Rekolan koulu

Kartta Viesti Ylläpidolle Kuvakierros koulussa Historian havinaa
 
Etusivu Tiedotteet/uutiset Tapahtumia Rasti 1: Rekolan Kino
Rasti 1: Rekolan Kino
Kirjoittanut Markku Saarinen   
05.04.2014 18:39

Sijaintinne maapallolla on nyt osapuilleen (60°19'44.0"N 25°04'19.7"E) (kännykän GPS:n desimaalimuodossa: 60.328885,  25.072147).

  1. Tehtävänne on sepittää ja esittää oodi Rekolalle (Rekolan koululle tai lähestyvälle kesälle) laulun, runon tai rapin muodossa. Esitys tulee tallentaa mieluiten videoituna tai still-kuvina Padlet-viestiseinälle tai kännykkään.  PS. Oodin pituudella ei ole merkitystä, kunhan Rekolan asuinaluetta, Rekolan koulua tai lähestyvää kesää ylistetään vähintäänkin yhden iskulauseen verran! Se voisi alkaa vaikka sanoilla: "Tää meidän kylä onkin vasta nasta, hyvän kylän meidän Vantaa saikin..."  tai "Koulukin ovensa jo sulkee, kesäloma lähellä jo on..." tai huutakaa videolle vaikkapa "Hoi Rekola! Kevät on vuoden mahtavinta aikaa! Nauttikaa siitä!"
  2. Vapaaehtoinen extratehtävä: Googlen Mapsin käyttämän koordinaatiston mukaan olette juuri nyt maapallolla kohdassa, jonka leveys- ja pituuspiirien asteluvut ovat (60 astetta, 19 minuuttia ja 44.3 sekuntia pohjoista leveyttä sekä 25 astetta, 4 minuuttia ja 19.7 sekuntia itäistä pituutta). Tarkistakaa sijaintinne oman kännykän GPS:n avulla. Verratkaa GPS:n desimaalimuodossa näyttämää sijaintitietoa näihin Latitude: 60.328885 ja Longitude   25.072147, ja ilmoittakaa rastin toista QR-koodia hyödyntäen tekstiviestillä vastaus seuraavaan: Onko GPS:n näyttämät desimaalilukujen viisi ensimmäistä numeroa samat, kuin mitä rastin sijainnissa mainitaan (eli 60,328 ja 25,072)? Kirjoita tekstiviestiin rastinumero 1, vastaus kyllä tai ei ja ryhmän nimi (esim. rasti 1,  Ei , 6a1).

Tiesitkö muuten, että Rekolan koulun luokkia on historian varrella opetettu myös Rekolan Kinon tiloissa? ” Rekolan Kino sijaitsee vuonna 1948 valmistuneessa työväentalossa. Rakennus on palvellut yli 60-vuotisen historiansa aikana monia alueen asukkaita; tiloissa on vuosikymmenten aikana kokoontunut lähiseudun puutarhaviljelijöitä, shakinpelaajia, harrastelijanäyttelijöitä ja erilaisia musiikinharrastajia. Taloa on käytetty myös Rekolan kansakoulun opetustiloina! Elokuvia alettiin esittää 1950-luvun alussa, jonka jälkeen Kino on toiminut elokuvateatterina muutaman vuoden taukoa lukuunottamatta näihin päiviin asti.

Kesällä 1998 tilat remontoitiin ja uusittiin Euroopan Unionin URBAN-projektille myönnetyllä rahoituksella etenkin nuorten toimintaa ajatellen, mutta Kino on tarjonnut monipuolista kulttuuria myös kaikenikäisille lähialueen asukkaille.

Rekolan Kinoa on käytetty myös suomalaisten elokuvantekijöiden kuvauspaikkana. Tiloissa kuvattiin mm. Markku Pölösen Badding-elokuvaa. Vanhan rakennuksen nostalginen henki luo tunnelmaa ilman lavasteitakin.

Nykyään Rekolan Kino toimii monitoimitalona, jossa säännöllisen elokuvatoiminnan päättymisen jälkeen pidetään edelleen konsertteja sekä yksityisten ja yritysten juhlatilaisuuksia.” Lähde: http://bit.ly/1gvPeGq .

Viimeksi päivitetty 11.04.2014 20:27
 

Tulevia tapahtumia

Ei tapahtumia

Kirjauduvk. 34ELOKUU2019

 
SUNNUNTAI
25
Loviisa

MIELIPITEESI ?

Paras ajankohta vanhempainillalle olisi?