Rekolan koulu

Kartta Viesti Ylläpidolle Kuvakierros koulussa Historian havinaa
 
Etusivu Tiedotteet/uutiset Tapahtumia Rasti 7: Keravanjoen rantapolulla Matarinkosken suunnassa nuotiopaikka
Rasti 7: Keravanjoen rantapolulla Matarinkosken suunnassa nuotiopaikka
Kirjoittanut Markku Saarinen   
05.04.2014 18:57

Sijaintinne on nyt osapuilleen: (60°19'59.5"N 25°05'32.8"E) (60.333181, 25.092450)

Seiskarastin suorittaminen vaatii kaikilta hiljaisuutta onnistuakseen! Kuvatkaa mahdollisesti näkemiänne vesilintuja joessa uiskentelemassa. Älä yritä mennä liian lähelle; Muista zoomata kameralla etäämmältä! Hätätilanteessa laskettakoon rantalinnutkin vesilinnuiksi, ellei joessa satu ainuttakaan vesilintua uiskentelemaan ;) PS. Rastin tehtävän voi suorittaa myös muualla reitin varrella, jos sattuu kyseisiä lintuja kohtaamaan tai esimerkiksi hanhi- tai joutsenauran näkemään! Aivan viimeisenä oljenkortena voitte kuvata yhden ryhmästänne puunjuurella esittämässä pöntöstä pudonnutta telkkää! Lähettäkää kuva Padlet-seinälle tai tallentakaa kännykkään.

Jos olet etenemässä 6. tai 7. rastilta kohti 10., 11. tai 12. rastia, voit käyttää kartan reittiä, mikä vie sähkölinjan alla pururadan kautta Rekolantielle!

Tiesithän, mitä vesilinnut ovat? " Suomen tunnetuimpia vesilintuja ovat varmasti sorsat. Moni tunnistaa esimerkiksi sinisorsakoiraan sen pään värityksen perusteella. Sorsiin kuuluvat myös joutsenet ja hanhet, mutta kelluttelee ja sukeltelee vesillä muitakin vesilintuja, kuikkia, koskeloita ja uikkuja." Lähde: http://bit.ly/1dZG0rh . " Rantalintuja on monia. Tunnetuimpia ryhmiä ovat lokit, tiirat ja kahlaajat. Lokit ovat kaikkiruokaisia merenrannikoiden ja järvien lintuja. Siroille tiiroille tyypillistä ravintoa ovat pikkukalat. Kahlaajien pitkät jalat ja pitkä nokka soveltuvat hyvin ravinnon etsimiseen erilaisilta kosteikoilta." Lähde: http://bit.ly/1lGQdf2 .

Viimeksi päivitetty 11.04.2014 20:30
 

Tulevia tapahtumia

Ei tapahtumia

Kirjauduvk. 34ELOKUU2019

 
MAANANTAI
19
Mauno, Maunu

MIELIPITEESI ?

Paras ajankohta vanhempainillalle olisi?