Rekolan koulu

Kartta Viesti Ylläpidolle Kuvakierros koulussa Historian havinaa
 
Etusivu
Rekolan koulu
Rekolan koulun luokkia mukana Matikkatalkoissa
Kirjoittanut Markku Saarinen   
21.09.2014 20:16

Matikkatalkoot on valtakunnallinen matematiikkakilpailu ala-koulun 1-4 –luokkalaisille, jossa innostus ratkaisee osaamisen ohella. Pelaamalla opitaan lisää! Kilpailuaika on 15.9.-15.12.2014. Kaikki osallistujat saavat suomalaisen 10monkeys Math World –matematiikan oppimissovelluksen maksutta käyttöönsä talkoiden ajaksi Fronter-ympäristössä. Pelaamalla Matikkatalkoiden aikana 15.9 – 15.12.2014, voi voittaa upeita viikkopalkintoja. Viikkopalkinnot arvotaan 10 aktiivisimman, eli eniten pisteitä keränneen luokan kesken viikoittain. Joulukuussa parhaiden luokkien kesken arvotaan upeita pääpalkintoja.

Rekolan koulun kaksi luokkaa, 3B ja 4A, ovat keränneet pisteitä loistavasti ensimmäisten kilpailuviikkojen aikana. Vantaan kouluista olemme osallistuneet aktiivisimmin matikkapelin pelaamiseen. Lue lisää Matikkatalkoista ja seuraa luokkiemme pistesaaliita täältä.

Tiedoksi: Viikon 39 viikkopalkinnon matikkatalkoissa voitti Rekolan 3B-luokka! Palkinto oli 2 kpl Easy scope mikroskooppeja. Easy scope on erittäin helppokäyttöinen ja tarkka mikroskooppi, joka voidaan liittää USB:n kautta tietokoneeseen. Se soveltuu sekä yksilö- että ryhmätyöskentelyyn. Mikroskoopilla voi tutkia eri materiaalien eroja, hyönteisiä, jne. Se suurentaa max 43 kertaisesti. Easy Scopella voi ottaa valokuvia ja 30 sekunnin videoita. 3B-luokka taistelee edelleen 5. sijalla n. 1600 matikkatalkoissa kisaavan koululuokan joukossa pistemäärällä 47000.

Viimeksi päivitetty 30.09.2014 15:58
 
Kouluviesti lukuvuodelle 2012-13 julkaistu
Kirjoittanut Markku Saarinen   
01.09.2012 21:12

kouluviesti2012BkuvaC

HUOM! Syksyn kouluviestiin oli pujahtanut painovirhe. Kevääksi suunniteltu lauantaityöpäivä on 23.3. (ei 30.3) eli pääsiäismyyjäisten yhteydessä. Korvaava vapaapäivä on pe 10.5. Tämä esitys vaatii vielä opetuslautakunnan käsittelyä.

Uusin kouluviesti on luettavissa jo nyt  koulumme www-sivulta (vasen laita, tärkeitä linkkejä kohdasta ja tästä linkistä ) ja viikolla 36 koteihin jaettavana paperiversiona. Alkaneen lukuvuoden keskeisenä tavoitteenamme on toimenpideohjelman toteutumiseen liittyen pienryhmien, joustavien opetusjärjestelyjen ym. suunnitteleminen siten, että oppilaat saavat tarvitsemansa tuen lähikoulussaan. Toisena strategisena tavoitteena kaikissa Vantaan peruskouluissa on kestävä kehitys. Meillä se merkitsee energiansäästöä sekä sekajätteen määrän vähentämistä.

Syyslukukauden suurin ponnistuksemme on koulun 100-vuotisjuhlavuoteen liittyvät tapahtumat sekä juhlallisuudet. Niistä tiedotamme myöhemmin erikseen, mutta ennakkotietona seuraavaa: 15.9. vietämme kodin ja koulun yhteistyöpäivän merkeissä pajapäivää. Huoltajat ovat silloin tervetulleita tutustumaan koulun toimintaan. Marraskuun 5.-6. päivinä on juhlavuoden oppilas/luokkakuvaukset. Joulukuun alkupäivät ovat juhlatapahtumia pullollaan. Oppilaille on juhlaruokailu ja 100v-juhlatilaisuus. Juhlavuoden pääjuhla on  5.12. Sen jälkeen pidämme pidennetyn itsenäisyyspäiväloman. Syyskauden aikana on suunnitteilla myös konsertti ja ennen joululoman alkua juhlavuoden muistelotapahtuma joululauluineen. Hyvää alkanutta syyslukukautta kaikkiin koteihin.

Viimeksi päivitetty 12.09.2012 16:14
 
Meidän koulumme Rekolan alakoulu Vantaalla
Kirjoittanut Administrator   
18.01.2009 18:17

koulupiha

"Ihmettelyn, oivaltamisen, kokeilemisen,

keksimisen ja uuden oppimisen paikka!"

Yli 90-vuotias perinteikäs kyläkoulumme sijaitsee keskellä rauhallista ja luonnonläheistä omakotialuetta. Kolme koulurakennusta sekä piha muodostavat kauniin ja eheän kokonaisuuden. Vastaremontoitu pääkoulumme, myös saneerattu vanhakoulu sekä ns. uusikoulu tarjoavat miellyttävät ja toimivat tilat opiskelulle. Matarin pururata, Rekolan urheilukenttä sekä Keravanjoen varsi ovat osa oppimisympäristöämme. Kuusijärvi on lähiretkikohteemme. Koulussamme on 13 yleisopetuksen 1.- 6. luokkaa, esikoululuokka sekä kaksi Etappiluokkaa. Yhteensä oppilaita on n. 350. Osa oppilaistamme käy Rekolan koulua jo kolmannessa sukupolvessa. Koulumme löydät Vantaan  karttapalvelusta tästä linkistä. Tämän lukuvuoden kouluviestistä löytyy myös oleellista informaatiota koulumme toiminnasta. Kouluviesti avautuu kotisivumme vasemmasta reunasta tärkeiden linkkien alta.

Viimeksi päivitetty 12.11.2009 16:05
 
Putous-hahmot siivittivät ystävänpäivän viettoa
Kirjoittanut Markku Saarinen   
17.02.2014 10:05

2A-luokan ohjelmanumero koulumme ystävänpäiväjuhlassa kutkutti kaikkien salissa olleiden nauruhermoja ylenpalttisesti. Putous-hahmot olivat inspiroineet oppilaita tekemään ystävyys –aiheisen sketsin, jossa todella oli panostettu niin itse hahmoihin kuin sisältöönkin. Niin Ymmi, Ansku, Sika & muut saivat salillisen oppilaita todella tarkkaavaisiksi ja naurua riitti.

putouehahmotb

Samassa juhlassa esiteltiin myös juuri valittu oppilaskunnan uusi hallitus. Myös koulun edustusjoukkue koulujenvälisissä hiihtokisoissa sai ansaitun huomion. Rehtori esitteli ja iloitsi koulumme menestystä Saarella-pelissä. Vantaan miniturnauksessa kaikilta luokka-asteilta löytyi koulustamme joko I tai II sija. Turnaus on nyt päättynyt ja 6A-luokka vei vahvan ykkössijan 475 pisteellään. Jäämme odottelemaan palkinnoiksi luvattuja leffalippuja hyvillä mielin.

 
Kansanedustajavierailu Rekolassa 10.2.
Kirjoittanut Markku Saarinen   
09.02.2014 10:13

Osana säännöllisen valtiopäivätoiminnan 150-vuotismerkkivuotta järjestetään Kansanedustajat kouluissa -teemaviikko. Ajankohta on suositeltu tammikuun viimeiselle viikolle 2014. Meillä Rekolan koulussa saamme ottaa vastaan kansanedustaja Antti Kaikkosen 10. helmikuuta. Opetushallitus on suositellut, että mahdollisimman monessa koulussa ja oppilaitoksessa järjestettäisiin tuon viikon aikana ”Kansanedustajan kyselytunti”. Antti Kaikkosen seurassa koulumme toimintaan tutustuu Vantaan kaupunginvaltuutettu Johannes Hirvaskoski.

Rekolassa nähtiin tarpeelliseksi nostaa esille varsinaisesti kolme aihealuetta. Nostamme esiin ns. lähikouluperiaatteen ja Vantaan ns. perusopetuksen toimenpideohjelman vaikutukset ruohonjuuritasolla. Vierailla on mahdollisuus tutustua / toimia ”kouluavustajana” 1. luokan tunnilla ja seurata heterogeenisen oppilasryhmän kanssa toimimista. Vieraat tutustuvat myös ns. Etappiluokkien toimintaan. Välitunnilla opettajilla on mahdollisuus keskusteluun päivänpolttavista teemoista kansanedustajan kanssa. Päivän päätteeksi tutustutaan koulumme opetustiloihin laajemmin, sekä tutustutaan TVT-avusteiseen opetukseen kuudensissa luokissa.

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 2 / 10

Tulevia tapahtumia

Ei tapahtumia

Kirjaudu