Rekolan koulu

Kartta Viesti Ylläpidolle Kuvakierros koulussa Historian havinaa
 
Etusivu Uutisia
Koulu valmiina juhlimaan 100-vuotista taivaltaan
Kirjoittanut Markku Saarinen   
01.12.2012 14:23

luokkaretkelisetporvoossa

Vantaan Sanomat uutisoi 1.12. numerossaan koulumme historiasta ja lähestyvistä juhlista. Katso täältä. Kaikki alkaa olla järjestyksessä ja juhlamieli korkealla. Jäämme odottelemaan ensimmäisiä vieraita maanantain ennakkonäytökseen.

juhlalogo

 
Rekolan eka PULLISPÄIVÄ 3.12.
Kirjoittanut Markku Saarinen   
27.11.2012 20:08

pullispivkotisivulle

Ensi viikolla vietämme koulun tapahtumarikasta 100v-juhlaviikkoa. Heti maanantaina juhlien ennakkonäytöksen jälkeen (3.12. klo 10.15-12.00) vietetään koulumme historian ensimmäistä Pullispäivää. Pulliksen järjestää leirikoulukassaansa kartuttava 5A-luokka.

Pullispäivänä lapset saavat tuoda kouluun rahaa muutaman euron (suositus 2 euroa). Kaikki luokat saavat käydä ruokailuvuoronsa jälkeen ”pullisluokassa” tekemässä herkutteluostoksia  (leivonnaisia ja mehua). Pullisluokka sijaitsee pääkoulun aulassa erityisopettajan luokassa. Pulliksessa on tarjolla myös gluteenittomia, laktoosittomia ja todennäköisesti maidottomia tuotteita yksittäispakattuina. Tuotteissa on tuoteselosteet ja leipojia on informoitu allergioiden huomioimisesta  Hinnat vaihtelevat tuotteesta riippuen. Hintalappuja on neljänlaisia: 50 snt, 1 €, 1€50snt ja 2 €. Lisäinfoa voi kysyä omalta opettajalta!

 
Juhlajulkaisu: Rekolan koulu 100 vuotta
Kirjoittanut Markku Saarinen   
25.11.2012 18:55

Koulumme www-sivuilla julkaistava 100-vuotisjuhlajulkaisu koostuu kolmesta eri osasta. Ensimmäisessä  osassa pureudutaan koulumme vanhempaan historiaan ja muisteloihin. Toisessa osassa tehdään esittely- ja kuvakierros viimeisten vuosikymmenten tapahtumiin. Viimeiseen, kolmanteen osaan kootaan dokumentteja ja kuvasatoa tämän juhlavuoden 2012 tapahtumista ja juhlallisuuksista .

Juhlajulkaisu osa 1/3

  kansi_osa1

Juhlajulkaisu osa 2/3

  kansi_osa2

Juhlajulkaisu osa 3/3

  kansi_osa3

Näistä sähköisistä julkaisuista valitsemme juhlavuoden päätteeksi painotuotteena ja DVD:nä julkaistavat sivut. Painotuotetta on myöhemmin tilattavissa kotisivullamme ilmoitettavalla tavalla. Rekolan koulun tietoteknikkan tuki ry. tuottaa DVD-levyn, jonka voi hankkia itselleen "vuoden 2013 tuki/jäsenmaksua vastaan". Julkaisun lopullisesta valmistumisesta kerromme työn edetessä juhlavuoden loppuun mennessä koulumme kotisivuilla tarkemmin.

 

 

 

Voit myös tutustua seuraaviin videolinkkeihin:

 


 

Antti-Veikko Nikulainen ja Vihtori Hervanto muistelevat 1992:

   


Antti-Veikko muistelee hymypatsasongelmaa:

 

 


Antti-Veikko Nikulainen ja kevätmarssi:

 


Kevätmarssin historia:


Antti-Veikko ja juhlamarssi tanssiaisissa 80-vuotisjuhlassa:


Ystävyyskouluvieraita Tallinnasta 1992:

 


Antti-Veikko kertoo historiakatsauksessa 80-vuotisjuhlassa ampumavälikohtauksesta:

 


Koulua vanhaan malliin:

 


 

Juhlavuoden seinäkalenterin kuvituskilpailun satoa.

 

 

 

 

 

 

 

Koulumme edellisiä juhlajulkaisuja löydät vielä toistaiseksi vanhoilta kotisivuiltamme. Niissä on osaksi päällekkäistäkin materiaalia.

80-vuotisjuhlajulkaisu löytyy täältä.

90-vuotisjuhlajulkaisu löytyy täältä.

Otamme mielellämme vastaan tarkennuksia ja korjauksia, joita vajavainen historiatietämyksemme saattaa hyvinkin vaatia. Valokuvista kasvojakin sumuttelemme pyyntöjen ilmetessä. Kuvatekstejäkin on sähköiseen julkaisuversioon helppo täydentää ”yleisön pyynnöstä” ja lukijoiden avustuksella. Historiatietous on koottu useista lähteistä ja haastatteluista, emmekä ole rakentaneet juttuja tieteellisin kriteerein. Suurin osa julkaisun historiaosuudesta löytyy muistakin lähteistä. Käsissämme on tavallaan elävä historiamuistelma, jonka rakentumiseen ja täydentymiseen voi lukijakuntakin osallistua. Mikään ei estä, etteikö tätä "julkaisutyötä" jatkettaisi aina 110-vuotisjuhliin saakka! Se istuisi vallan mainiosti tämän päivän yhteisölliseen tiedonrakenteluun!

Juhlajulkaisun historiaosuus on koostettu käyttämällä seuraavia lähteitä:

Rekolan koulu 80 v. Juhlajulkaisu marraskuussa 1992. 
Rekolan koulu 90 v. Juhlajulkaisu netissä ja cd:llä joulukuussa 2002. 
Rekolan koulun 5A: Muutoksia Rekolan ympäristössä. Köyhien paratiisista hyvinvointilähiöksi. Rekola 1992.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Rekola

http://www.koivrek-kokoomus.net/arkisto.html

http://www.edu.vantaa.fi/koivu/?sivu=historia

http://www.edu.vantaa.fi/rekola/vanhatsivut/rekhist.html

Litzén, Aulikki: Helsingin esikaupunkialueella 1900-1970. Painettu 1987.
Rekolan omakotitaloyhdistyksen 30-vuotisjulkaisu.

Rihvelitaulusta videotykkiin: Vantaan suomenkielinen koululaitos 100 vuotta. 1991.

http://www.vantaa.fi/fi/kulttuuri/museot/_kaupunginmuseo/vantaan_historiaa

http://www.vantaankirjasto.net/muistivantaa/

Käytössämme oli myös muistelokäsikirjoitukset menneiltä vuosilta, videonauhoitteet edellisistä vuosijuhlista ja juhlapuheista, videolle tallennetut haastattelut 20 vuoden ajalta ja juhlavuoden aikana tehdyt uusimmat haastattelut.

Viimeksi päivitetty 03.02.2013 21:50
 
HalloweenDisco oli JYTKY!
Kirjoittanut Markku Saarinen   
05.11.2012 07:31

halloweendisco

Lokakuun lopussa järjestetty HalloweenDisco oli suurmenestys. Discoilta sai koulumme oppilaita liikkeelle sadoittain. Ruuhkaa syntyi varsinkin jälkimmäisen discon alkumetreillä, kun viimeisimmät jonottajat saatiin laskettua sisään puolisen tuntia aiottua myöhemmin. Juhlatunnelmaan päästiin kuitenkin nopeasti, ja mopopiiriä saatiinkin pyörittää uudestaan ja uudestaan. Myös karaokeluola sai oppilaat innostumaan. "Pukuloisto" oli myös sanoin kuvaamattoman monipuolinen! Kaikki sujui tuttuun tapaan ongelmitta ja Discoillasta jäi hyvä mieli niin juhlijoille kuin järjestäjille.

 
Syksyinen sää suosi syysmarkkinoita
Kirjoittanut Markku Saarinen   
27.10.2012 19:55

poniratsastus

Perinteeksi muodostunut poniratsastus kiehtoi jälleen lauantaina syysmarkkinoilla Rekolan koululla kävijöitä. Koulun vanhempainyhdistyksen perinteeksi muodostuneet markkinat tarjosivat tuttuja juttuja puffettimyynnistä kirpputoriin ja rulettiin. Kiitos Vanhempainyhdistykselle markkinoiden junailusta ja markkinavieraille ostoksista! Näin varmistamme sen, että koulun Vanhempainyhdistys voi jatkossakin tukea koulua monella eri tavoin. Katso kuvia markkinoilta artikkelin loppuosasta.

Lue lisää...
 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 4 / 10

Tulevia tapahtumia

Ei tapahtumia

Kirjauduvk. 38SYYSKUU2019

 
TORSTAI
19
Reija

MIELIPITEESI ?

Paras ajankohta vanhempainillalle olisi?