Kysely avoimen langattoman verkon toimivuudesta oppilaille, opiskelijoille ja opetushenkilöstölle

Vantaalla pilotoidaan uutta avointa langatonta verkkoa. Verkko on nimeltä Vantaa Avoin, ja se on tällä hetkellä asennettu Vaskivuoren lukioon sekä Koivukylän ja Veromäen kouluihin.

Pilotoinnin tarkoituksena on kehittää toimintamalli, joka voidaan levittää kaikkiin kouluihin ja oppilaitoksiin. Laadun takaamiseksi haluamme kuulla pilottiin osallistuneiden koulujen ja oppilaitosten oppilaiden, opiskelijoiden sekä opetushenkilöstön kokemuksia avoimen verkon käytöstä.

Kyselyn tavoitteena on saada palautetta avoimen langattoman verkon toimivuudesta ja sen pohjalta kehittää toimintaamme. Kiitämme jo etukäteen antamastasi vastauksesta.

Kyselyyn: https://www.webropolsurveys.com/S/2D47D8B92714A820.par

Share

Kiinnostaako koodaus ja robotiikka?

Tapahtumakiertue opettajille ja opettajiksi opiskeleville

Innokas-verkosto järjestää koodi- ja robottiviikkojen aikana opettajille ja opettajiksi opiskeleville suunnatun ”Kiinnostaako koodaus ja robotiikka?”- kiertueen sekä haastaa päiväkodit ja koulut osallistumaan viikkoihin.

Tule mukaan kokeilemaan innostavia ja hauskoja tapoja oppia ja opettaa koodausta ja robotiikkaa! Tapahtumissa tutustut koodaukseen ja robottien ohjelmointiin Innokas-verkoston opettajien ja oppilaiden ohjaamissa toiminnallisissa työpajoissa ja kuulet käytännön esimerkkejä koodauksen ja robotiikan hyödyntämisestä 2000-luvun taitojen oppimisessa. Pääkaupunkiseudulla tapahtumat järjestetään 13.10. Espoossa ja 14.10. Helsingissä.

Lisätietoja ja kutsu tapahtumiin.

Ilmoittautuminen

Jokaiseen tapahtumaan mahtuu 80 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittaudu täällä 3.10. mennessä.

Haaste päiväkodeille ja kouluille

Innokas-verkosto haastaa päiväkodit ja koulut osallistumaan EU:n Koodiviikkoon ja Robottiviikkoon haluamallaan tavalla ja kertomaan toteuttamistaan ideoista Innokas-blogissa.

Voitte esimerkiksi tutkia yhdessä mitä koodaus ja robotiikka tarkoittaa, miten koodaus ja robotiikka vaikuttaa meidän elämäämme ja ideoida yhdessä lasten ja nuorten kanssa, millä tavalla teidän päiväkotinne, koulunne tai ryhmänne voisi osallistua koodi- ja robottiviikkoihin. Toteuttamistapa on siis vapaa: voitte esimerkiksi järjestää “Meidän päiväkoti/koulu/ryhmä koodaa”- tapahtumapäivän tai tehdä “Meidän päiväkodin/koulun/ryhmän robotit” -videon.

Blogijuttuja julkaisseiden luokkien, ryhmien tai koulujen kesken arvotaan 15.12.2014 6 kpl mahtavaa palkintopakettia! Kukin palkintopaketti sisältää 5 kpl Lego Mindstorms EV3 robotiikkasettiä sekä ohjelmistolisenssin. Lisätietoja haasteesta.

Share

Valokuva, video ja animaatio -koulutus opettajille

Helsinki/Vantaa 21.10. klo 13-18, 14.11. klo 9-15.30 ja 1.12.2014 klo 13-18

Ovatko mediataitosi ajan tasalla? Kiinnostaako oppilaiden aktivoiminen sisällöntuotantoon? Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia järjestää opettajille täydennyskoulutuksen valokuvan, videon ja animaation opetuskäytöstä.

Kolmipäiväinen koulutus antaa virikkeitä ja valmiuksia valokuvan, videon ja animaation käyttöön eri aineiden ja ilmiöiden opetuksessa. Koulutuksessa kehitetään aktiviteetteja oppilaille ja laaditaan aineistoja omaan opetukseen. Tavoitteena on myös ideoida median hyödyntämistä ulkona oppimisessa.

Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa ja opetuksen osalta osallistujille maksutonta.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset.

Share

Campus Helsinkiin lisäpaikkoja

Campus on opettajille tarkoitettu maksuton maailmanluokan seminaari. Seminaarissa maailman johtavat asiantuntijat eri aloilta auttavat opettajia ymmärtämään, miten maailma muuttuu.
Tervetuloa viettämään hieno seminaaripäivä 25.9. klo 15-19 Savoy-teatteriin. 

Lue lisää

Share

Korjaa meidät Kaabelsson -esitys Vernissassa

Vantaan kulttuuripalvelut tuo Vernissaan 13.11.2014 kiitosta saaneen esityksen Korjaa meidät Kaabelsson, joka on suunnattu yläkouluille, lukioille ja ammattikouluille. Viiden näyttelijän voimin toteutettu Kaabelsson sisältää toimintaa, musiikkia ja visuaalisuutta. Esityksessä taistellaan kulutushysteriaa vastaan ja se pureutuu suunniteltuun vanhentamiseen eli ilmiöön, jossa tuotteen kulutusikää lyhennetään tarkoituksella kulutuksen kasvattamiseksi. 

Lue lisää

Share

Vantaan koulut voivat osallistua Matikkatalkoisiin Fronter -tunnuksillaan!

Matikkatalkoot on leikkimielinen kilpailu ala-asteille, jossa innostus ratkaisee! Kaikki osallistujat saavat maksutta käyttöönsä 10monkeys Math World -matematiikan oppimissovelluksen ja pelaamallatalkoiden aikana voi voittaa upeita palkintoja! Kilpailu on ala-asteen 1-4 –luokkalaisille.

Mikäli haluat ilmoittaa luokkasi mukaan käy ilmoittautumassa mukaan talkoisiin sivulla www.matikkatalkoot.fi.

Lue lisää.

Share

Verkosta virikettä kestävän kehityksen opetukseen

Helsingissä keskiviikkona 29.10.2014 järjestettävä koulutus antaa eri oppiaineiden opettajille uusia eväitä kestävien elämäntapojen käsittelyyn. Koulutuksessa esitellään uusia verkkosovelluksia ja niihin liittyviä harjoituksia, joita voidaan hyödyntää esimerkiksi biologian, maantiedon, matematiikan tai kotitalouden tunneilla. 

Ilmoittautuminen koulutukseen 15.10. mennessä. 

Lue lisää:

 

Share

Työelämälähtöisyys lukiokoulutuksessa – kyselytutkimus lukioissa

Vantaan suomenkielisissä lukioissa toteutetaan viikolla 41 (6.-10.10.2014) kysely, joka on suunnattu kaikille päivälukioiden opiskelijoille, opettajille ja opinto-ohjaajille.
Kyselytutkimus on osa Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittamaa Vantaan kaupungin lukiohanketta, jonka tavoitteena on kartoittaa, millä tasolla vantaalaisten lukioiden työelämälähtöisyys ja työelämäyhteydet ovat.

Lue lisää

Share

Muutama lisäpaikka sähköiset arviointikäytänteet koulutuksiin 23. ja 24.10.

Suuren kysynnän vuoksi olemme avanneet muutaman lisäpaikan sähköiset arviointikäytänteet -koulutukseen sekä 23. että 24.10. Toimi nopeasti, mikäli haluat osallistua.

Ilmoittautuminen koulutukseen.

Share

Koulutus kansainväliseen yhteistyöhön (eTwinning) 24.9.

24.9.2014 ja 5.11.2014, klo 13–16 Havukosken koulu
Kouluttaja: Tuija Lindström
Kohderyhmä: opetushenkilöstö

Tule tutustumaan ja verkostoitumaan eTwinning portaalin kolmeen tasoon: julkiseen sivustoon, omaan työ-pöytään ja TwinSpace- sivustoon projekteille. Tutustu myös suomalaisten eTwinning lähettiläiden blogiin.

Ensimmäisenä koulutuspäivänä käsitellään eTwinning-portaalia (etwinning.net) ja kirjautumista omaan tilaan. Toisessa osassa mennään vielä syvemmälle omaan tilaan ja projektialustaan (Twinspace). Sama henkilö voi osallistua joko molempiin koulutuksiin tai sitten vain toiseen. Koulutukseen otetaan enintään 15 osallistujaa. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittaudu koulutukseen.

 

Share

Ilmoittaudu ekotukikoulutukseen

Sinustako työpaikkasi ympäristöasioiden edistäjä?

Syksyn ensimmäisessä kaikille toimialoille avoimessa ekotukiperuskoulutuksessa (to 25.9. ja ti 30.9.) on vielä jonkin verran tilaa. Syksyn toinen koulutus järjestetään (to 20.11. ja 27.11.). Ekotukihenkilönä opastat ja kannustat työtovereitasi ympäristön kannalta järkevämpiin toimintatapoihin. Jos olet halukas lähtemään mukaan ekotukitoimintaan, tiedustele esimieheltäsi mahdollisuutta osallistua Vantaan ympäristökeskuksen järjestämään koulutukseen. Ekotukihenkilöitä on hyvä olla työpaikalla kaksi tai useampi työpaikan koosta riippuen. Ilmoittautumiset tehdään suoraan Hr-työpöydän kautta, mutta ongelmatilanteissa ja vain toiseen päivään ilmoittauduttaessa sähköpostitse anna.sjövall@vantaa.fi

Share

Ison Pajan mediakasvatusseminaari

Vuosittain järjestettävä valtakunnallinen, ajankohtaisia mediakasvatukseen liittyviä aiheita käsittelevä seminaari on suunnattu opettajille, kirjasto-, nuoriso- ja museotyöntekijöille. Kuudennentoista kerran järjestettävä seminaari on nimeltään Lisätty todellisuus (Augmented Reality, AR) - kiehtovia uusia mahdollisuuksia työhösi. 

Seminaarin ajankohta: 10.-11.10.2014

Ilmoittaudu 26.9. mennessä. 

Seminaarin ohjelma ja ilmoittautumislomake

Share

Osallistu Sorttaaja on sankari -videokilpailuun!

Suunnitelkaa ja kuvatkaa oppilasryhmän voimin lyhyt video, joka kertoo hauskalla ja innostavalla tavalla jätteiden lajittelusta. Voitte voittaa luokkaretken Linnanmäelle tai Heurekaan! Kilpailun osallistumisaika on 1.9.–16.11.2014. Kilpailun voittajat julkistetaan tammikuussa 2015. 

Lue lisää

Share

Maksutonta ympäristökoulutusta opettajille ja oppilaille

Koulutukset rahoittaa Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY ja ne toteuttaa Ympäristökoulu Polku.
Lisätiedot: koulutus(at)kierratyskeskus.fi, p. 0400-348 100.

Lue lisää

Share

Kiitos kaikille Oppimisen tuen foorumiin osallistuneille

Toteutuneet tukitoimet näkyvät Wilman kautta huoltajille NYT ja iltapäivän materiaalit päivittyvät OKKT-huoneeseen Fronteriin.

Share