Rekolan koulu

Kartta Viesti Ylläpidolle Kuvakierros koulussa Historian havinaa
 
Etusivu Tiedotteet/uutiset Tiedote/uutisarkisto Leasing-tietokoneet ahkerassa käytössä
Leasing-tietokoneet ahkerassa käytössä
Kirjoittanut Markku Saarinen   
18.01.2009 18:39
Pääsimme maaliskuussa 2008 koulussamme harppauksen eteenpäin tietoteknisten laitteiden osalta. Kaiholla laitoimme vanhinta 1990-luvun konekantaa poistoihin ja saimme ajanmukaista kalustoa tilalle. Nämä uudet pöytäkoneet (42 kpl) ovat leasing-periaatteella ja tulevat jatkossa uusiutumaan neljän vuoden välein. Tehoa, nopeutta ja kovalevytilaa on riittävästi. (Koneet ovat: HP Compaq dc7800 Small Form Factor, suoritin 1600Mhz, muistia 2 gigaa ja kovalevytilaa 40+40  gigaa. Koneissa on kirjoittava dvd-asema.) Uudistettuun järjestelmään kuuluu myös koulumme oma palvelin, jota nyt opettelemme hyödyntämään tiedostojen ja ohjelmien jaossa. Tulostusta opettelemme verkkokirjoittimiin ja tallennuksiin muistitikun käyttöä. Huom. Oppilaiden omat Kingston-merkkiset muistitikut toimivat sujuvasti!  Värilaser mahdollistaa väritulostuksen.

Opetusohjelmia uusitaan määrärahojen puitteissa. Opetusohjelmista niissä toimivat jo kielten ohjelmat (Alfa-English 4 Youngsters, Alfa-Svenska för ungdomar, Alfa-Spurt), 10-sormiharjoittelu  (Typingmaster), cd Facta2004 (10 konetta kerrallaan) sekä matikka-MOPPI I. Uusi hankittu kartasto-ohjelma Skaala löytyy palvelimelta Uusissa koneissa käytämme mm. Office 2007 -ohjelmia, jotka nekin tuovat paljon mielekkyyttä koneiden käyttöön. Käyttöjärjestelmänä on WondowsXP.  Verkkoyhteydet ulkomaailmaan ovat myös uudistuksen myötä nopeutuneet. Oppilaille suuri muutos lienee henkilökohtaiset käyttäjätunnukset, joita seuraavaksi opettelemme käyttämään.

Saimme myös pitää tämän vuosituhannen puolella hankittuja ns. hyviä koneita 23 kpl. Niissä suoritin 1600Mhz, muistia 512 megaa ja dvd-asemat. Vanhoissa koneissa toimii runsaasti vanhempia opetusohjelmia sekä useita ilmaisohjelmia. Kuvankäsittelyyn (esim. skannatut/digikuvatut) on ilmaisohjelma GIMP (suomenkielisenä http://www.gimp-suomi.org/), jonka saa ladattua jokainen kotikoneellekin ilmaiseksi netistä. Kannattaa hankkia ja tutustua (google hakusanaksi: gimp download.fi niin jo pääsee sopivalle lataussivustolle; sen saa suomenkieliseksi, kun lataa ja ajaa netistä myös tiedoston: gtk+-2.10.13-setup.exe). Gimpin osalta kannattaa vierailla myös seuraavissa osoitteissa:
http://www.joutsi.com/gimp.html
http://www.download.fi/tyopoytaohjelmat/kuvankasittely/gimp_for_windows.cfm
 Netistä löytyy lisäksi näppärä kuvankäsittelyohjelma ohjelma Sumopaint osoitteesta: http://www.sumopaint.com/app/

Vanhoihin koneisiin olemme ladanneet myös piirtämiseen  ilmaisohjelman Drawing for Children (http://www.kidsdomain.com/down/pc/drawingforchildren.html ; http://drawing.gamemaker.nl/), joka kannattaa hakea kotikoneillekin, muksut tykkää tehdä sillä kaikenlaista. Ja vielä ilmaisohjelma piirtämiseen TuxPaint (http://www.tuxpaint.org/ : http://www.tuxpaint.org/download/windows/) näyttää ainakin kotikoneilla toimivalta. Koulun koneilla se on myös  osoittautunut suosituksi. Edelleen kotikoneille voi imuroida digikuvankäsittelyyn ilmaisohjelma Irfanview (hakusanaksi irfanview download) sekä siihen suomenkielen päivitys hakusanoilla (irfanview languages).  Uusissa atk-luokan koneissa meillä on käytettävissä ilmaisohjelma PaintNet -ohjelma, jota suosittelen kotiinkin (http://personal.inet.fi/palvelu/paintnet/index2.html : http://www.getpaint.net/).

Vanhoissa koneissa on koneen putsaamista varten ilmaisohjelma EasyCleaner. Suosittelen sitä kotikoneillekin osoitteesta http://personal.inet.fi/business/toniarts/ ja sieltä download centteriin. Sillä poistetaan kaikenlaista koneille kertyvää turhaa materiaalia ja tyhjätään mm. temp-tiedostoja. A-squared free on hyvä olemassa kotikoneella; sillä saa kaikenkarvaiset madot, haittaohjelmat  ja vakoiluohjelmat kiinni; sellaisiakin joita virustorjunta ei tunnista. Käyttö vaatii kuitenkin jonkin verran osaamista.

Viimeksi päivitetty 10.10.2009 07:39
 

Tulevia tapahtumia

Ei tapahtumia

Kirjauduvk. 37SYYSKUU2019

 
SUNNUNTAI
15
Sirpa

MIELIPITEESI ?

Paras ajankohta vanhempainillalle olisi?