Vantaan luontokoulun ohjatuilla retkellä on vielä hiukan tilaa!

Vantaan luontokoulun järjestämillä ohjatuilla luontoretkiä vantaalaisille koululuokille on vielä muutamia päiviä vapaana tälle keväälle. Retket ovat maksuttomia ja  niillä tutustutaan luontoon monipuolisesti asiantuntevassa ohjauksessa. Retkien varaukset luontokoululta numerosta 09-875 3057. Luontokoulun toimistoaika on maanantaisin klo 10-15, mutta myös muulloin voi yrittää soittaa. Lisätietoja vapaista retkistä: http://www.vantaanluontokoulu.fi/fi/?sivu=ajankohtaista&id=61

 

Share

Työelämälähtöisyys lukiokoulutuksessa –hanke

Vantaan kaupunki on saanut Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoituksen vuoden mittaiseen (1.1.–31.12.2014) Työelämälähtöisyys lukiokoulutuksessa -hankkeeseen. Lukioissa toteutetaan haastatteluita ja kysely aiheeseen liittyen.

Lue lisää

Share

Näyttely ja maksuttomia työpajoja keväällä Helinä Rautavaaran museossa

Helinä Rautavaaran museossa avautui 9.4.2014 Guadalupen ihme ­-näyttely, joka kuvaa meksikolaista arjen uskonnollisuutta, historiaa ja nykyhetkeä Guadalupen neitsyen myytin kautta. 

Näyttelyssä ja siihen liittyvissä työpajoissa käsitellään kuvien ja uskonnon merkitystä sekä alkuperäiskansojen historiaa ja oikeuksia toiminnallisesti, itse tekemällä ja kokemalla. Työpajat ovat maksuttomia ja niitä järjestetään päiväkoti-ikäisille, ala- ja yläasteikäisille sekä lukioikäisille.

Lue lisää

Share

Kouluruoka rokkaa -reseptikilpailu

Vantti julistaa Kouluruoka rokkaa -reseptikilpailun vantaalaisille koulujen oppilaille ja oppilaitosten opiskelijoille. Keksi oma kouluruokaresepti yksin tai yhdessä koulukavereidesi kanssa ja lähetä se Vanttiin. Vantti valitsee parhaan koululounaalla tai välipalalla suurkeittiöissä toteutettavan reseptin. Voittoisa resepti toteutetaan lukuvuonna 2014-2015.
Kilpailuaika päättyy 31.5.2014.

Kilpailukutsu

Share

Vantaan opettajien lentopalloturnaus

Vantaan opettajien lentopalloturnaus pidetään Tikkurilan lukiossa perjantaina 9.5.2014 klo 15 alkaen. Otteluissa on kentällä neljä pelaajaa, joista vähintään yhden on oltava nainen.
Kerää joukkue ja ilmoittaudu mukaan viimeistään maanantaina 5.5.2014 osoitteella kalevi.lyyra@eduvantaa.fi.
Osallistumismaksu 20 € maksetaan paikan päällä.

Share

Päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten kestävän kehityksen haastekampanja on käynnistynyt!

Suomen kestävän kehityksen toimikunta on julkistanut kansallisen kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen ”Suomi, jonka haluamme 2050”. Tämän vuoden aikana yhteiskunnan eri toimijat voivat antaa yhteiskuntasitoumuksen tavoitteisiin perustuvia omia toimenpidesitoumuksiaan. Lisätietoa kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksesta: www.ym.fi/sitoumus2050 

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, OKKA-säätiö, Suomen Ympäristökasvatuksen Seura, Lastentarhanopettajaliitto, Suomen Kansanopistoyhdistys, Kansalaisopistojen liitto ja Vapaa Sivistystyö ry haastavat kaikki Suomen päiväkodit, koulut ja oppilaitokset antamaan oman kestävän kehityksen toimenpidesitoumuksensa. Tavoitteena voi olla esimerkiksi kestävän kehityksen ohjelman rakentaminen, Vihreä lipun tai kestävän kehityksen sertifikaatin saaminen, tai muu kestävän kehityksen kasvatusta edistävä teko tai toimintamalli. 

Katso viedo: http://youtu.be/tq0gsuzkaS0                                     

Lisätietoa: http://koulujaymparisto.fi

Share

Suuri peli-ilta Tikkurilan kirjastossa ma 28.4. klo 17-19

  • Mitkä ovat ne perusasiat, jotka jokaisen kuuluu peleistä tietää osana yleissivistystä?
  • Millaista pelillistä harrastuneisuutta tarvitaan pelialalle haluavilta?
  • Miltä näyttää pelaamisen tulevaisuus osana suomalaista kulttuuria?

Tikkurilan kirjaston suuressa peli-illassa vastataan näihin kysymyksiin. Myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua ja viedä pelikeskustelua haluamaansa suuntaan. Asiantuntijoita KooPee Hiltunen (Neogames ry) ja Atte Ilvessuo (RedLynx) sekä panelisteina Jyrki J. J. Kasvi (Tieke), Mikko Meriläinen (EHYT ry) ja Juha Herkman (Helsingin yliopisto).

Tervetuloa kuuntelemaan ja osallistumaan!

Lisätietoa Helmet.fi-sivustolta 

 

Share

Asiaa etäopetuksesta -tilaisuus ti 6.5. klo 13

AIKA: ti 6.5. klo 13-15

PAIKKA: Kartanonkosken koulun auditorio, Tilkuntie 5

Tilaisuuden järjestäjä: Etäopetuksen koordinointihanke (EKO).
EKO-hanke on pääosin Opetushallituksen rahoittama hanke, jonka tehtävänä on koota etäopetuksen hyviä toteutusmalleja ja jakaa etäopetustietoutta valtakunnallisesti.

Kohderyhmä: opettajat, rehtorit, hallintohenkilöstö ja muut etäopetuksesta kiinnostuneet.

Ilmoittautuminen viim. 28.4. https://www.webropolsurveys.com/S/0742C55998551350.par

Kahvitarjoilu klo 12.30 alkaen!

Lisätietoja tilaisuudesta!

     

Share

Fronter jatkokurssi: Ilmiöpohjainen oppiminen

29.4.2014 klo 13-16 Tikkurilan lukio (Valkoisenlähteentie 53) Lingva-luokka
Kouluttaja: Fronter Oy
Kohderyhmä: lukion opettajat
Ilmoittautuminen koulutuksiin: http://www.edu.vantaa.fi/wp/tvt-koulutukset

Koulutuksen sisältö: Käydään läpi ilmiöpohjaisen / tutkivan oppimisen pääperiaatteet. Sekä hyödynnetään valmiita malleja ideoiden rakentamisessa todellisiin oppimistilanteisiin. Koulutusryhmään otetaan enintään 16 osallistujaa. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Share

Uutta metsän oppimispolulla -uutiskirje / Nyhetsbrevet Skogens inlärningsstig

Klikkaa auki ja lue vuoden toinen Uutta Metsän oppimispolulla -uutiskirje 2/2014. Sen tarjontaa ovat muun muassa:
- Kasvatus metsässä -foorumissa (Oulu 18.-19.9.2014) on jälleen paljon mielenkiintoisia työpajoja. Ilmoittautuminen on käynnissä ja 50 ensimmäiselle lahjaksi muistikirja!
- Vielä ehtii osallistua Keksi metsässä! -innovaatiokilpailuun.
- Tilaa kouluusi Mahdollisuuksien metsä -vierailu syksylle 2014
- Hae kuljetustukea koulujen metsäretkiin 

Årets andra Skogens Inlärningsstig -nyhetsbrev 2/2014 innehåller bland annat:
- Möjligheternas skog -kampanj: Beställ en skogsexpert till din skola
- Keksi metsässä! -innovationstävling för lågstadieelever och småbarn
- Information om möjligheter till resebidrag

Share

Koulutustilaisuus kaupunkitapahtumien vantaalaisille järjestäjille

MYYRMÄKI-liike järjestää yhdessä Yhteismaa ry:n ja Vantaan Järjestörinki ry:n kanssa koulutustilaisuuden 23.4.2014 uudesta kaupunkiaktivismista sekä  pop up -tapahtumien järjestämisestä Vantaalla. Maksuton tilaisuus on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita pienimuotoisten tapahtumien järjestämisestä.

Lisätietoja täältä tai Facebook

Share

LUMA-sanomien uutiskirje 4/2014

LUMA-sanomien uutiskirjeessä tuodaan esille ajankohtaisia aiheita, LUMA-tapahtumia eri puolilla Suomea ja uusia opetusmateriaaleja LUMA-keskus Suomen, sen yhteistyötahojen ja eri asteiden opettajien toimesta.

Tutustu LUMA-sanomien uutiskirjeeseen.

Share

Kirjoita Yhdessä lukemaan -kirjaan tarina tai piirrä kuva!

Niilo Mäki Instituutin julkaisemaan kirjaan etsitään tarinoita ja kuvia. Kirja on tarkoitettu yhdessä luettavaksi, esimerkiksi mummin/vaarin/vanhempien ja lasten kesken. Aiheena voi olla ”Mummit ja vaarit”, ”ilo” tai muu itsellesi tärkeä asia.  Kilpailuun voi osallistua kuka vain vauvasta vaariin!  

Lue lisää

Share

Yläkoulujen yhteistyötapaaminen

Ehkäisevän päihdetyön yksikkö järjestää yläkoulujen yhteistyötapaamisen maanantaina 23.4.2014 klo 13.30-15.30 (Nuorisoaseman kokoustila, Kielotie 7 A, 4. krs). Tämänvuotisen tapaamisen aiheena on Ehkäisevä päihdetyö yläkouluissa. 

Tapaaminen on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille koulun työntekijöille, erityisesti nimetyille koulujen ehkäisevän päihdetyön yhteyshenkilöille. Tapaamisessa keskustellaan mm.:
- 1.1.2014 voimaan tulleesta laista perusopetuslain muuttamiseksi, joka antaa esim. oikeuden ottaa tupakkatuotteet pois oppilaalta. Paikalla kommentoimassa myös Timo Varpula.
- Ehyt ry:n HUBU® -toiminnasta
- välituntitoiminnasta 

Toivomme, että ilmoitatte koulunne osallistujan 17.4.2014 mennessä sähköpostitse osoitteeseen ept@vantaa.fi

Lämpimästi tervetuloa!

Share

Uusi elokuvafestivaali lapsille ja nuorille

Toukokuussa ensimmäistä kertaa järjestettävä Illusia-festivaali tarjoaa lapsille, nuorille ja perheille valtavirrasta poikkeavia, laadukkaita ja ajatuksia herättäviä elokuvia.
Elokuvateattereissa ympäri pääkaupunkiseutua järjestettävän festivaalin ohjelmisto painottuu tänä vuonna animaatioelokuviin.

Lue lisää

Share