra@eduvantaa.fi.
Osallistumismaksu 20 € maksetaan paikan päällä.

Toiminnallinen oppiminen -koulutusta

Toiminnallisuutta kannattaa hyödyntää kaikkien oppiaineiden opetuksessa; matematiikkaa voi opetella vaikka hyppien ja kielioppia kierien! Toiminnallisuudella tarkoitetaan osallistumista, kokemuksellisuutta ja oppilaiden välistä vuorovaikutusta. Oppimisen ei siis tarvitse tapahtua vain luokkahuoneessa istuen.

ESLU tarjoaa aiheeseen liittyvää koulutusta 16.4. ja 23.4.2015.

Lue lisää

B-boyt, B-girl ja räppäri tenttaavat Tanssin viikoilla

Vantaan Tanssin viikoilla 18.–29.4. nähdään monipuolista tanssiohjelmaa eri puolilla Vantaata.
Luvassa on herkkyyttä, parodiaa ja hervottomia hetkiä.

Lue lisää

Vaskivuoren lukion näytelmä Kaarna

Vaskivuoren lukion opiskelijat esittävät Anna Krogeruksen näytelmän KAARNA toukokuun alussa 2015. Esitys osallistuu 2. – 3.5. Helsingissä pidettävään Nuori Näyttämö -festivaaliin. Muut näytökset ovat 6. – 9.5. Vaskivuoren lukiossa. Kolme näytöstä on päivällä ja tarkoitettu koululaisryhmille. Näytelmä ei sovi alle 13-vuotiaille.

Esityksen ohjaa Susanna Metsälä.

Lue lisää

Edustore on käytettävissä

Edustore – sähköisten oppimateriaalien kauppapaikka ja jakelukanava peruskouluille – on nyt käyttövalmis. Eduvantaan Edustore-sivulta löydät lisätietoa ja ohjeita muun muassa materiaalin lataamiseen Fronterin kautta.

Huomioittehan, että opettajille ei anneta tunnuksia pilottien tilaamiseen. Rehtori tilaa ensin pilotoitavat materiaalit, jonka jälkeen opettajat pääsevät Fronterin kautta ottamaan materiaaleja käyttöönsä. Rehtori voi tilata pilotit vaikkapa kaikkiin sisältöihin.

Päivitys 24.3.15 klo 18.15. On mahdollista että palvelussa on viive niin, että rehtorin aktivoidut materiaalit eivät näykään heti, vaan se kestää jonkin aikaa (ei arviota). Tämä on siis olettamus, eikä varma mutta testeissä siltä vähän näyttää…

Luethan ohjeet huolellisesti.

Psykoanalyysi- ja kirjallisuusilta Galleria K:ssa

Miten traumaattisia tapauksia maailman kirjallisuudessa, kuten vaikkapa Tolstoin Anna Kareninaa, voidaan lähestyä mielekkäästi psykoanalyyttisestä tulokulmasta? 
Tule, kuuntele, kommentoi, kysele ja keskustele, kun keskiviikkona 25.3. klo 18-20 asiasta alustaa Teemu Ikonen, FT, kirjallisuuden yliopistonlehtori (ma) Tampereen yliopistosta. 

Lue lisää

Ateneumin opeinfo

Tervetuloa Ateneumiin opeinfoon keskiviikkona 15.4. 2015!
Klo 16.00-17.00 on tarjolla erilaisia näyttelyitä, tapahtumia ja toimintaa.

Lue lisää

Rasismin vastainen viikko

Rasismivapaa_vantaa15_2

Tvt-koulutukset Vantaan lukioiden tvt-tukihenkilöille ja opettajille

Pääset tutustumaan kevään koulutuksiin tästä.

Koulujen elokuvaviikko -hanke etsii mukaan pilottiluokkia vantaalaisista yhtenäiskouluista!

Vantaalla, Oulussa ja Hämeenlinnassa on käynnistynyt Opetus- ja kulttuuriministeriön tukema Koulujen elokuvaviikko -hanke.
Mukaan hankkeeseen Vantaalta pääsee yhtenäiskouluista 3. ja 8. luokkia.
Mukaan pilottiluokaksi voi ilmoittautua 31.3. mennessä.

Lue lisää

Osallistu Digabin verkkoseminaareihin!

Digabi järjestää kevään 2015 aikana verkkoseminaareja eli webinaareja, joihin lukion opettajat ja muut kiinnostuneet voivat osallistua etänä. Aiheena kevään webinaareissa on Abitti (www.abitti.fi).

Lue lisää

Edustoresta löytyy nyt tietoa

Edustoresta löydät lisätietoa www.eduvantaa.fi -sivulta työkalujen alla olevasta edustore linkistä.

Huom: 25.3 voit osallistua kuntien Edustoren ja sähköisten oppimateriaalien virtuaaliesittelyyn klo 12-16. Lisätietoja löydät täältä: http://www.edu.vantaa.fi/wp/?page_id=12109

Nuorten ohjaus- ja tukikeskus Kipinä esittäytyy

Nuorten ohjaus- ja tukikeskus Kipinässä järjestetään yhteistyökumppaneille infotilaisuus perjantaina 20.3.2015 kello 14.00, Ratatie 2, Tikkurila. Infotilaisuudessa esitellään Kipinän toimintaa sekä uutta Palvelu olen minä –hanketta, joka on aloittanut toimintansa vuoden alusta. 

Ilmoittautumiset etukäteen ohjauskeskus@vantaa.fi.

Vantaan luontokoulun retkiä

Vantaan luontokoulun luontokoulupäivät keväällä 2015

Vantaan luontokoululla järjestetään jälleen ohjattuja saturetkiä ja luontoretkiä Sipoonkorven kansallispuistoon päiväkotiryhmille ja koululuokille. Retket ovat maksuttomia.
Koska retket ovat hyvin suosittuja, varaathan retkipäiväsi pian! 

Retkimainos

Vanda naturskolas naturskoledagar under våren 2015 

Vid Vanda naturskola organiseras igen ledda sagoutflykter och naturutflykter till Sibbo storskogs nationalpark för daghem för skolklasser. Utflykterna är gratis.
Utflykterna är mycket populära, så boka utflyktsdag så fort som möjligt!

Utflyktsreklam

HSY hakee kummikouluja lukuvuodelle 2015 – 2016

HSY hakee kummikouluja, joille tarjotaan maksuton ympäristökasvatuskokonaisuus. Kummikouluohjelmaan valitaan vähintään kahdeksan ala-, ylä- tai yhtenäiskoulua Helsingin, Espoon, Vantaan, Kauniaisten ja Kirkkonummen alueelta.
 
Hakuaika kummikouluksi lukuvuodelle 2015 – 2016 on 4. – 31.3.2015.
Hakuohjeet löytyvät HSY:n verkkosivuilta.

Lue lisää ja hae kummikouluksi