Kotiin jaettavat tiedotteet ovat luettavissa koulun sivuilta pdf-muodossa

Tervetuloa Länsimäen koulun sivuille

etusivu2

Länsimäen koulu on yhtenäiskoulu Itä-Vantaalla. Alakoulun puolella on 277 oppilasta ja yläkoulussa 290 oppilasta. Koulu on monikulttuurinen ja se näkyy arjessa mm 27 eri äidinkielenä. Se, että lapset kasvavat luokissa, joissa on monia eri kansallisuuksia kasvattaa lapsia suvaitsevaisuuteen ja avarakatseisuuteen. Tästä kertoo Länsimäen koulun reilu yhteishenki.

Koulussamme toimii vuosittain vaihtuvia erilaisia harrastekerhoja kuten urheilukerhoja, taidekerhoja, välipalakursseja jne. Koululla toimii myös Tempo-orkesteri, joka tarjoaa koulun oppilaille mahdollisuuden klassisen musiikin harrastamiseen yhdessä koulukavereiden kanssa. Tempoharrastus on maksutonta. Oma soitin on mahdollista valita jousi- tai puhallinsoittimista. Orkesterit esiintyvät aktiivisesti. Opettajina toimivat Vantaan musiikkiopiston opettajat.

Länsimäen koulu on tunnettu myös keväisin järjestettävästä Huuma-tapahtumasta. Tapahtumassa esiintyy koulumme nykyisten ja entisten oppilaiden bändejä. Tilaisuudessa on mahdollisuus pelata erilaisia pelejä, siellä on nuorille myös disko ja kahvila. Tapahtuman järjestää koulun lisäksi seurakunta, nuorisotalo (NUTA), VPK ja vanhempaintoimikunta.

Edellisten lisäksi koulu tekee yhteistyötä aktiivisesti myös Itä-Vantaan urheilijoiden (IVU) ja Hakunilan kansainvälisen yhdistyksen kanssa.
Koulussamme on aktiivinen tukioppilastoiminta, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä koulukiusaamista ja parantaa koulun yhteishenkeä. Tukioppilaat järjestävät paljon erilaista toimintaa, kuten jokasyksyisen ryhmäyttämispäivän tuleville seiskaluokkalaisille. Lisäksi koulumme kuuluu KiVa-kouluhankkeeseen. Tähän Kiusaamisen vastaiseen hankkeeseen sisältyvät kiusaamisen ennaltaehkäisy ja siihen puuttuminen välittömästi.
Länsimäen koulussa toimiva oppilaskunta ideoi ja toteuttaa erilaisia teemapäiviä, kahviloita ja tapahtumia. Oppilaskunta pohtii mm. miten koulua voisi kehittää paremmaksi ja viihtyisämmäksi opiskeluympäristöksi sekä toimittaa ideat Vantaan päättäjille.
Oppilaskuntatyössä pääsee harjoittelemaan kansalaisvaikuttamista ja vaikuttamaan siihen, millainen koulumme ja lähialueemme on nyt ja tulevaisuudessa.

Koulussamme toimivan vanhempainyhdistyksen tavoitteena on edistää kodin ja koulun välistä yhteistyötä, keskustella lasten asioista ja vaikuttaa oppilaita koskeviin päätöksiin.