Olethan huomannut Samsung Tablet sivun?!

Olemme rakentaneet sivun, jossa löydät perustiedot Samsung Tablet laitteista, sekä usein kysytyistä kysymyksistä. Löydät sivun vasenpuoleisesta menusta Työkalujen alta nimellä Samsung-tabletit opetuskäytössä. Sivustolle on päivitetty yhteystiedot Vantaan Samsung Tablet tukeen ja huoltoon. Päivitämme sivun kun tulee uusia kysymyksiä. Kysymyksiä voi lähettää meille anna.gripenberg tai tuuli.romu (@vantaa.fi). Tutustuthan sivustoon!

Share

Monikulttuurinen Itsenäisyyspäivän juhla – Multicultural Independence Day Celebration

Lauantaina 6.12.2014 klo 13.00-16.00 Tikkurilan lukion auditoriossa, Valkoisenlähteentie 53, 01370 Vantaa

Lisätietoja itsenaisyyspaiva_2014_print

Share

Oskarinmarkkinat Tennistiellä ja Ojahaantiellä 28.11. klo 14-18

Lämpimästi tervetuloa Varian Varian Oskarinmarkkinat Tennistiellä ja Ojahaantiellä 28.11. klo 14-18. Tässä kutsu tapahtumaan.

Share

Paranormaali romantiikka – kirjailija kertoo

Paranormaali romantiikka on viime vuosina noussut suosituksi aiheeksi niin aikuisten kuin nuortenkin kirjoissa. Kätkeekö genre sisälleen muutakin kuin komeita vampyyreitä ja ihmissusia sekä kiellettyjä tunteita?

Kirjailija Elina Rouhiainen saapuu kertomaan paranormaalista romantiikasta kirjallisuudenlajina. Rouhiainen on suositun Susiraja-kirjasarjan kirjoittaja.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, tervetuloa kuuntelemaan!

Martinlaakson kirjasto
1.12.2014 klo 17:30 – 19:00
Share

Älä osta mitään -päivä ja Krääsätön joulukuu

Älä osta mitään -päivä tulee taas 28.11. Luonto-Liitolla on vuosittainen Älä osta mitään -päivän kampanja, joka kyseenalaistaa nykyaikaista kulutuskulttuuria. Siihen liittyvät internetsivut: alaosta.fi. Sivulta löytyy ideoita miten kulutusteemaa voi ottaa mukaan koulujen ja päiväkotien opetukseen. Ryhtykää siis hyödyntämään näitä ideoita esimerkiksi Krääsättömän joulukuun aikana. Ideoista löytyy esimerkiksi joulunaikaan sopiva kulutuskriittinen sarjakuvajoulukalenteri. Viime vuonna Helsingin kuvataidelukion kanssa tehdystä kalenterista voi ottaa vinkkejä osoitteessa http://alaosta.fi/joulukalenteri/2013/12/.

Lisätietoa:
Suvi-Anne Kinnunen
Älä osta mitään -kampanjavastaava 2014, Luonto-Liitto
puh: 044 733 8574, suvi-anne.kinnunen(at)luontoliitto.fi

www.alaosta.fi, www.luontoliitto.fi

Share

Syksyn viimeinen Psykoanalyysi ja taide -sarjan tilaisuus

Syksyn viimeinen, mutta varmasti mielenkiintoinen Psykoanalyysi ja taide –sarjan tilaisuus on ensi keskiviikkona 19.11. klo 18-20 Galleria K:ssa, Asematie 7, Tikkurila. 
Psykoterapeutti Anne Kotkavirran aiheena on Louise Bourgeoisin taiteen katselu psykoanalyyttisen kantanäky-käsitteen kautta.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lue lisää

Share

Joulukalenteri opettajien käyttöön

Perinteinen Värinauttien joulukalenteri ilmestyy tänäkin vuonna Värinauttien blogissa osoitteessa http://varinauttienjoulukalenteri.blogspot.fi
Kyseessä on ilmainen kalenteri, jonka käyttö on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi. Vaikka et tietäisi mitään Värinauteista, Utista tai Talvivalojen juhlasta, voit silti ottaa joulukalenterin käyttöösi luokassasi.

Rohkeasti siis mukaan odottamaan joulua Värinauttien kanssa!

Lue lisää

Share

Häiriötekijä-musikaali

Vernissa-salissa (Tikkurilantie 36) lapsen oikeuksien päivän aattona 19.11. klo 19.00

Mikkolan koulun 6B-luokka

Ohjaus: Titte Neuvonen
Käsikirjoitus: draamatyöpajojen pohjalta Titte Neuvonen
Sävellykset: Mari Grönholm ja Titte Neuvonen

Liput 10 €

Lue lisää esitteestä! Varaukset: hairiotekijat(a)gmail.com

Share

Kirjaston Kirjareppu 2014 – nyt myös opettajille

Helmet-kirjastojen perinteinen Kirjareppu-tapahtuma esittelee vuoden lasten- ja nuortenkirjat. Tänä vuonna Kirjareppu järjestetään Vantaan Myyrmäessä torstaina 20.11.2014 klo 8.30-15.15. Myös opettajat ovat tervetulleita kuulemaan ja katsomaan vuoden kirjaherkut!

Ohjelman näet täältä, kysymykset ja ilmoittautumiset: tiina.vallo@vantaa.fi.

Share

Tablet uutiset vol. 2

Tablet uutiset vol. 2 ilmestyi. Temanumero koulutuksista.

Share

Mobiilioppimista joustavassa ja valmistavassa perusopetuksessa

Milloin ja missä: 19.11.2014 klo 13-16 (Asematie 7, huone 007) tai 27.11.2014 klo 13-16 (Asematie 6 A, Herbaario)

Koulutuskuvaus: Koulutuksessa tutustutaan mobiilioppimisen mahdollisuuksiin joustavassa perusopetuksessa ja valmistavassa opetuksessa. Hyviksi havaittuja esimerkkejä ovat mm. itselle vieraan kielen opettelu kuvia ja ääntä yhdistäen, oman oppimisen ja toiminnan näkyväksi tekeminen muuten kuin kirjallisesti, selkokieliset tehtävänannot tai opitun testaaminen oppilaiden ja opettajien tekemien sähköisten kokeiden sekä leikkimielisten kilpailujen avulla. Tarkastellaan myös mobiililaitteen käyttöä selkeyttäviä asetuksia. Koulutukseen ovat tervetulleita myös muut kuin joustavan perusopetuksen tai valmistavan opetuksen opettajat.

Koulutuksessa käytetään sovelluksia, jotka toimivat nettiselaimen kautta tai ovat hyödynnettävissä sekä iOS että android -ympäristöissä.

Tässä ennakkokysely, joka olisi erityisen tärkeä täyttää tässä koulutuksessa: bit.ly/vantaaennakko

Ilmoittautuminen

Share

Kirjastoissa tapahtuu!

Tule koodaamaan oma peli!

Koodauspajat Myyrmäen, Tikkurilan ja Pointin kirjastoissa 9 – 13-vuotiaille. Pajat alkavat tällä viikolla. Lue lisää ja ilmoittaudu: www.helmet.fi/koodauspaja

Zombit ovat täällä! – Yölarp kirjastossa

Perjantaina 28.11. klo 21.00 – lauantaina 29.11. klo 7.00 larpataan Pointin kirjastossa. Larppiin voivat osallistua 15 – 17-vuotiaat. Ilmoittautuminen on käynnissä! Lue lisää ja ilmoittaudu: kirjasto.vantaa.fi/yolarp

Share

Toiminnallinen oppiminen –koulutukset

Toiminnallisuus ja liikkuminen ovat lapsille oppimisen välineitä. Toiminnallisuutta voi hyödyntää koulussa kaikkien oppiaineiden opetuksessa. Liikunnan positiivinen vaikutus koulumenestykseen on havaittu erityisesti matematiikassa. Liikunnallisilla aktiviteeteilla on suuri merkitys aivojen kehittymiseen ja hyvinvointiin sekä myös oppimiseen.

ESLUn Toiminnallinen oppiminen -koulutukset Helsingissä torstaina 20.11.2014 klo 15.00–17.00 ja torstai 4.12.2014 klo 15.00–17.00.

Lue lisää

Share

Vantaan kaupunki muuttaa opettajien rekrytointikäytäntöjä

Vantaan kaupunki suunnittelee aloittavansa uusien opettajien palvelussuhteet perusopetuksessa, lukioissa ja ammatillisessa oppilaitoksessa siitä päivästä lukien kuin työvelvoitekin alkaa. Muutos astuisi voimaan elokuussa 2015. Tähän mennessä lukuvuoden alussa alkavat opettajien palvelussuhteet ovat alkaneet 1. elokuuta. Vastaava rekrytointiperiaatteen muutos on tekeillä Helsingin ja Espoon kaupungeissa.

Ehdotuksen taustalla on pyrkimys yhtenäistää Vantaan kaupungin henkilöstön rekrytointikäytäntöjä. Yleensä kaupungin henkilöstön palvelussuhteet sovitaan alkavaksi silloin, kun työtkin alkavat.

– Opettajien lukuvuoden työt alkavat Vantaan kaupungilla suunnittelupäivällä ennen opetuksen aloitusta, sanoo sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja Elina Lehto-Häggroth.

Muutos koskisi toteutuessaan kaikkia uusia opetustehtävien palvelussuhteita. Tässä yhteydessä palvelussuhdetta ei pidetä uutena, jos edellinen palvelussuhde on voimassa 31. heinäkuuta saakka. Tällöin uusi lukuvuoden alussa alkava palvelussuhde aloitetaan 1. elokuuta, eikä vasta työvelvoitteen alkaessa.

Lisäksi muutosehdotuksen taustalla on kaupungin strategia ja talous- ja velkaohjelma. Kaupungin yhtenä strategisena tavoitteena on tähänastista tehokkaampi henkilöstöresurssien käyttö. Vantaan kaupunki pitää kiinni periaatteestaan, että henkilöstöä ei irtisanota tai lomauteta taloudellisista syistä. Vantaan kaupungin palvelussuhteiden aloitusajankohta harkitaan kuitenkin joka kerta tarkoin.

 

Share

Balettienergiaa pojille -pajat 1. luokan pojille keväällä 2015

Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitos sekä yleisötyön osasto jatkavat suuren suosion saanutta Balettienergiaa pojille -projektia pääkaupunkiseudun kouluissa. Nyt etsitään kiinnostuneita kouluja, joissa voidaan toteuttaa 75 minuutin mittainen balettityöpaja 1. luokan pojille. Työpajassa Suomen Kansallisbaletin tanssijat pitävät tanssillisen liikuntatunnin, jossa voimistellaan, kokeillaan akrobatiaa, piruetteja sekä tutustutaan balettiin urheilumuotona ja taidelajina.

Ilmoittautumisaika päättyy 14.11. ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lue lisää

 

Share