Rekolan koulu

Kartta Viesti Ylläpidolle Kuvakierros koulussa Historian havinaa
 
Etusivu Toiminta Toiminta-ajatus ja OPS
Koulumme toiminta-ajatus ja OPS
Kirjoittanut Administrator   
18.01.2009 18:52

Yleistä toiminta-ajatuksesta

Opetussuunnitelmamme toiminta-ajatus on toimia yhteistyössä vanhempien ja kyläyhteisön kanssa lapsen täysipainoisen tulevaisuuden puolesta. Pyrimme  yhdessä oppilaiden, vanhempien ja koko koulun henkilökunnan kanssa kehittämään ja vahvistamaan koulun hyvää yhteishenkeä.

Koulumme johtokunta edistää kodin ja koulun välistä yhteistyötä suunnittelemalla koulun kanssa koko koulun yhteiset vanhempainillat. Aktiivinen vanhempainyhdistyksemme vahvistaa omalla toiminnallaan koulun ja kotien välistä yhteistyötä. Se hankkii luokkien käyttöön välituntivälineistöä sekä myöntää  luokille avustuksia opintoretkien järjestämiseen yms. Useimmilla luokilla toimivat luokkatoimikunnat järjestävät erilaisia tapahtumia sekä rahoittavat mm. opintoretkiä ja leirikouluja. 

Opiskelu


Opetus- ja kasvatustyössä tavoitteenamme on oppimisen halukkuuden herättäminen sekä positiivisen asenteen omaksuminen omaan opiskeluun. Perustaitojen (lukeminen, kirjoittaminen ja laskeminen) opettamisen lisäksi painotamme itsenäistä ja monipuolista tiedonhankintaa sekä opittujen taitojen soveltamista käytäntöön. Kolmannelta vuosiluokalta alkavana, kaikille yhteisenä A-kielenä koulussamme luetaan englantia. Vapaaehtoisina kielenä meillä opiskellaan tänä lukuvuonna ruotsia.  5.-6. luokkien oppilailla on valinnaisia kursseja, joita tarjotaan taito- ja taideaineissa, tietotekniikassa sekä erilaisissa aihekokonaisuuksissa. Kurssin luonteesta johtuen opetus voi olla joko viikoittaista tai periodimaista. Moniin kursseihin sisältyy myös opintokäyntejä. 

Hyvät tavat arkielämässä on tärkeä asia koulussamme, joten tapakasvatus on jatkuvasti esillä koulumme arjessa. Hyvien tapojen opettamisen tavoitteena on kasvattaa oppilaista suvaitsevia, ystävällisiä ja kohteliaita nuoria, jotka hallitsevat hyvät käytöstavat ja käyttävät niitä. Itseensä luottaen he tulevat toimeen kansainvälistyvässä maailmassa.

Tietotekniikkaan tutustumisen aloitamme jo ensimmäisiltä luokilta lähtien. Tavoitteemme on, että kaikki oppilaat hankkivat tietotekniikan peruskäyttötaidon ja valmiudet omaksua koko ajan kehittyvää tekniikkaa. Vuonna 1988 perustettu Rekolan koulun Tietotekniikan Tuki ry. toimii edelleenkin aktiivisesti. Se huoltaa ja pitää kunnossa ATK-laitteita, päivittää ohjelmistoja, avustaa laitehankinnoissa sekä järjestää vanhemmille tietotupailtoja. 

Tavanomaisen opiskelun ohessa osallistumme myös moniin urheilutapahtumiin. Vuosittain useat luokat ovat mukana valtakunnallisessa koululaisille tarkoitetussa Liikuntaseikkailu-kampanjassa. Koulumme edustusjoukkueet  osallistuvat mm. Katukoris- ja Stadionkisoihin sekä koulujen välisiin yleisurheilu-, maastojuoksu-, hiihto- ja uintikilpailuihin. Nämä tapahtumat tuovat mukavaa vaihtelua arjen uurastukseen.

 

Opetussuunnitelma

Alueen yhtenäisen perusopetuksen opetussuunnitelma löytyy tämän linkin takaa. Se on yhteinen  Koivukylän, Päiväkummun, Rekolan ja Rekolanmäen kouluille. Tietoa Vantaan yleisestä opetussuunnitelmasta löytyy täältä. Valtakunnallisen tason opetussuunnitelma tietoa Opetushallituksen sivuilta.

Viimeksi päivitetty 09.02.2012 17:51
 
Kieltenopetus ja suomi 2. kielenä
Kirjoittanut Administrator   
02.04.2009 19:10

Vantaan peruskoulun kieltenopetuksesta  ja kielten esittelystä lisätietoa täältä. Kielivalinnoista saa lisätietoa tästä linkistä. Eri kieli- ja kulttuuriryhmien opetuksesta lisätietoa täältä.

 
Uskonnon ja ET:n opetus
Kirjoittanut Administrator   
02.04.2009 19:28

Uskonnon opetuksesta Vantaalla saa lisätietoa täältä.

 


Tulevia tapahtumia

Ei tapahtumia

Kirjauduvk. 39SYYSKUU2019

 
TIISTAI
24
Alvar, Auno

MIELIPITEESI ?

Paras ajankohta vanhempainillalle olisi?