Rekolan koulu

Kartta Viesti Ylläpidolle Kuvakierros koulussa Historian havinaa
 
Etusivu
Koulumme mukaan Liikkuva koulu –hankkeeseen
Kirjoittanut Markku Saarinen   
07.09.2012 20:32

130959_likkuvakoulu_logoB

Juhlavuotemme yksi uusista tavoitteista on kehittää koulumme toimintakulttuuria liikunnallisemmaksi. Liikkuva koulu –ohjelman tarkoitus on lisätä oppilaiden päivittäistä liikuntaa suositusten tasolle koulupäivän yhteydessä. Suositus on 1-2 tuntia monipuolista liikkumista päivässä. Lasten päivittäisen liikunnan näkökulmasta on tärkeää, että liikkumiseen aktivoivat liikuntaympäristöt löytyvät läheltä. Koulupihat ovatkin erityisen tärkeitä riittävän arkiliikunnan ja myös liikunnan harrastamisen kannalta. Kaikkien ei tarvitse tehdä samoja asioita, eikä kaikkien tarvitse edes liikkua perinteisten liikuntalajien ohjeiden mukaan. Kaikkia ei edes kiinnosta kilpailuhenkinen harrastaminen urheiluseuroissa.

Tänä syksynä koulussamme aloitettiin välkkäri –toiminta. Ryhmä isompia oppilaita koulutetaan välituntiliikuttajiksi, ja he toteuttavat suunnitelmien mukaan pari-kolme kertaa viikossa pienempiä oppilaita liikuttavia välituntileikkejä. Välkkärien toimesta tulemme jatkossa kuulemaan keskusradion kautta myös viikottaisen taukojumpan. Hankkeeseen liittyy myös ”matalan kynnyksen” liikuntakerhot. Syyskuusta eteenpäin koulussamme kokoontuu kaksi kertaa viikossa WAU!-kerho, missä liikutaan mahdollisimman monipuolisesti. Urheiluseuramainen keskittyminen lajikohtaiseen kilpailumenestykseen ei kuulu tämän kerhon toimintamalliin. Tavoite on löytää liikkumisen riemu monipuolisen ohjelman avulla. Kerhon vetäjät tulevat koulun ulkopuolelta ja kerho ajoittuu heti koulupäivän jatkeeksi.

Taustaa Liikkuva koulu –hankkeelle: Viime vuosien aikana arkiliikunta on vähentynyt huomattavasti. Nuorten ylipainoisten määrä on kolminkertaistunut ja fyysinen kunto heikentynyt. Viihdemedian parissa käytetty aika on kasvanut räjähdysmäisesti ja ylittää kahden tunnin suositusrajan hyvin monella lapsella. Koululiikuntaa on korkeintaan 2 tuntia viikossa ja vain reilusti alle puolet lapsista harrastaa liikkumista urheiluseuroissa.

Kaiken tavoitteena on lisätä terveyttä ja hyvinvointia tulevaisuuttakin ajatellen. Fyysinen aktiivisuus ehkäisee tutkitusti monia terveysongelmia, kuten tyypin 2 diabeteksen, sydän- ja verisuonitautien kehittymistä. Liikunta on välttämätöntä mm. luuston hyvinvoinnille. Liikkuva lapsi voi fyysisesti ja psyykkisesti hyvin ja jaksaa keskittyä arjen tehtäviin paremmin. Liikkumalla saa aivot vireeseen! Säännöllinen liikkuminen lapsena on todettu olevan yhteydessä aktiiviseen liikkumiseen aikuisena. Tässä perusteluja riittämiin sillekin, että koulumme lähti Liikkuva koulu -hankkeeseen mukaan.

Viimeksi päivitetty 07.09.2012 20:33
 

Tulevia tapahtumia

Ei tapahtumia

Kirjaudu