Announcement: Jos huomaat Vantaan verkoissa ongelmia…

Päivitys 29.1.15 klo 10.03 : Vikatilanne on ohi. Tukiasemat toimivat taas! :)

PIKATIEDOTE: Tukiasemia joudutaan uudelleen käynnistämään laajamittaisesti opetusverkossa. Tämä vaikuttaa opetusverkon, tabletverkon ja avoimenverkon käyttöön. Tavoite on että verkot toimivat tavallisesti torstai aamulla 29.1.15.

Päivitys 29.1.15 klo 8.14 : Osa tukiasemista ovat edelleen poissa käytöstä, ja operaattori tekee parhaansa saadakseen ne taas käyttökuntoon. Pahoittelemme tästä johtuvaa langattoman verkon toimimattomuutta.

Kun teet vikailmoituksen verkon toimimattomuudesta/verkko-ongelmasta liitä tarvittavat tiedot mukaan: ohje

Share

Blogit ja wikit opetuksessa 1 (alkeet) -koulutuksessa on tilaa

Keskiviikkona 4.2.2015 klo 13–16 järjestetään Blogit ja wikit opetuksessa 1 (alkeet) -koulutus Martinlaakson koulussa. Kouluttajina toimivat verkkopedagogit Tuija Lindström ja Janne Saarinen.

Koulutuksessa on vielä tilaa, ilmoittaudu mukaan!

Sisältö:

Koulutuksessa esitellään ja keskustellaan blogien ja wikien käyttömahdollisuuksista opetuksessa ja oppimisessa. Tutustutaan erilaisiin blogi- ja wikialustoihin, kuten WordPress, Blogger, Google Sites, Wikispaces ja opetella niiden peruskäyttöä.  Osallistujilta toivotaan omaa ideaa, jota voi työstää työpajassa, sillä jokainen osallistuja luo itselleen oman sivuston. Koulutusryhmään otetaan enintään 15 osallistujaa. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Share

Korkeasaareen oppimaan keväällä 2015!

Korkeasaaren Luontokoulu Arkki tarjoaa elämyksellistä opetusta tapahtumissa ja luokkaretkiohjelmassa Korkeasaaressa. Tarjontaa on jokaiselle vuosiluokalle peruskoulusta lukioon.
Lisää tarjonnasta Korkeasaaren kevättiedotteesta ja  www.korkeasaari.fi/opetus.

Share

Edubox online-opetusvideokirjasto testikäytössä 11.2. asti

Nyt voit päivittää it-osaamistasi helposti; Sinulla on eduvantaa.fi sähköpostiosoitteellasi rajaton käyttöoikeus Eduboxin online-opetusvideokirjastoon 11.2. asti. Korkealaatuisen videomateriaalin avulla voit opiskella it-ohjelmia ajasta ja paikasta riippumatta.

Opetusvideokirjastossa on 104 suomenkielistä kurssia ja noin 2000 osaavien it-kouluttajien tuottamaa videota, joita tulee lisää joka kuukausi. Edubox on suunniteltu jokaiselle osaamistasolle. Voit käyttää matkapuhelinta, tablettia tai pöytäkonetta opetusvideoiden katseluun.

Opetusvideo kirjasto on osoitteessa www.edubox.fi

Suosittelemme myös, että katsot Eduboxin perusteet -kurssin; saat hyödyllistä tietoa opetuskirjaston toiminnasta. https://app.flowbox.fi/SYQJFE/

Toimi näin:

1. Siirry osoitteeseen www.edubox.fi

2. Klikkaa oikeasta yläreunasta ”Kirjaudu sisään”

3. Syötä sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään

4. Klikkaa ”Rekisteröidy”

5. Palvelu lähettää salasanan antamaasi sähköpostiosoitteeseen

6. Syötä sähköpostiisi saapunut salasana sille varattuun kenttään

Share

Kevään matineaelokuvia

Kevään matineaelokuvien sarja on herkullinen teemakattaus laatuelokuvien ystäville. Teemoja ovat mm. Pohjolan helmikuu, Taidetta ja romantiikkaa sekä Ranskalainen kevät. Toukokuussa tarjoillaan Komediaa ja draamaa edullisesti Vantaan kaupunkijuhlan erikoisnäytöksinä.

Lue lisää

Share

Variaan tutustumistilaisuudet opettajille

Vantaan ammattiopisto Varia kutsuu Vantaan peruskoulujen teknisen työn ja tekstiilityön opettajat tutustumaan ammattiopintoihin. Vierailun aikana pääset perehtymään omaa opetettavaa ainettasi vastaavan alan opetukseen ammatillisessa koulutuksessa sekä verkostoitumaan kollegoiden ja ammatillisen koulutuksen opettajien kanssa. Vierailut toteutetaan koulupäivän aikana, jotta pääset seuraamaan opetusta ja saat todenmukaisen kuvan ammattiopinnoista.

Vierailuajat:
–  teknisen työn opettajille 5.3.2015 klo 8.15–14.15
–  tekstiilityön opettajille 10.4.2015 klo 8.15–14.15

Lue lisää

Share

Tekijänoikeudet opetuksessa -koulutuksessa on tilaa

Tiistaina 27.1.2015 klo 13–16 järjestetään Tekijänoikeudet opetuksessa -koulutus Helsinge Skolassa. Kouluttajana toimii verkkopedagogi Olavi Pietikäinen.

Koulutuksessa on vielä tilaa, ilmoittaudu mukaan!

Sisältö:
Koulutuksessa käsitellään opettajan ja oppilaan oikeutta omiin töihinsä sekä koulun ulkopuolisen aineiston käyttöä opetuksessa (kuvien, äänen ja liikkuvan kuvan käyttöä sekä aikakauslehtien, sanomalehtien ja (oppi)kirjojen kopiointia). Internet, Youtube, Facebook, Google, tv, radio, DVD, CD jne. ovat tuttuja käsitteitä meille kaikille, mutta tiedämmekö missä ja miten sisältöä voi käyttää rikkomatta lakia? Osallistujat tutustuvat sivustoihin, joilta löytyy aineistoa, jota saa käyttää ja muokata. Koulutuksessa käsitellään myös Vantaan kaupungin hankkimaa Kopioston digilupaa aineiston kopioimiseksi ja tallentamiseksi. Sopii kaikille opettajille opetusaineesta tai oppilaiden iästä riippumatta. Koulutukseen otetaan enintään 23 osallistujaa. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Share

Talven sinfoniaa – Sinfoniakonsertti

Pe 6.2. klo 10.15 ja 12.00 konserttitalo Martinuksessa.
Konsertti on suunnattu ala-ja yläkouluille sekä lukioille.

Konserttiin on vapaa pääsy.

Pakollinen ennakkovaraus: sari.kaipainen@vantaa.fi tai p. 040 5340603

Lue lisää

 

Share

Vantaan luontokoulun kevätkauden kurssit

Vantaan luontokoulun tarjoamat kurssit on suunnattu ala- ja yläkoulujen opettajille sekä varhaiskasvattajille täydennyskoulutukseksi sekä antamaan uutta innostusta ja ideoita opetustyöhön. Kurssit täydentävät ja tukevat koulujen opetussuunnitelmaa ja rohkaisevat oppimaan ja opettamaan myös luokkahuoneen ulkopuolella, mitä myös uudessa opetussuunnitelmassa painotetaan.

Lue lisää

Share

Vantaan kansainvälisen klubin avajaiset

Vantaan kansainvälisen klubin avajaiset 
29.1.2015 klo 18-19.30 
Lue lisää Vantaan kv-klubi A4 avajaiset
Share

Opetussuunnitelmatyötä tukevia maksuttomia koulutustilaisuuksia vuoden 2015 alussa

Opetushallitus tarjoaa yhteistyössä aluehallintovirastojen kanssa paikallisen opetussuunnitelmatyön tueksi päivän mittaisen, osallistujille maksuttoman koulutuksen. Päivän tavoitteena on avata opetussuunnitelman perusteiden keskeisiä linjauksia ja antaa vastauksia paikallisen työn kannalta tärkeisiin kysymyksiin. Tilaisuudet on suunnattu perus- ja lisäopetuksen opetussuunnitelmatyöstä vastaaville sekä opetustoimen ja koulujen johdolle ja henkilöstölle.

Lue lisää

Share

Yläkoulun oppilaat – tervetuloa mukaan Kuule! Minä sävellän -projektiin!

”Kuule! Minä sävellän” on kuudes sävellysyhteistyöprojekti Suomen Kansallisoopperan, Sibelius-Akatemian, Radion Sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin ja Musiikkitalon kanssa. 

Kuntayhteistyön puitteissa 12 pääkaupunkiseudun yläkoulun oppilasta pääsee osallistumaan sävellysprojektiin, joka toteutetaan yhteistyössä valokuvataiteen museon kanssa teemalla Luontokuvasta musiikiksi. Aikaisempaa musiikillista kokemusta ei tarvita. Koulutuspäivät alkavat 5.3.2015 ja ne ovat vaihtelevasti viikoilla kouluaikana, iltapäivisin, myös muutamana lauantaipäivänä.

Oppilaat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja ilmoittautumisaika päättyy perjantaina 30.1.2015.

Lue lisää

Share

Nuorten ohjaus- ja tukikeskus Kipinä esittäytyy

Nuorten ohjaus- ja tukikeskus Kipinässä järjestetään yhteistyökumppaneille infotilaisuus perjantaina 23.1.2015 kello 14.00, Ratatie 2, Tikkurila. Infotilaisuudessa esitellään Kipinän toimintaa sekä uutta Palvelu olen minä –hanketta, joka on aloittanut toimintansa vuoden alusta. 

Ilmoittautumiset etukäteen ohjauskeskus@vantaa.fi.

Share

Vantaan oppilaitokset esillä uudessa mobiilisovelluksessa

Vantaan kaupunki on julkaissut Vantaan lukioiden ja ammatillisen koulutuksen valintaoppaan ensimmäistä kertaa mobiilisovelluksena. Mobiilisovellusta on helppoa käyttää esimerkiksi tableteilla, joita Vantaalla on oppilaiden käytössä perinteisten tietokoneiden lisäksi. Vastaavia sovelluksia ei toistaiseksi ole juuri käytössä, joten Vantaan kaupunki toimii edelläkävijänä.

Lue lisää

Share

Opetushenkilöstön tabletkoulutukset

Opettajien tabletkoulutukset käynnistyvät tammikuun 13. päivä. Koulutukset järjestetään Kielotie 14 A, 4 krs. kokoushuoneessa Kielo A&B. Aamupäivän koulutus on klo 8.15-11.45 ja iltapäivän koulutus klo 12.15-15.45. Kouluttajana toimii Pasi Mustonen.

Koulutukset ovat kaikille Sivistystoimen opettajille yhteisiä. Samassa koulutuksessa on siis osallistujia varhaiskasvatuksesta, perusopetuksesta ja toiselta asteelta.

Koulutukseen ilmoittaudutaan HR-työpöydän kautta. Esimiehen tulee hyväksyä koulutushakemus.

Lisätietoa koulutuksesta.

Share