Kyniä

Kartanonkosken koulu

Paperia

LIIKKUVA KOULU


Liikkuvakoulu

Liikkuvan koulun uutisia

Elokuussa koulujen alkaessa totuttuun tapaan 6.-luokkalaiset käynnistivät välituntilainaamon. Kuutoset ovat hoitaneet hommaansa hyvin ja lainaamo on ollut aktiivisessa käytössä. Täydennystä kovassa kulutuksessa olevaan välineistöön olemme hankkimassa. Syyskuussa koulumme 4a, 4c ja 8b luokat osallistuivat 8.9. ensimmäistä kertaa järjestettyyn Liikkuva koulu School Action Day -tapahtumaan, jossa oppilaat pääsivät kisailemaan sukkulaviestikisassa sekä kokeilemaan erilaisia liikunnallisia toimintapisteitä.

Isoimpana koulun sisäisenä tapahtumana meillä oli välkkäreiden ja your move -ohjaajien järjestämänä Koko koulu askeltaa -skaba. Kilometrejähän isolla liikkuvalla porukallamme kertyi mittava määrä kahden viikon aikana. Lisäksi yhteistyössä pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme Pakkalan palloseuran kanssa ykkösille on järjestetty jalkapallotunteja syksyn aikana.

Palkintona kilometriskabasta voitimme lisää tasapainolautoja sekä jalkapalloja liikuntakäyttöömme. Kouluympäristöä olemme liikunnallistaneet myös sisätiloissa. 8.-luokkalaisia osallistui Liikkuvan koulun vetämään lattiateippauspajaan. Kasit olivat taitavia, innovatiivisia ja ahkeria ja saimme yläkertaamme teipeistä labyrintin sekä tasapainoviivan. Nämä ovatkin olleet jo aktiivisessa käytössä.

Lokakuussa on tulossa Liikkuvan koulun koulutuksia. Oppilaita osallistuu välkkärikoulutukseen ja opettajia aktivoivan oppimisen koulutukseen. Tavoitteena näissä on, että välkkäreiden ohjaamana lokakuussa vedettäisiin välituntiliikuntahetkiä ja -tapahtumia ja opettajien kouluttautuminen näkyisi taas enemmän ja enemmän luokkatilassa tapahtuvan opetuksen toiminnallistamisessa ja liikunnallistamisessa.