Announcement: Opetusverkon toimimattomat palvelut

Vantaan kaupungin opetustoimen käytössä olevaan Wilma-palveluun on kohdistunut  toistuva palvelunestohyökkäys. Tästä johtuen tietoliikenneyhteyksiin on tehty pääsynhallintarajoituksia, jotta voimme turvata kaupungin tietoliikenneverkkojen ja tärkeiden palveluiden toimivuuden  18.12. tehdyillä tilapäisjärjestelyillä, suurin osa opetuksen verkon palveluista toimii, ongelmia on mm. Wilman mobiiliyhteyksissä, Wilman ulkomaanyhteyksissä ja opetuksen www-palveluiden ulkomaanyhteyksissä. Aikataulua tilanteen korjaantumiselle ei vielä ole, ja tilanne pyritään normalisoimaan mahdollisimman pian. Tietohallinto pahoittelee tilanteesta aiheutuvaa häiriötä palveluiden käyttäjille.

 

Opetusverkon sähköpostissa ongelmia

Tällä hetkellä eduvantaa-sähköpostiin kirjautuminen ei onnistu opetuverkon kautta. Ongelmaa selvitetään parhaillaan. Pääset kuitenkin kirjautumaan sähköpostiin laitteella, joka ei ole opetusverkossa (esimerkiksi omalla matkapuhelimellasi).

Share

Koulutusta tekijänoikeudesta ja koulujen käyttöluvista kunnille ja oppilaitoksille

Kopiosto tarjoaa maksutonta koulutusta tekijänoikeudesta ja koulujen käyttöluvista kunnille ja oppilaitoksille.

Koulutus räätälöidään aina kuulijoiden ja käytettävissä olevan ajan mukaisesti.

Lisätietoja osoitteesta www.kopiosto.fi, sähköpostitse neuvonta(at)kopiosto.fi tai puhelimitse (09) 431 521.

Share

Microsoft Office 365 ProPlus -paketti opetushenkilöstölle

Opetushenkilöstölle on auennut mahdollisuus ladata Microsoftin Office 365 Pro Plus -paketti kotikoneelle. Tämä paketti sisältää opetuksessa hyödyllisen ohjelmistosetin, johon kuuluu mm. Word, Excel, PowerPoint, OneNote ja Outlook. Ohjelmiston voi ladata viidelle omalle laitteelle. Voit asentaa täyden Microsoft Office -paketin osoitteesta: https://portal.office.com/OLS/MySoftware.aspx. Kirjautuminen palveluun tapahtuu henkilökohtaisella opetusverkon tunnuksella (etunimi.sukunimi@eduvantaa.fi). Kirjautumisen jälkeen, seuraa sivuston antamia ohjeita.

Share

Lumijälkikurssi

Aika: Ti 20.1. klo 14-17
Paikka: Vantaan luontokoulu, Sotungintie 25a 
Kohderyhmä: opettajat, varhaiskasvattajat, kerho-ohjaajat, muut kiinnostuneet

Luonto ei ole unessa talvellakaan, vaan talvi on otollista aikaa luonnon tutkimiseen, ja talvi on jopa paras aika monien nisäkkäiden havainnointiin. Kurssilla tutustutaan tavallisimpiin lumijälkiin sekä niiden jättäjien elintapoihin. Kurssi soveltuu etenkin opettajille ja varhaiskasvattajille antamaan tietoja ja taitoja talviretkille lasten kanssa. Kouluttajana on asiantuntija Suomen riistakeskuksesta.  Kurssi on maksuton, lumijälkiopasta saa 5 € hintaan kurssilla. Kahvitarjoilu. 

Ilmoittautumiset kurssille ja tiedustelut Vantaan luontokoululle joko puhe­limitse 09-875 30 57 tai sähköpostitse toimisto@vantaanluontokoulu.fi.  Ilmoit­tautuessasi kerro nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi sekä mahdolliset erityisruokavaliot. Kurssimme löytyvät myös osoitteesta  www.vantaanluontokoulu.fi. Opintokeskus Visio tukee kurssejamme.

Share

Opetusverkon kertakirjautuminen sähköpostiin ei toimi kaikissa koneissa

Olemassa olevassa InternetExplorer 9 -selaimessa ja joissakin opetusverkon koneissa on edelleen ongelma kertakirjautumisen kanssa. Muutospyyntö InternetExplorerin päivittämiseen versioon IE11 on tehty. Vasta kun opetusverkon koneissa saadaan InternetExplorer-selain päivitettyä uudempaan versioon, niin ongelma häviää. Siihen asti käyttäkää Chrome tai Firefox selainta kirjautumiseen. Näissä selaimissa kirjautuminen tapahtuu antamalla etunimi.sukunimi@eduvantaa.fi -sähköpostiosoite ja opetusverkon salasana.

Share

Martinlaakson lukion Vedenpelko-näytelmästä järjestetään kaksi lisäpäivänäytöstä tammikuussa, tiistaina 20.1. klo 10 ja 13.30.

Yleisön pyynnöstä Martinlaakson lukion Vedenpelko-näytelmästä järjestetään kaksi lisäpäivänäytöstä tammikuussa, tiistaina 20.1. klo 10 ja 13.30. Toivo pelkää vettä. Kukaan ei tiedä, mistä vedenpelko juontuu, sillä Toivo on adoptoitu. Toivon adoptioisä Vesa haluaa auttaa poikaa tekemällä tästä kilpauimarin. Samalla hän pääsee elämään omia unelmiaan Toivon kautta. Vedenpelko-näytelmän mainosteksti.

Martinlaakson lukion näytelmä Vedenpelko on tarina perhesiteistä ja ystävyydestä sekä peloista, niiden kanssa elämisestä ja niiden voittamisesta.

Esitykset Martinlaakson peruskoulun auditoriossa
(sisäänkäynti Raappavuorenpolun puolen ovesta)
Kesto noin tunti, ei väliaikaa.
Ikäsuositus 10v ->

Lisänäytökset:
ti 20.1.       klo 10 sekä 13.30

Liput lisänäytöksiin 3€/oppilas.
Opettaja pääsee oppilasryhmän mukana näytökseen ilmaiseksi.

Lisätietoja ja lippuvaraukset
– arkisin klo 8-15 lukion kanslia (puh. 839 34924)

Share

Ulos talveen!

Tule hakemaan ainekset mukavaan retkeilyyn talviseen aikaan. Miten ulkona pakkasessa pärjää? Miten nuotion saa syttymään? Mitä luonnossa tapahtuu talvella? Tulentekoa, lumikenkäilyä ja jälkien etsiskelyä Nuuksion kauniissa maisemissa.

Aika: Torstaina 15.1.2015 klo 14-17
Paikka: Suomen luontokeskus Haltia ja lähimaastot

Kohderyhmänä on peruskoulun opettajat.  Kouluttajana toimii Haltian luontokoulun luontokasvattajat.
Kurssi on maksuton.

Ilmoittaudu kurssille viimeistään viikkoa ennen tällä lomakkeella.

Share

Osallistu ilmastojuniori-kilpailuun ja voita 1000 euroa

HEIJ – ilmastojuniori -palkinnon voi saada alle 18-vuotias yksityinen henkilö tai ryhmä, joka toimii tai asuu Helsingin seudulla (Vantaa ja muut ympäryskunnat). Palkinnon saajan valinnassa kiinnitetään erityistä huomiota kekseliäisyyteen, edistyksellisyyteen, omaperäisyyteen ja tietoisuuden herättämiseen. Ehdota omaa tai jonkun muun tahon tekemää ilmastotekoa viimeistään perjantaina 19.12. osoitteessa www.hsy.fi/hei Parhaat ilmastoteot palkitaan Helsingin seudun ilmastoseminaarissa helmikuussa 2015.

(Sarjakuva: Joonas Rinta-Kanto)

HEI-strippi_web

Share

Opetushenkilöstön tabletkoulutukset

Opettajien tabletkoulutukset käynnistyvät tammikuun 13. päivä. Koulutukset järjestetään Kielotie 14 A, 4 krs. kokoushuoneessa Kielo A&B. Aamupäivän koulutus on klo 8.15-11.45 ja iltapäivän koulutus klo 12.15-15.45. Kouluttajana toimii Pasi Mustonen.

Koulutukset ovat kaikille Sivistystoimen opettajille yhteisiä. Samassa koulutuksessa on siis osallistujia varhaiskasvatuksesta, perusopetuksesta ja toiselta asteelta.

Koulutukseen ilmoittaudutaan HR-työpöydän kautta. Esimiehen tulee hyväksyä koulutushakemus.

Lisätietoa koulutuksesta.

Share

Variaan tutustumistilaisuudet opettajille

Vantaan ammattiopisto Varia kutsuu Vantaan peruskoulujen teknisen työn ja tekstiilityön opettajat tutustumaan ammattiopintoihin. Vierailun aikana pääset perehtymään omaa opetettavaa ainettasi vastaavan alan opetukseen ammatillisessa koulutuksessa sekä verkostoitumaan kollegoiden ja ammatillisen koulutuksen opettajien kanssa. Vierailut toteutetaan koulupäivän aikana, jotta pääset seuraamaan opetusta ja saat todenmukaisen kuvan ammattiopinnoista.

Vierailuajat:
–  teknisen työn opettajille 5.3.2015 klo 8.15–14.15
–  tekstiilityön opettajille 10.4.2015 klo 8.15–14.15

Lue lisää

Share

Tabletin kanssa Heurekaan! Kilpailu 7.-9. luokille

Miten käyttäisitte tablettia osana Heureka-vierailua? Millainen koko luokan yhteinen tuotos vierailulla syntyisi?
Laatikaa oppilaiden kanssa vapaamuotoinen suunnitelma Heureka-vierailusta, jossa hyödynnetään tablet-laitteita perjantaihin 19.12.2014 mennessä.

Lisätietoja kilpailusta

Share

Koulujen videokisa – skolornas videotävling

Äänestä koulujen videokisan voittajaa ja voita leffaliput 
Koululaisten Sorttaaja on sankari -videokilpailu on loppusuoralla. Äänestä parasta videota verkkosivuillamme 1.–14.12.2014.

Rösta fram vinnaren i skolornas videotävling och vinn biobiljetter
Videotävlingen Sorteraren är en hjälte för skolbarn är på slutrakan! Rösta på den bästa videofilmen på vår webbplats den 1.–14. december 2014.

Lue lisää – läs mera:  videokisa_560x300px

 

Share

Sotungin lukioteatterin joulunäytelmä Pakko päästä Thaimaaseen

Sotungin lukioteatteri esittää komediallisen joulunäytelmän  Pakko päästä Thaimaaseen

Keskiviikkona 17.12.2014 klo 18.00
Sotungin lukiolla, Sotungintie 19, 01200 Vantaa 

Lisätietoja näytelmästä saat klikkaamalla kuvaaPakkopaastathaimaaseen_72p

Share

Kirjasto opiskelu- ja työskentelytilana?

Kirjaston Ajateltavaa! -keskustelusarja tarttuu ajankohtaisiin ilmiöihin ja tulevaisuuden visioihin. Oppimisympäristöt ovat jatkuvassa muutoksessa ja oppimisen kaikkiallisuus todellisuutta. Tule kuuntelemaan Mina Di Marinon (Post-Doc Researcher, CityWorkLife project) ja Matti Raatikaisen (asiakas- ja tilapalvelupäällikkö, Aalto-yliopiston kirjasto) ajatuksia  kirjastotilasta ja oppimisesta. Puheenvuorojen jälkeen on varattu aikaa keskustelulle.

Paikka ja aika: Myyrmäen kirjasto ti 9.12.2015 klo 13.00-14.30. Lisätietoja löytyy Helmet-sivulta.

Tervetuloa myös opiskelijoiden kanssa!

Share

Olethan huomannut Samsung Tablet sivun?!

Olemme rakentaneet sivun, jossa löydät perustiedot Samsung Tablet laitteista, sekä usein kysytyistä kysymyksistä. Löydät sivun vasenpuoleisesta menusta Työkalujen alta nimellä Samsung-tabletit opetuskäytössä. Sivustolle on päivitetty yhteystiedot Vantaan Samsung Tablet tukeen ja huoltoon. Päivitämme sivun kun tulee uusia kysymyksiä. Kysymyksiä voi lähettää meille anna.gripenberg tai tuuli.romu (@vantaa.fi). Tutustuthan sivustoon!

Share