Rekolan koulu

Kartta Viesti Ylläpidolle Kuvakierros koulussa Historian havinaa
 
Etusivu Uutisia KEKE jalkautui kouluumme
KEKE jalkautui kouluumme
Kirjoittanut Markku Saarinen   
08.09.2012 19:49

kekekoulussa

KEKE eli kestävä kehitys on painotetusti esillä tänä lukuvuonna koulussamme. Se on myös kaikkien Vantaan peruskoulujen strateginen painopistealue lukuvuonna 2012-13. Tavoitteena on ympäristövastuullisten toimintatapojen omaksuminen ja toteuttaminen niin koulussa kuin elämässä muutenkin.

Rekolassa konkreettinen ensituntumaa aiheeseen otetaan koulun ja kodin yhteistyöpäivänä, lauantain pajapäivässä 15.9. Tuolloin useammassa toimintapisteessä nostetaan esille mm. kierrätys ja energian säästäminen. Kierrätysmateriaalista askarrellaan mitä erilaisimpia uusia tuotteita. Oppilaita ja huoltajia on jo pyydetty toimittamaan koululle kierrätettävää materiaalia, kuten erilaisia säilytyspurkkeja, villalankoja, kangastilkkuja jne.

Syksyn mittaan aloitetaan myös sähkön kulutuksen seuraaminen ja etsitään energian säästökohteita. Jätteiden lajittelu nostetaan aivan uudelle tasolle ja pyritään vähentämään huomattavasti sekajätettä. Luokkiin ilmestyvät energiajaeastiat. Näin pyritään kierrättämään mahdollisimman paljon syntyvää jätettä välttäen sen joutuminen kaatopaikoille.

Teemavuoden muista tapahtumista ja projekteista tiedotetaan koteihin syksyn aikana.  Meneillään on myös mm. tuunauskilpailu; oppilaita ja luokkia on innostettu ehostamaan koulumme vanha puhujapönttö! Niinpä koulumme 100-vutisjuhlavuoden pääjuhlassa joulukuussa saammekin kuulla juhlapuheet uudistuneesta puhujapöntöstä. Tämä sopii hyvin yhteen myös meneillään olevan Design-vuoden teemaan.

 

Tulevia tapahtumia

Ei tapahtumia

Kirjauduvk. 34ELOKUU2019

 
SUNNUNTAI
25
Loviisa

MIELIPITEESI ?

Paras ajankohta vanhempainillalle olisi?