Rekolan koulu

Kartta Viesti Ylläpidolle Kuvakierros koulussa Historian havinaa
 
Etusivu Uutisia 6A-luokan leirikoulu Kisakalliossa
6A-luokan leirikoulu Kisakalliossa
Kirjoittanut Administrator   
13.09.2009 14:03

uutinen6aleirikoulu

Syyskuun alkupäivinä arkinen aherrus koulussa keskeytyi, kun luokka matkasi viettämään leirikoulua Lohjalle Kisakallion urheiluopistolle. Matkalla sinne ei vielä osattu arvata, mitä monipuolinen ohjelma tulikaan pitämään sisällään. Ei arvattu myöskään sitä, että tauot eli ns. vapaa-aika tulisi jäämään hyvin harvinaiseksi herkuksi. Ei osattu aavistaa, että kielletyille "elektronisille vempaimille" ei itse asiassa olisi ollut aikaakaan runsaan ja tiiviin ohjelman lomassa. Kännykät, pelit ja mp3-soittimet kun olivat kielletyllä varustelistalla.  Taisivat mukaan otetut lautapelitkin jäädä kaikessa kiireessä reppujen pohjille.

Päivät kuluivat puoli kahdeksan herätysten jälkeen vauhdikkaassa toiminnassa aina lähes hiljaisuuden alkamiseen ilta kymmeneltä. Toki ruokailuihin oli varattu runsaasti aikaa urheiluopiston maukkaan seisovapöytäruokailun vuoksi. Myös iltasella ns. hiljaisuuden alettua huonekunnat tiettävästi viettivät laatuaikaa päivän tapahtumia sulatellessaan. Saattoipa joiltakin lipsahtaa yli puolen yön ennen uneen pääsyä; se ei kuitenkaan haitannut ainuttakaan aamuherätystä. Kaikki leiriläiset hoitivat aamutoimensa ja aamupalansa ajoissa ja olivat skarppina puoli yhdeksältä alkaneisiin päivän eri toimintoihin.

Monipuolisessa, urheilullisessa  ohjelmassa oli leikkimielisiä kisailuja, gurlingia, norsupalloa, keppijumppaa, venyttelyä, volttimonttua, sählyä, uintia, amerikkalaista jalkapalloa, lippupalloa, jousiammuntaa, kanoottiretkeilyä jne. Ohjausta ja lajeja meille järjestyi ylirunsaasti monestakin syystä. Perusrunko päiviin muodostui Kisakallion leirikouluille tarjoamista ohjaustunneista. Sen lisäksi meillä oli mukana neljä erinomaista huoltajaa, jotka junailivat lisätoimintaa omien kykyjensä mukaisesti. Ja kaiken kukkuraksi  meillä oli keppijumpan SuomenMestaruuden myötä saatu lahjakortti Kisakallioon, millä saatiin "ostettua" lisätunteja omaan ohjelmaamme.  Monet kokeilivat eri lajeja ensimmäistä kertaa elämässään ja moni voitti itsensä uskaltautumalla erinäisiin haasteisiin ja temppuihin.  Kaiken lisäksi oli illanvietto suurkodalla, minkä ehdottomasti mieliin painuvin osuus oli jännitystä nostattanut leirikaste. Silmät sidottuina, "elämänlankaa" seuraamalla kierrettiin pimeässä maastossa reitti, minkä varrella leiriläisiä koeteltiin mauilla, hajuilla ja tuntemuksilla. Ken tämän leirikasteen suoritti, tulee varmasti selviytymään jatkossakin eteen tulevista leirikokemuksista. Ja kaikki 6a-luokan leiriläiset tuon kasteen kestivätkin. Illanvietossa oli tämän lisäksi monen monituista seuraleikkiä, jotka saivat nauruhermotkin koetukselle. Illanvietto osaltaan lisäsi luokan yhteistoimintaa, ryhmäytymistä ja kavereiden parempaa tuntemista. Kaikessa muussakin toiminnassa kun pyrittiin sivutuotteena juuri tähän tavoitteeseen.

uutiskuva26a

Paluumatkalla poikettiin vielä Mustion linnassa, missä saimme tutustua aateliseen kartanoelämään. Upeat huoneet ja taideteokset tekivät vaikutuksen jokaiseen. Kartanoelämään tutustuminen sopi niinikään historian kurssiimme loistavasti. Kierroksen kruunasi kummitustarinat, jotka tuohon paikkaan liittyvät. Valkoisen rouvan kohtalo jäi monelle mieleen. Aika leirikoulussa kului luvattoman nopeasti. Kaikki (ainakin oppilaat) olisivat olleet valmiita jatkamaan leiriä.  Kaikki mukavakin loppuu kuitenkin aikanaan, ja arkisen aherruksen rytmiin päästäneen taas muutamien päivien jälkeen. Yhteisiä muistoja jäi roppakaupalla ja yhdessä koetut elämykset kantavat pitkään. Kunhan nyt nukutaan ensin väsymys pois silmäkulmista... Lisää 6A-luokan leirikoulukuvia löytyy koulumme kotisivun kuvagalleriasta.

Viimeksi päivitetty 13.09.2009 16:05
 

Tulevia tapahtumia

Ei tapahtumia

Kirjauduvk. 34ELOKUU2019

 
SUNNUNTAI
25
Loviisa

MIELIPITEESI ?

Paras ajankohta vanhempainillalle olisi?