Rekolan koulu

Kartta Viesti Ylläpidolle Kuvakierros koulussa Historian havinaa
 
Etusivu Oppilashuolto Kouluterveydenhoito
Kouluterveydenhoito
Kirjoittanut Administrator   
03.04.2009 20:17

Oppilaan sairastuessa äkillisesti koulussa pyritään antamaan ensiapua ja ohjaamaan varsinaiseen hoitopaikkaan sekä ilmoittamaan asiasta oppilaan huoltajalle. Sairasta lasta ei saa lähettää kouluun. Koulun terveydenhoitajilta voi tiedustella menettely-ohjeita tarvittaessa.

Kouluterveydenhuolto on osa ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa. Toiminnan tavoitteena kouluyhteisön hyvinvoinnin ja oppilaiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun ja kehityksen tukeminen. Työtä tehdään yhdessä vanhempien, opettajien ja koko koulun henkilökunnan kanssa.

Uudet terveystarkastusohjelmat velvoittavat tekemään terveystarkastukset kaikille luokka-asteille. Näistä laaja-alaisia ovat alakoulun 1. ja 5 lk:n tarkastukset. 1. lk:n tarkastukseen kuuluu myös lääkärintarkastus, jossa vanhempien toivotaan olevan läsnä.

Oppilaiden vanhempia/huoltajia pyydetään huomioimaan, että lapsen sairaanhoito ja vapaa-aikana sattuneiden tapaturmien hoito kuuluvat vanhemmille.

Myös oppilaiden hammashoitola sijaitsee koulullamme. Hammaslääkäri tarkastaa koululaisten hampaat ensimmäisellä ja viidennellä luokalla sekä suuhygienisti kolmannella ja kuudennella luokalla. Lisäksi kolmasluokkalaisilla on oikomishammaslääkärin tarkastus. Jos lapsilla on hoidon tarvetta välivuosina, he voivat tulla varaamaan ajan suoraan hoitolaan tai vanhemmat voivat ottaa yhteyttä keskitettyyn ajanvaraukseen puh. 8392 3805 maanantaista torstaihin kello 7.30-15 sekä perjantaina ja juhlapyhien aattoina kello 7.30-14.  

Ajankohtaistieto löytyy syksyn kouluviestistä.

Lisätietoa kouluterveydenhuollosta Vantaalla tästä linkistä.

 

 

Viimeksi päivitetty 04.10.2009 19:29
 

Tulevia tapahtumia

Ei tapahtumia

Kirjauduvk. 34ELOKUU2019

 
SUNNUNTAI
25
Loviisa

MIELIPITEESI ?

Paras ajankohta vanhempainillalle olisi?