Rekolan koulu

Kartta Viesti Ylläpidolle Kuvakierros koulussa Historian havinaa
 
Etusivu
Rekolan koulu
Koulumme juhlavuosi lähestyy
Kirjoittanut Markku Saarinen   
28.10.2011 14:28
Rekolan koulu tulee kunnioitettavaan 100 vuoden ikään ensi vuoden aikana. Tätä merkittävää rajapyykkiä tullaan koulussamme juhlistamaan juhlavuoden 2012 aikana useammalla eri tilaisuudella. Pääjuhlallisuudet sijoittuvat marras-joulukuuhun. Mutta, jo nyt  on käynnissä juhlavuoden seinäkalenterin suunnittelu ja oppilaat ovat osallistuneet kalenterikuvien piirustuskilpailuun.
luokkakuva2
 
Koulumme perustamista koskeva ensimmäinen virallinen kokous pidettiin 28.1.1912 ja jo syksyllä Räckhalsin suomalainen kansakoulu aloitti toimintansa. Vasta 1929 saimme ensimmäisen pysyvän koulurakennuksen. Tämä vanha koulu, ns. museokoulu, paljastunee julkisivuremontin pressujen alta sopivasti juhlavuotta vastaanottamaan. Pääkouluksi kutsuttu rakennus otettiin käyttöön vasta 1951. Nykyinen uusi koulu on nykymuodossaan ollut pihapiirissämme vuodesta 1997. Kaikki koulurakennuksemme on peruskorjattu vuosien saatossa ja tällä hetkellä voimme tehdä koulutyötä hyvinkin uudenaikaisissa opetustiloissa.
Viimeksi päivitetty 28.10.2011 14:32
 
Aktiivitaulujen käyttö hurjassa nousukiidossa!
Kirjoittanut Administrator   
04.04.2011 18:52

Suomi ei enää ole TVT:n koulukäytössä Euroopan kärkimaita ja pohjoismaista olemme hännänhuippu! Tähän liittyen Vantaalla kuluvana lukuvuonna on verkkopedagogiikka painopistealueena. Pilottikoulut testailevat tällä hetkellä niin läppäreitä kuin aktiivitaulujakin. Tällä hetkellä Rekolassa on 15 aktiivitaulua  (malli: 87 tuumainen,  16:10 -kuvasuhteinen Promethean ActivBoard 387 Pro). Alkuopetuksessa ja erityisopetuksessa on hissilliset tauluversiot. Tähän taulumerkkiin päädyttiin, koska Prometheanilla on sekä taulun että tauluohjelman kehittämisessä vankat pedagogiset lähtökohdat ja opettajia kehitystyössä mukana. Taululla oli alakoulun kannalta hyviä teknisiä ominaisuuksia, kuten ekaluokkalaistenkin käteen sopivat kynät, käsi voi tukeutua vapaasti tauluun kirjoitettaessa, kestävät taulupinnat ja sujuvasti hissillä säädettävä korkeus.  Myös käyttäjäyhteisön, Planetin verkkopalvelut ovat kattavat ja monipuoliset. Katsoimme, että monipuoliset resurssit takaavat sen, ettei tauluista tule pelkkiä ”valkokankaita”. Tässä artikkelissa esittelemme laajemmin pilotointiamme.

Pilotointimme  tavoitteena on  • antaa monipuolisia virikkeitä erilaisilla miellejärjestelmillä oppiville • lisätä oppilaiden toiminnallisuutta, aktiivisuutta ja vuoro- vaikutusta  • tarjota innostavampia opiskelukokemuksia • lisätä opettajien asiantuntijuuden jakamista • saada kaikki luokat TVT:n käyttäjiksi ja  • vähentää oppikirjasidonnaisuutta.

Opettajamme ovat kunnostautuneet taulun verkkoyhteisössä ja heidän tekemiään lehtiöitä on jaossa Promethean Planetissa jo viitisenkymmentä. Koulultamme osallistui muutama opettaja myös keväällä 2011 toteutettuun Materiaalia jakoon –prosessiin, jossa tehtiin materiaalia alkuopetuksen äidinkieleen ja matematiikkaan yhteistyössä muiden koulujen opettajien kanssa.

”Työssä oli tullut vastaan tilanteita jolloin tietynlaista täsmämateriaalia olisi tarvinnut, mutta sitä oli vaikea löytää. Näitä tarvittavia materiaaleja ja ajatuksiamme aloimme sitten ryhmässä työstää alkuopetuksen käytön näkökulmasta.” Näin kertoo materiaalin tekoon osallistunut Mari-ope. Katso lisää materiaalijakoon sivustolta tästä linkistä.
 
Panoksemme taulun pilotoinnissa huomattiin myös verkkoyhteisön taholta, kun Heli-erityisopettajastamme leivottiin Suomen ensimmäisten joukossa Featured teacher. Näin Heli näkee taulun käytön: ”Opettamiseeni aktiivitaulu on antanut uuden työvälineen,  joka motivoi oppilaita oppimaan eri tavoilla. Myös vuorovaikutus luokassa on lisääntynyt. Aktiivitaulun kanssa on mahdollista havainnollistaa opiskeltavaa asiaa monipuolisesti piirtämällä, kuvilla, videoilla ja äänillä. Oppilaat innostuivat aktiivitaulusta heti alusta alkaen, eikä  innostus ole mielestäni laantunut. He ovat nopeasti oppineet itsekin kosketustaulun ja ohjelmiston keskeiset toiminnot. Itse olen kokenut taulun innostavana uutena työvälineenä, jonka kanssa on hauska suunnitella ja toteuttaa opetusta. ” Kurkista syvemmin activopen arkeen tästä linkistä. Ja Helin hajotelmaruudukko -lehtiön käyttöä voi katsoa videoklipissä tästä linkistä.
Jatkosuunnitelmat: opettajiamme on mukana Materiaalia jakoon prosessissa. Osallistumme Prometheanin auktorisoiman koulutuskeskuksen, Edutaidon Tutor –koulutukseen, missä koulutetaan koulumme omat  tutorit taulun käyttöön.  Pilotoinnista tehdään pro gradu-tutkimusta, mihin liittyy myös koulutuspaketti. Rekolan koulusta on muodostumassa Prometheanin referenssikoulu. Osallistumme Vantaan Oppimisen tuki -messuille huhtikuussa esitellen taulupilotointiamme. Koulullamme järjestetään Activevent, pedagoginen iltapäivä vielä toukokuun alussa 3.5. klo 14-16. Sinne ovat tervetulleita kaikki opetuksen kehittämisestä kiinnostuneet maikat Vantaalta! (katso kutsu täältä). Planetissa meillä on vapaasti käytettävissämme sähköisiä kursseja ja itseopiskelumateriaaleja  aktiivitaulun käytöstä. Muutamaluokka on vielä ilman aktiivitaulua, joten ne ovat hankintalistalla kärkipaikoilla.

Pilotointia koordinoivan Markku-open yhteenveto: ”Tauluhankinnoissa tulee huomioida monta seikkaa. Käytettävyyskriteereihin kuluu mm. käyttäjäryhmä (lapset) ja ohjelmistojen asennuksien ja päivitysten helppous. Esitystaulun sijaan tarvitaan aktiivitaulu, millä aktivoivat ja osallistavat opetustuokiot helppo toteuttaa. Ilman toimivaa, tukevaa, elävää ja mukaansa tempaavaa taulun käyttäjien taustayhteisöä taulu helposti jää valkokankaan asemaan.” Asiasta enempi kosketustaulu -blogissa tästä linkistä.

 
Viimeksi päivitetty 10.04.2011 19:27
 
Syksyn 2009 kouluviesti ilmestynyt
Kirjoittanut Administrator   
29.09.2009 18:10
Rekolan koulun lukuvuoden 2009-2010 kouluviesti on ilmestynyt sähköisessä muodossa kotisivuillemme. Se löytyy tiedotteita/uutisia -valikosta kohdasta ajankohtaista.Tämä kouluviesti jaetaan myös jokaiseen kotiin paperiversiona lähiaikoina.
Viimeksi päivitetty 29.09.2009 18:18
 
Rekolan Koulun Tietotekniikan Tuki ry. tähtää uusiin hankintoihin
Kirjoittanut Administrator   
30.09.2009 17:31

Rekolan Koulun Tietotekniikan Tuki ry on hankkinut lähivuosina koululle mm. uuden värikirjoittimen, hyvänlaatuisen digikameran, piirtopöydän ja kaksi weppikameraa.  Nyt ajankohtaista olisi saada atk-luokan tietokoneisiin kuulokkeita, koska useat sähköiset oppimisaihiot sisältävät myös äänitehosteita/-näytteitä. Haasteeksi voidaan ottaa myös Lego Mindstorms rakenteluvälineiden hankinta ja sen käyttöön perehtyminen. Hankintojen toteutumiseen vaikuttaa mm. vuosittaisten vapaaehtoisten kannatusjäsenmaksujen saaminen. Tuki ry on lähettänyt koteihin asiaa koskien tiedotteen paperiversiona, mikä sisältää lisätietoa yhdistyksestä sekä pankkiyhteystiedot. Asiasta löytyy enemmän infoa myös ajankohtaisten tiedotteiden kansiosta.

 

Viimeksi päivitetty 05.10.2009 18:52
 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 10 / 10

Tulevia tapahtumia

Ei tapahtumia

Kirjaudu