Rekolan koulu

Kartta Viesti Ylläpidolle Kuvakierros koulussa Historian havinaa
 
Etusivu Etusivu
Koulumme juhlavuosi lähestyy Tulosta
Kirjoittanut Markku Saarinen   
28.10.2011 14:28
Rekolan koulu tulee kunnioitettavaan 100 vuoden ikään ensi vuoden aikana. Tätä merkittävää rajapyykkiä tullaan koulussamme juhlistamaan juhlavuoden 2012 aikana useammalla eri tilaisuudella. Pääjuhlallisuudet sijoittuvat marras-joulukuuhun. Mutta, jo nyt  on käynnissä juhlavuoden seinäkalenterin suunnittelu ja oppilaat ovat osallistuneet kalenterikuvien piirustuskilpailuun.
luokkakuva2
 
Koulumme perustamista koskeva ensimmäinen virallinen kokous pidettiin 28.1.1912 ja jo syksyllä Räckhalsin suomalainen kansakoulu aloitti toimintansa. Vasta 1929 saimme ensimmäisen pysyvän koulurakennuksen. Tämä vanha koulu, ns. museokoulu, paljastunee julkisivuremontin pressujen alta sopivasti juhlavuotta vastaanottamaan. Pääkouluksi kutsuttu rakennus otettiin käyttöön vasta 1951. Nykyinen uusi koulu on nykymuodossaan ollut pihapiirissämme vuodesta 1997. Kaikki koulurakennuksemme on peruskorjattu vuosien saatossa ja tällä hetkellä voimme tehdä koulutyötä hyvinkin uudenaikaisissa opetustiloissa.
Viimeksi päivitetty 28.10.2011 14:32
 
Linkkien toiminnassa ongelmia Tulosta
Kirjoittanut Markku Saarinen   
15.09.2011 16:47
Linkit koulumme kotisivulta Vantaan kaupungin muille sivustoille eivät tällä hetkellä toimi. Syynä siihen on kaupungin juuri uusitut kotisivut. Emme ole vielä ehtineet etsiä linkkien uusia www-osoitteita, joten niiden toiminta palautuu ajanmyötä vähitellen. Kaupungin ja Eduvantaan sivustoilta voi kuitenkin etsiä kyseisiä asioita ilman toimivia linkkejä. Lähinnä asia koskee niitä, jotka etsivät esimerkiksi lisätietoa kaupungin erityisopetuksesta, koulupsykologi ja -kuraattoripalveluista. Valitamme häiriötilaa.
Viimeksi päivitetty 15.09.2011 16:51
 
Meidän koulumme Rekolan alakoulu Vantaalla Tulosta
Kirjoittanut Administrator   
18.01.2009 18:17

koulupiha

"Ihmettelyn, oivaltamisen, kokeilemisen,

keksimisen ja uuden oppimisen paikka!"

Yli 90-vuotias perinteikäs kyläkoulumme sijaitsee keskellä rauhallista ja luonnonläheistä omakotialuetta. Kolme koulurakennusta sekä piha muodostavat kauniin ja eheän kokonaisuuden. Vastaremontoitu pääkoulumme, myös saneerattu vanhakoulu sekä ns. uusikoulu tarjoavat miellyttävät ja toimivat tilat opiskelulle. Matarin pururata, Rekolan urheilukenttä sekä Keravanjoen varsi ovat osa oppimisympäristöämme. Kuusijärvi on lähiretkikohteemme. Koulussamme on 13 yleisopetuksen 1.- 6. luokkaa, esikoululuokka sekä kaksi Etappiluokkaa. Yhteensä oppilaita on n. 350. Osa oppilaistamme käy Rekolan koulua jo kolmannessa sukupolvessa. Koulumme löydät Vantaan  karttapalvelusta tästä linkistä. Tämän lukuvuoden kouluviestistä löytyy myös oleellista informaatiota koulumme toiminnasta. Kouluviesti avautuu kotisivumme vasemmasta reunasta tärkeiden linkkien alta.

Viimeksi päivitetty 12.11.2009 16:05
 
Aktiivitaulujen käyttö hurjassa nousukiidossa! Tulosta
Kirjoittanut Administrator   
04.04.2011 18:52

Suomi ei enää ole TVT:n koulukäytössä Euroopan kärkimaita ja pohjoismaista olemme hännänhuippu! Tähän liittyen Vantaalla kuluvana lukuvuonna on verkkopedagogiikka painopistealueena. Pilottikoulut testailevat tällä hetkellä niin läppäreitä kuin aktiivitaulujakin. Tällä hetkellä Rekolassa on 15 aktiivitaulua  (malli: 87 tuumainen,  16:10 -kuvasuhteinen Promethean ActivBoard 387 Pro). Alkuopetuksessa ja erityisopetuksessa on hissilliset tauluversiot. Tähän taulumerkkiin päädyttiin, koska Prometheanilla on sekä taulun että tauluohjelman kehittämisessä vankat pedagogiset lähtökohdat ja opettajia kehitystyössä mukana. Taululla oli alakoulun kannalta hyviä teknisiä ominaisuuksia, kuten ekaluokkalaistenkin käteen sopivat kynät, käsi voi tukeutua vapaasti tauluun kirjoitettaessa, kestävät taulupinnat ja sujuvasti hissillä säädettävä korkeus.  Myös käyttäjäyhteisön, Planetin verkkopalvelut ovat kattavat ja monipuoliset. Katsoimme, että monipuoliset resurssit takaavat sen, ettei tauluista tule pelkkiä ”valkokankaita”. Tässä artikkelissa esittelemme laajemmin pilotointiamme.

Pilotointimme  tavoitteena on  • antaa monipuolisia virikkeitä erilaisilla miellejärjestelmillä oppiville • lisätä oppilaiden toiminnallisuutta, aktiivisuutta ja vuoro- vaikutusta  • tarjota innostavampia opiskelukokemuksia • lisätä opettajien asiantuntijuuden jakamista • saada kaikki luokat TVT:n käyttäjiksi ja  • vähentää oppikirjasidonnaisuutta.

Opettajamme ovat kunnostautuneet taulun verkkoyhteisössä ja heidän tekemiään lehtiöitä on jaossa Promethean Planetissa jo viitisenkymmentä. Koulultamme osallistui muutama opettaja myös keväällä 2011 toteutettuun Materiaalia jakoon –prosessiin, jossa tehtiin materiaalia alkuopetuksen äidinkieleen ja matematiikkaan yhteistyössä muiden koulujen opettajien kanssa.

”Työssä oli tullut vastaan tilanteita jolloin tietynlaista täsmämateriaalia olisi tarvinnut, mutta sitä oli vaikea löytää. Näitä tarvittavia materiaaleja ja ajatuksiamme aloimme sitten ryhmässä työstää alkuopetuksen käytön näkökulmasta.” Näin kertoo materiaalin tekoon osallistunut Mari-ope. Katso lisää materiaalijakoon sivustolta tästä linkistä.
 
Panoksemme taulun pilotoinnissa huomattiin myös verkkoyhteisön taholta, kun Heli-erityisopettajastamme leivottiin Suomen ensimmäisten joukossa Featured teacher. Näin Heli näkee taulun käytön: ”Opettamiseeni aktiivitaulu on antanut uuden työvälineen,  joka motivoi oppilaita oppimaan eri tavoilla. Myös vuorovaikutus luokassa on lisääntynyt. Aktiivitaulun kanssa on mahdollista havainnollistaa opiskeltavaa asiaa monipuolisesti piirtämällä, kuvilla, videoilla ja äänillä. Oppilaat innostuivat aktiivitaulusta heti alusta alkaen, eikä  innostus ole mielestäni laantunut. He ovat nopeasti oppineet itsekin kosketustaulun ja ohjelmiston keskeiset toiminnot. Itse olen kokenut taulun innostavana uutena työvälineenä, jonka kanssa on hauska suunnitella ja toteuttaa opetusta. ” Kurkista syvemmin activopen arkeen tästä linkistä. Ja Helin hajotelmaruudukko -lehtiön käyttöä voi katsoa videoklipissä tästä linkistä.
Jatkosuunnitelmat: opettajiamme on mukana Materiaalia jakoon prosessissa. Osallistumme Prometheanin auktorisoiman koulutuskeskuksen, Edutaidon Tutor –koulutukseen, missä koulutetaan koulumme omat  tutorit taulun käyttöön.  Pilotoinnista tehdään pro gradu-tutkimusta, mihin liittyy myös koulutuspaketti. Rekolan koulusta on muodostumassa Prometheanin referenssikoulu. Osallistumme Vantaan Oppimisen tuki -messuille huhtikuussa esitellen taulupilotointiamme. Koulullamme järjestetään Activevent, pedagoginen iltapäivä vielä toukokuun alussa 3.5. klo 14-16. Sinne ovat tervetulleita kaikki opetuksen kehittämisestä kiinnostuneet maikat Vantaalta! (katso kutsu täältä). Planetissa meillä on vapaasti käytettävissämme sähköisiä kursseja ja itseopiskelumateriaaleja  aktiivitaulun käytöstä. Muutamaluokka on vielä ilman aktiivitaulua, joten ne ovat hankintalistalla kärkipaikoilla.

Pilotointia koordinoivan Markku-open yhteenveto: ”Tauluhankinnoissa tulee huomioida monta seikkaa. Käytettävyyskriteereihin kuluu mm. käyttäjäryhmä (lapset) ja ohjelmistojen asennuksien ja päivitysten helppous. Esitystaulun sijaan tarvitaan aktiivitaulu, millä aktivoivat ja osallistavat opetustuokiot helppo toteuttaa. Ilman toimivaa, tukevaa, elävää ja mukaansa tempaavaa taulun käyttäjien taustayhteisöä taulu helposti jää valkokankaan asemaan.” Asiasta enempi kosketustaulu -blogissa tästä linkistä.

 
Viimeksi päivitetty 10.04.2011 19:27
 
<< Alkuun < Edellinen 11 12 13 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 11 / 13

Tulevia tapahtumia

Ei tapahtumia

Kirjauduvk. 38SYYSKUU2019

 
SUNNUNTAI
22
Mauri

MIELIPITEESI ?

Paras ajankohta vanhempainillalle olisi?