Koulutuskeskiviikko – 28.9.2016 aiheena OPS2016 ja arviointi

rakkaudesta-oppimiseen_punainen-1

Koulutuskeskiviikko kokoaa kerran kuussa oppimisesta ja koulutuksesta kiinnostuneet yhteisen teeman äärelle kuulemaan innoittavia alustuksia, jakamaan käytännön vinkkejä ja esimerkkejä parhaista toimintatavoista sekä keskustelemaan siitä, miten koulutuskenttää voidaan käytännössä kehittää.

Voit osallistua koulutuksiin paikan päällä tai etänä suoran verkkolähetyksen välityksellä. Puheenvuorojen tallenteet ja työpajojen materiaalit ovat työyhteisösi käytettävissä tapahtumien jälkeen. Koulutuskeskiviikot ovat yleissivistävän koulutuksen henkilöstölle maksuttomia.

Lue lisää

Alakouluissa etsitään Rosan koodia 4.10.2016 – 31.1.2017

Yle ja Koodiaapinen kutsuvat kaikki Suomen alakoulut osallistumaan 7-12-vuotiaille suunnattuun Rosan koodi -peliin. Osallistuminen viihteellis-pedagogiseen peliin vaatii vain pienen satsauksen eli koodiarvoituksen kätkemisen koulun tiloihin. Yle toimittaa mukaan ilmoittautuneille kouluille projektiin liittyvän kattavan materiaalipaketin ja auttaa mahdollisuuksien mukaan tehtävän toteutuksessa. Rosan koodi innostaa lapsia ohjelmoinnin maailmaan ja on tarkoitettu helpottamaan kasvattajien haasteita kouluissa, harrastuskerhoissa ja kotona. Rosan koodi -pelin ydinideana on kerätä 50 koodia keskenään hyvin erilaisista digitaalisista ympäristöistä sekä fyysisistä tiloista ja seurata päähenkilö Rosan tarinaa. Rosan koodi -peli alkaa 4.10.2016 ja päättyy 31.1.2017.

Lue lisää

Ympäristöreportterit kutsuu luokat ja ryhmät journalismikilpailuun!

Mitä nuoret ajattelevat kestävästä kehityksestä? Minkälaisia haasteita he toivovat yhteiskunnan huomioivan, ja minkälaisia ratkaisuehdotuksia heillä on? Ympäristöreportterit – kansainvälinen journalismikilpailu rohkaisee 11—21-vuotiaita nuoria kommunikoimaan maailmalle jostakin heitä koskettavasta kestävän kehityksen kysymyksestä. Kilpailun teemana on Yhteinen maapallo – globaalit ympäristökysymykset YK:n uusien kestävän kehityksen tavoitteiden pohjalta. Ympäristöreportterit tarjoaa samalla opetukseen soveltuvan työkalun. Aiheesta raportoidaan journalistisin keinoin joko artikkelin, valokuvan tai videoreportaasin muodossa.

Lisätietoa täältä ja www.ymparistoreportterit.fi

Millaista on oppilaan oppimista ohjaava arviointi? Miten arviointi muuttuu uuden opetussuunnitelman myötä?

Perusopetuksen arviointiin ja tavoitemittariin liittyvässä VESO-koulutuksessa on vielä paikkoja jäljellä. Ensi viikon torstain 29.9. koulutusiltapäivässä käydään läpi arvioinnin kehittämistä ja oppilaiden osallistamista arviointiprosessiin. Koulutus pidetään Lehtikuusen koulussa. Ilmoittautumisaikaa on jatkettu 22.9.2106 asti. Lue lisää VESO-koulutuksista täältä.