Kyniä

Kartanonkosken koulu

Tiedotteita

Ilmoittautuminen musiikkiluokkatestiin 7.12. mennessä

Musiikkiluokalle haetaan 2. vuosiluokalla ja opiskelemaan voi hakea täyttämällä Ilmoittautuminen musiikkiluokkatestiin -lomakkeen ja palauttamalla sen omalle luokanopettajalle ma 7.12.2015 mennessä. Musiikkiluokkatestit järjestetään tammikuussa ja niiden tarkemmasta ajankohdasta ilmoitetaan kotiin. Tieto pääsystä musiikkiluokalle ilmoitetaan pe 12.2.2016. Musiikkiluokalle hyväksytyt oppilaat ilmoitetaan aakkosjärjestyksessä. Tämän jälkeen huoltajat varmistavat musiikkiluokkapaikan vastaanottamisen. Varasijoilla olijat asetetaan jonotuslistalle pistemäärien mukaiseen järjestykseen. Jonotuslista on voimassa kolmannen vuosiluokan ajan. Lisätietoja ja hakulomake: www.vantaa.fi/musiikkiluokat

Milloin musiikkiluokalle?
Musiikkiluokka on tarkoitettu oppilaille, jotka ovat kiinnostuneita musiikista ja joilla on edellytykset musiikin opiskeluun. Musiikkiluokkaopetus alkaa kolmannelta vuosiluokalta ja kestää koko perusopetuksen ajan. Opiskelu musiikkiluokalla on antoisaa, joskin se vaatii kestävyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Koulumenestys ei vaikuta musiikkiluokalle pääsyyn; oppilaiksi valitaan musikaalisesti lahjakkaita lapsia.

Musiikkiluokkakoulut
Vantaalla musiikkiluokkaopetusta on yhdeksällä koululla. Musiikkiluokkaopetus alkaa kolmannelta luokalta ja jatkuu koko perusopetuksen ajan, vaikka koulu voi välillä vaihtuakin. Yhtenäiskoulussa opetus jatkuu samassa koulussa koko perusopetuksen ajan.

Itäinen alue
Lehtikuusen koulu 3.-9. (Hakunila)
Simonkallion koulu 3.-6.
Peltolan koulu 7.-9.

Koillinen alue
Mikkolan koulu 3.-9.

Läntinen alue
Aurinkokiven koulu 3.-9. (musiikkiluokkatoiminta alkaa 3. vuosiluokalta 1.8.2016 alkaen)
Hämeenkylän koulu 3.-9. (musiikkiluokkatoiminta alkaa jo 3. vuosiluokalta 1.8.2016 alkaen)
Martinlaakson koulu 3.-9.
Ylästön koulu 3.-6.
Vantaankosken koulu 7.-9.

Koulumatkakustannukset
Mikäli oppilaan koulu vaihtuu musiikkiluokan vuoksi, vastaa huoltaja pääsääntöisesti mahdollisista koulumatkakustannuksista. Oppilaalla on kuitenkin oikeus maksuttomaan koululaismatkakorttiin, mikäli koulumatkan pituus on yli 5 km sekä musiikkiluokan vuoksi valittuun kouluun että kunnan määrittelemään lähikouluun. Koulumatkaedun myöntämisperusteet sekä koulukuljetushakemus löytyvät osoitteesta www.vantaa.fi/koulumatkat.

Tiedotustilaisuus 6.5.2015

Tilakeskusjohta Pekka Walleniuksen esitys:
Kartanonkosken koulun infotilaisuus 6.5.2014 (pdf)

Tiedotustilaisuus 28.10.2014

Tilakeskusjohtaja Pekka Walleniuksen esitys:
Kartanonkosken koulun sisäilmatutkimukset 28.10.2014 (pdf)

Sivistystoimen talous- ja hallintojohtaja Eila Tannisen esitys:
Kohdekohtainen sisäilmatyöryhmä (pdf)