Rekolan koulu

Kartta Viesti Ylläpidolle Kuvakierros koulussa Historian havinaa
 
Etusivu Pysyvät tiedotteet RSS-syötteitä www-sivultamme ja Fronterista
RSS-syötteitä www-sivultamme ja Fronterista
Kirjoittanut Markku Saarinen   
18.01.2009 18:32

Kuten lienette huomanneet, useilta www-sivuilta on tilattavissa RSS -syötteitä, jotka siis päivittyvät automaattisesti tilaajalleen. Lähinnä syötteissä tarjotaan eri lähteissä uutisia ja tiedotteita yms. Kokeilemme tätä menettelyä myös koulumme www-sivuilla uusimpien koulutiedotteiden osalta.

Systeemi toimii niin, että ajankohtaista tietoutta tarvitsevat voivat vaikkapa kotikoneelleen tilata tällaisen syötteen Rekolan koulun kotisivulta. Se näkyy päivittyvänä esim. Windows Vistassa oikeassa reunapalkissa tai nettiselaimen suosikkien syötteet -otsikon alla. Jatkossa tiedon kulku tätä kautta riippuu siitä, miten tärkeäksi ja toimivaksi tämä kanava todetaan sekä siitä, miten www-sivustojen päivittäminen jatkossa priorisoidaan, resursoidaan ja ylläpidetään. Seuraavat syöteosoitteet tarjoavat ajankohtaistietoa Tiedotteista sekä Tapahtumakalenterista:  http://www.edu.vantaa.fi/rekola/index.php?option=com_bca-rss-syndicator&feed_id=1

http://www.edu.vantaa.fi/rekola/index.php?option=com_jevents&task=modlatest.rss&format=feed&type=rss&modid=0

Myös sähköisestä oppimisympäristöstämme Fronterista voi tilata RSS-syötteitä kotikoneelle. Koulussamme eri luokat/opettajat käyttävät vaihtelevasti sähköistä oppimisympäristöä Fronteria myös läksyistä ja kokeista tiedottamiseen. Jos oman lapsenne luokalla tätä informaatiokanavaa käytetään, kannattaa kokeilla alla esiteltyä syötehakua. Fronteriinhan pääsevät vain oppilaat. Huoltajille ei sinne luoda tunnuksia.

Kun oppilas on kotikoneelta kirjautuneena Fronteriin ja on siellä omalla "pääsivullaan" (minne päivittyy mm. ilmoitukset/ tiedotteet/ kalenterimerkinnät kaikista niistä sähköisistä luokkahuoneista, missä hän on jäsenenä), voidaan hänen tunnuksia apunakäyttäen tehdä RSS-syötetilaus vaikka oman kotikoneen WindowsVista-työpöydälle tai selaimen suosikkeihin syötteiden alle. Jos tämä tilaus onnistuu, siitä eteenpäin oppilaalle suunnatut tiedotteet/ilmoitukset läksyistä, kokeista yms. välittyvät ja päivittyvät automaattisesti kotikoneellekin huoltajienkin nähtäväksi.

 Näin menetellen myös huoltajat pääsevät seuraamaan reaaliajassa päivän kotiläksyjä. Myöskään oppilaan ei itse tarvitse kirjautua Fronteriin, nähdäkseen päivän läksyt myös kotikoneelta.  RSS-syötteiden  kautta huoltajalle ei tule tietenkään mahdollisuuttaa päästä oppilaan muuhun Fronter-ympäristön materiaaliin käsiksi, koska tämä ympäristö on tarkoitettu ensisijaisesti oppilaiden ja opettajan väliseksi sähköiseksi työympäristöksi. Kannattanee kokeilla tätäkin nykytekniikan tarjoamaa mahdollisuutta, jos läksyistä sattuu olemaan epätietoisuutta kotipuolessa.

Viimeksi päivitetty 14.03.2010 16:39
 

Tulevia tapahtumia

Ei tapahtumia

Kirjauduvk. 34ELOKUU2019

 
SUNNUNTAI
25
Loviisa

MIELIPITEESI ?

Paras ajankohta vanhempainillalle olisi?