Rekolan koulu

Kartta Viesti Ylläpidolle Kuvakierros koulussa Historian havinaa
 
Etusivu Etusivu
KEKE jalkautui kouluumme Tulosta
Kirjoittanut Markku Saarinen   
08.09.2012 19:49

kekekoulussa

KEKE eli kestävä kehitys on painotetusti esillä tänä lukuvuonna koulussamme. Se on myös kaikkien Vantaan peruskoulujen strateginen painopistealue lukuvuonna 2012-13. Tavoitteena on ympäristövastuullisten toimintatapojen omaksuminen ja toteuttaminen niin koulussa kuin elämässä muutenkin.

Rekolassa konkreettinen ensituntumaa aiheeseen otetaan koulun ja kodin yhteistyöpäivänä, lauantain pajapäivässä 15.9. Tuolloin useammassa toimintapisteessä nostetaan esille mm. kierrätys ja energian säästäminen. Kierrätysmateriaalista askarrellaan mitä erilaisimpia uusia tuotteita. Oppilaita ja huoltajia on jo pyydetty toimittamaan koululle kierrätettävää materiaalia, kuten erilaisia säilytyspurkkeja, villalankoja, kangastilkkuja jne.

Syksyn mittaan aloitetaan myös sähkön kulutuksen seuraaminen ja etsitään energian säästökohteita. Jätteiden lajittelu nostetaan aivan uudelle tasolle ja pyritään vähentämään huomattavasti sekajätettä. Luokkiin ilmestyvät energiajaeastiat. Näin pyritään kierrättämään mahdollisimman paljon syntyvää jätettä välttäen sen joutuminen kaatopaikoille.

Teemavuoden muista tapahtumista ja projekteista tiedotetaan koteihin syksyn aikana.  Meneillään on myös mm. tuunauskilpailu; oppilaita ja luokkia on innostettu ehostamaan koulumme vanha puhujapönttö! Niinpä koulumme 100-vutisjuhlavuoden pääjuhlassa joulukuussa saammekin kuulla juhlapuheet uudistuneesta puhujapöntöstä. Tämä sopii hyvin yhteen myös meneillään olevan Design-vuoden teemaan.

 
Koulumme mukaan Liikkuva koulu –hankkeeseen Tulosta
Kirjoittanut Markku Saarinen   
07.09.2012 20:32

130959_likkuvakoulu_logoB

Juhlavuotemme yksi uusista tavoitteista on kehittää koulumme toimintakulttuuria liikunnallisemmaksi. Liikkuva koulu –ohjelman tarkoitus on lisätä oppilaiden päivittäistä liikuntaa suositusten tasolle koulupäivän yhteydessä. Suositus on 1-2 tuntia monipuolista liikkumista päivässä. Lasten päivittäisen liikunnan näkökulmasta on tärkeää, että liikkumiseen aktivoivat liikuntaympäristöt löytyvät läheltä. Koulupihat ovatkin erityisen tärkeitä riittävän arkiliikunnan ja myös liikunnan harrastamisen kannalta. Kaikkien ei tarvitse tehdä samoja asioita, eikä kaikkien tarvitse edes liikkua perinteisten liikuntalajien ohjeiden mukaan. Kaikkia ei edes kiinnosta kilpailuhenkinen harrastaminen urheiluseuroissa.

Tänä syksynä koulussamme aloitettiin välkkäri –toiminta. Ryhmä isompia oppilaita koulutetaan välituntiliikuttajiksi, ja he toteuttavat suunnitelmien mukaan pari-kolme kertaa viikossa pienempiä oppilaita liikuttavia välituntileikkejä. Välkkärien toimesta tulemme jatkossa kuulemaan keskusradion kautta myös viikottaisen taukojumpan. Hankkeeseen liittyy myös ”matalan kynnyksen” liikuntakerhot. Syyskuusta eteenpäin koulussamme kokoontuu kaksi kertaa viikossa WAU!-kerho, missä liikutaan mahdollisimman monipuolisesti. Urheiluseuramainen keskittyminen lajikohtaiseen kilpailumenestykseen ei kuulu tämän kerhon toimintamalliin. Tavoite on löytää liikkumisen riemu monipuolisen ohjelman avulla. Kerhon vetäjät tulevat koulun ulkopuolelta ja kerho ajoittuu heti koulupäivän jatkeeksi.

Taustaa Liikkuva koulu –hankkeelle: Viime vuosien aikana arkiliikunta on vähentynyt huomattavasti. Nuorten ylipainoisten määrä on kolminkertaistunut ja fyysinen kunto heikentynyt. Viihdemedian parissa käytetty aika on kasvanut räjähdysmäisesti ja ylittää kahden tunnin suositusrajan hyvin monella lapsella. Koululiikuntaa on korkeintaan 2 tuntia viikossa ja vain reilusti alle puolet lapsista harrastaa liikkumista urheiluseuroissa.

Kaiken tavoitteena on lisätä terveyttä ja hyvinvointia tulevaisuuttakin ajatellen. Fyysinen aktiivisuus ehkäisee tutkitusti monia terveysongelmia, kuten tyypin 2 diabeteksen, sydän- ja verisuonitautien kehittymistä. Liikunta on välttämätöntä mm. luuston hyvinvoinnille. Liikkuva lapsi voi fyysisesti ja psyykkisesti hyvin ja jaksaa keskittyä arjen tehtäviin paremmin. Liikkumalla saa aivot vireeseen! Säännöllinen liikkuminen lapsena on todettu olevan yhteydessä aktiiviseen liikkumiseen aikuisena. Tässä perusteluja riittämiin sillekin, että koulumme lähti Liikkuva koulu -hankkeeseen mukaan.

Viimeksi päivitetty 07.09.2012 20:33
 
Kouluviesti lukuvuodelle 2012-13 julkaistu Tulosta
Kirjoittanut Markku Saarinen   
01.09.2012 21:12

kouluviesti2012BkuvaC

HUOM! Syksyn kouluviestiin oli pujahtanut painovirhe. Kevääksi suunniteltu lauantaityöpäivä on 23.3. (ei 30.3) eli pääsiäismyyjäisten yhteydessä. Korvaava vapaapäivä on pe 10.5. Tämä esitys vaatii vielä opetuslautakunnan käsittelyä.

Uusin kouluviesti on luettavissa jo nyt  koulumme www-sivulta (vasen laita, tärkeitä linkkejä kohdasta ja tästä linkistä ) ja viikolla 36 koteihin jaettavana paperiversiona. Alkaneen lukuvuoden keskeisenä tavoitteenamme on toimenpideohjelman toteutumiseen liittyen pienryhmien, joustavien opetusjärjestelyjen ym. suunnitteleminen siten, että oppilaat saavat tarvitsemansa tuen lähikoulussaan. Toisena strategisena tavoitteena kaikissa Vantaan peruskouluissa on kestävä kehitys. Meillä se merkitsee energiansäästöä sekä sekajätteen määrän vähentämistä.

Syyslukukauden suurin ponnistuksemme on koulun 100-vuotisjuhlavuoteen liittyvät tapahtumat sekä juhlallisuudet. Niistä tiedotamme myöhemmin erikseen, mutta ennakkotietona seuraavaa: 15.9. vietämme kodin ja koulun yhteistyöpäivän merkeissä pajapäivää. Huoltajat ovat silloin tervetulleita tutustumaan koulun toimintaan. Marraskuun 5.-6. päivinä on juhlavuoden oppilas/luokkakuvaukset. Joulukuun alkupäivät ovat juhlatapahtumia pullollaan. Oppilaille on juhlaruokailu ja 100v-juhlatilaisuus. Juhlavuoden pääjuhla on  5.12. Sen jälkeen pidämme pidennetyn itsenäisyyspäiväloman. Syyskauden aikana on suunnitteilla myös konsertti ja ennen joululoman alkua juhlavuoden muistelotapahtuma joululauluineen. Hyvää alkanutta syyslukukautta kaikkiin koteihin.

Viimeksi päivitetty 12.09.2012 16:14
 
Lukuvuosi avattiin juhlavuoden tunnelmissa Tulosta
Kirjoittanut ms   
30.08.2012 20:51

lukuvuodenavajaisetesitys2b

Koulumme lukuvuoden avajaisia vietettiin elokuun lopussa. 100-vuotisjuhlavuosi väritti ohjelmaa ja teki tilaisuudesta hieman erilaisen. Uudet ekaluokkalaiset taputettiin marssin tahdissa ensimmäistä kertaa koulun yhteiseen tilaisuuteen. Marssimusiikista vastasi koulumme edesmennyt rehtori A-V Nikulainen haitareineen videonauhoitteessa kahdenkymmenen vuoden takaa. Nikulaisen aikoinaan säveltämän ja sanoittaman kevätmarssimusiikin tahtiin nämä uusimmat oppilaat todennäköisesti hyvästelevät koulumme yhdessä eletyn kuuden vuoden jälkeenkin.

Perinteisten luokkien ja henkilökunnan esittelyjen lisäksi katsottiin nauhoitteita 80-vuotisjuhlavuodesta. Näimme ystävyyskouluvieraat Tallinnasta istuttamassa ystävyyden tammea koulumme pihaan ja konsertoimassa iltajuhlassa. Pieni näytelmänpätkäkin katsottiin vuoden 1992 juhlallisuuksista. Musiikillista nautintoa tarjosi 4a-luokka lauluesityksellään. 5B-luokka esitti juhlarunon vuosien takaa, ja samalla julistettiin 100v-juhlarunon riimittelykilpailu luokille ja oppilaille. Uudemman juhlarunon kuulemme sitten vuoden päätapahtumassa joulukuun alussa.

Uutena asiana koulussamme alkaa Liikkuva koulu –hanke. Saimme juhlassa ensituntumaa uusien ”välkkärien” ohjaamana taukojumpasta, joita lukuvuoden aikana saamme kuulla keskusradionkin kautta. Välkkärit tulevat järjestämään myös välituntileikityksiä kuluvana lukuvuonna. Samaan hankkeeseen kuuluu WAU-kerhot, joissa innostetaan jokaista liikuntaharrastusten pariin. Juhlaan sisältyi myös oppilaskunnan esittämänä koulurauhan julistus. Sen siivittäminä toivomme kaikille todella mukavaa ja ystävällistä alkanutta lukuvuotta. Tämän saavuttamiseksi koulussamme toimii jo mm. KiVa-tiimi. Vuoden motto voisi hyvinkin olla Rekolan koulu – liikkuva KiVa-koulu!

Tilaisuuden loppulaulun sanoin voikin todeta: Tää meidän koulu onkin vasta nasta, kaikkein paras koulu totta kai! On täällä hyvin monenlaista lasta, siis hyvän jengin meidän reksi sai!

Viimeksi päivitetty 01.09.2012 21:13
 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 8 / 13

Tulevia tapahtumia

Ei tapahtumia

Kirjauduvk. 37SYYSKUU2019

 
SUNNUNTAI
15
Sirpa

MIELIPITEESI ?

Paras ajankohta vanhempainillalle olisi?