Rekolan koulu

Kartta Viesti Ylläpidolle Kuvakierros koulussa Historian havinaa
 
Etusivu
Ajankohtaista


Tärkeää Wilma-järjestelmän käyttäjille
Kirjoittanut Administrator   
24.02.2010 15:57
Syksyllä 2009 käyttöön otettu Wilma-järjestelmä vaatii huoltajilta aktiivisuutta tai pientä omien asetusten hienosäätöä. Wilman pikaviestien seuraaminen edellyttää aktiivista järjestelmässä käyntiä omia tunnuksia käyttäen. Järjestelmä toimii mainiosti pikaviestien ja tiedotteiden jakelukanavana vain, jos huoltajat joko käyvät päivittäin  tarkistamassa järjestelmään kirjatut tiedot ja/tai varmistavat kotikoneeltaan käsin Wilman viestiasetukset kohdasta muutamalla rastituksella, että Wilmasta lähtee automaattisesti ilmoitus myös käyttäjän sähköpostiin sinne tulleesta uudesta merkinnästä. Näin huoltaja saa varmistetusti ajankohtaiset pikatiedotteet sekä mm. luvattomien poissaolojen tiedot ilman viivettä. Nämä viestiasetuksien muutokset on huomattavalla osalla huoltajista tekemättä. HUOMAA: kaikista järjestelmään lisätyistä merkinnöistä ei kuitenkaan välity tietoa sähköpostitse, joten aktiivinen Wilmassa käyminen on silti tarpeen. Jos huoltajat haluavat ilmoitukset Wilma-merkinnöistä kahteen sähköpostiosoitteeseen tai jos järjestelmän toimivuudessa on muita ongelmia, ottakaa pikimmiten yhteys koulumme kansliaan (ma, ti tai pe). Useilla oppilailla on mm. kuittaamattomia poissaoloja, minkä vuoksi  huoltajien toivotaan aktivoituvan ko. järjestelmän käytössä. Osalla huoltajilla on myös vanhentuneita sähköpostiosoitteita Wilma-järjestelmässä. Muuttuneet yhteystiedot voi itse korjata Wilman asetuksista.
Uutena ominaisuutena Wilmaan on tullut lapsen poissaolosta etukäteen ilmoittaminen. Poissaoloilmoituksen voi aina tehdä vain seuraavalle päivälle ja se on mahdollista vasta klo 14 jälkeen. Käyttäen tätä uutta ilmoitustapaa, luokan vaihto-opettajatkin tietävät poissaolon, eivätkä merkitse oppilasta luvatta poissaolleeksi. Tämä on suositeltava tapa toimia, sillä opettajille tulee pikaviestejä runsaasti ja näin ollen sitä kautta poissaoloilmoitus saattaa hukkua viestien joukkoon.
Muistakaa olla myös huolellisia viestien kirjoittamisessa. Jos opettaja on lähettänyt kaikille luokan huoltajille yhteisen viestin ja vastaat siihen, oletuksena on, että vastaus näkyy kaikille muillekin huoltajille. Jos asiasi on kuitenkin yksityisluonteinen, valitse vastaanottajaksi pelkästää alkuperäisen viestin lähettäjä eli opettaja.
Ohjeita Wilman käytöstä huoltajille löytyy myös tästä linkistä .
Viimeksi päivitetty 30.08.2010 08:37
 
Käyttäjäsitoumukset ja kuvausluvat
Kirjoittanut Administrator   
21.02.2010 19:47
Oppilailta ja henkilökunnalta edellytetään koulun tietokoneiden ja opetusverkon käyttämiseksi käyttäjäsitoumukset.  Henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen saaminen edellyttää käyttösääntöjen hyväksymistä. Hyväksyminen tapahtuu allekirjoittamalla käyttäjäsitoumus. Saadessaan henkilökohtaiset käyttäjätunnukset ja salasanat koulun tietokoneiden ja opetusverkon käyttöön, oppilas sitoutuu noudattamaan eriteltyjä käyttösääntöjä. Näistä säännöistä löytyy esittely koulumme kotisivulta, pysyvien tiedotteiden alta kohdasta henkilökohtaiset käyttäjäsitoumukset. Sieltä löytyy myös linkki lomakkeeseen, millä käyttäjäsitoumus tehdään, sekä kuvauslupa -lomake, millä kysytään lupaa mm. piirrustuksien ja valokuvien nettijulkaisemiseen.
Viimeksi päivitetty 21.02.2010 20:01
 
Tietotekniikan Tuki ry tiedottaa
Kirjoittanut Administrator   
30.09.2009 10:32

Rekolan koulun oppilaiden vanhempien yli 20 vuotta sitten perustaman yhdistyksen tavoitteena on  koulumme TVT/ATK- opetuksen kehittäminen. Tuki ry pyrkii pitämään esillä tietoteknisten taitojen tärkeyttä, avustaa koulumme tietoteknisten mahdollisuuksien kehittämisessä, huoltaa koulumme tietokoneita ja niiden ohjelmallisia päivityksiä, antaa koululle asiantuntija-apua atk-asioissa, järjestää kaikille avoimia tietotupailtoja, avustaa taloudellisesti atk-hankinnoissa yms. Kahdessakymmenessä vuodessa on päästy siihen, että koulussamme hyrisee nyt valtaosin leasing-koneet (42 kpl); atk-tuen huoltoa tarvitaan vain ns. vanhemman konekannan (23kpl) osalta. Suurimpana haasteena on luokkiin jääneiden vanhemman sarjan koneiden ylläpito; niiden osalta ei enää kaupungin huoltoa saada.

Tuki ry on hankkinut lähivuosina koululle mm. uuden värikirjoittimen, hyvänlaatuisen digikameran, piirtopöydän  ja kaksi weppikameraa. CD/DVD-levyjä, muistitikkuja  yms. pienempää hankitaan vuosittain. Ajankohtaista olisi saada atk-luokan koneisiin kuulokkeita. Haasteeksi voidaan ottaa myös Lego Mindstorms rakenteluvälineiden hankinta ja sen käyttöön perehtyminen. Hankintoihin vaikuttaa mm. vuosittainen kannatusjäsenmaksujen saaminen.

Tuki ry toivookin, että mahdollisimman moni oppilaiden kodeista voisi tukea yhdistyksen toimintaa maksamalla vapaaehtoisen perhekohtaisen kannatusjäsenmaksun (10 euroa) Rekolan koulun tietotekniikan tuki ry:n Sampopankin tilille. Viestikohtaan maininta kannatusjäsenmaksu ja sukunimi. Asiasta on lähtenyt  tiedote myös paperiversiona koteihin, mistä selviää tarkemmat tilitiedot ja yhdistyksen hallinto.

Viimeksi päivitetty 30.09.2009 17:44
 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 3 / 3

Tulevia tapahtumia

Ei tapahtumia

Kirjaudu