Rekolan koulu

Kartta Viesti Ylläpidolle Kuvakierros koulussa Historian havinaa
 
Etusivu Pysyvät tiedotteet Lakien ja hyvien tapojen mukainen toiminta netissä
Lakien ja hyvien tapojen mukainen toiminta netissä
Kirjoittanut Administrator   
19.04.2009 07:06

Koskapa koulussammekin on jo jouduttu puuttumaan bittiavaruudessa tapahtuneeseen koulukiusaamiseen sekä muuhunkin harkitsemattomaan, hyvien tapojenkin vastaiseen kirjoitteluun, katsomme aiheelliseksi muistuttaa niin huoltajia kuin oppilaitamme Netiketistä eli lakien ja hyvien tapojen mukaisesta toiminnasta internetissä. Seuraavassa suora lainaus Hanna Kotan 17.4.2009  tästä aiheesta kirjoittamasta blogi-tekstistä. (Koivukylän kirjastonhoitaja Hanna Kotta pitää yllä seuraamisen arvoista nettivinkki-blogia osoitteessa http://nettivinkki.blogspot.com/ ).

"Internetissä ei ole valtioiden rajoja kuten muualla maailmassa. Se ei tee siitä kuitenkaan kokonaan vapaata aluetta. Samoja lakeja on noudatettava internetin yhteisössä kuin muuallakin yhteiskunnassa.

Älä laita kaveriesi kuvia nettiin lupaa kysymättä. Muista, että se mitä olet laittanut nettiin tai jos olet kirjoittanut mielipidekirjoituksen, on siellä ja pysyy. Vaikka olisit itse poistanut sen blogistasi tai kotisivulta, se on varmasti jonkun toisen koneella ja toisilla palvelimilla. Jos olet kirjoittanut jonkun typerän ennakkoluuloisen mielipidekirjoituksen 15-vuotiaana, voi työnantajasi löytää sen vielä 10 vuoden päästä. Voit joutua vastaamaan siitä vielä vuosien jälkeen. Ja jos laitat itsestäsi "hemaisevan" kuvan nuorten yhteisön sivulle, voi 60-vuotias setäsi Floridasta kuitenkin nähdä sen. Ja moni muukin floridalainen tai vaikka naapurintalon pelottava "jammu-setä". Harkitse aina kaksi kertaa, mitä haluat itsestäsi maailmalle jakaa äläkä koskaan laita muiden kuvia, nimiä tai yhteystietoja esille.

Jos sinua kiusataan tai häiritään netissä, tallenna kopio sivusta omalle koneellesi ja näytä se opettajalle, äidille tai jollekin muulle aikuiselle. Nuorille tarjoaa tukea esimerkiksi Mannerheimin lastensuojeluliitto, jolla on nuorten netti. "

Lisäyksenä Hanna Kotan kirjoittamaan muistutamme koulun henkilökuntaa kuten myös oppilaiden huoltajia tuomaan nopeasti esiin tietoonsa saamansa epäasialliset kirjoitukset koskien niin oppilaitamme kuin työntekijöitämme. Huoltajat ovatkin olleet kiitettävän aktiivisia tässä suhteessa. Muistakaamme aina jatkossakin tallentaa tietokoneellemme kuvana/tekstinä nettisivu, missä arveluttavaa aineistoa on. Tarvittaessa meitä auttavat  sivistystoimen turvallisuusasiantuntija, joka arvioi tilanteen ja jatkotoimet yhteistyössä poliisin kanssa. Lisäksi saamme asianomistajarikoksien selvittelyyn virka-apua. Lisätietoa  löytyy tällä hetkellä mm. koulumme  ammattiyhdistyksen yhdysopettajalta. Ilmoituksen voit tehdä myös  www-sivustoltamme käyttämällä tätä  palautelomakettamme. Rikosepäilystä voi tehdä myös suoraan ilmoituksen poliisin nettivihje -järjestelmän kautta.

Viimeksi päivitetty 14.03.2010 16:41
 

Tulevia tapahtumia

Ei tapahtumia

Kirjauduvk. 34ELOKUU2019

 
MAANANTAI
19
Mauno, Maunu

MIELIPITEESI ?

Paras ajankohta vanhempainillalle olisi?