Kyniä

Kartanonkosken koulu

Kerhotoiminta lukuvuodella 2016-2017

Koulun kerhot

Guru-kerhot

Maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 12.00 Mediateekissä tai tvt-luokassa
Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat gurut! Guru-kerhossa pääset jakamaan digitietotojasi ja -taitojasi eteenpäin niin muille oppilaille kuin opettajillekin. Some, pelit, blogit ja vlogit, koodaus, sovellukset ja mitä gurut ikinä keksivätkään, kuuluvat kaikki kerhon sisältöihin. Kerhon sisältöjä suunnitellaan yhdessä kerholaisten kanssa. Voit osallistua säännöllisesti tai silloin tällöin yhteen tai useampaan kerhoon.

Guru-kerhot kokoontuvat ma 5.9. alkaen seuraavasti:

Kartsin kuulumisia –blogikerho maanantaisin klo 12.00 Mediateekissä, ohjaajana Elsi Santala

Peliä (koulu)elämään -kerho keskiviikkoisin klo 12.00 Mediateekissä, ohjaajana Niina Elf

Koodauksen saloja -kerho torstaisin klo 12.00 TVT-luokassa, ohjaajana Reima Pulli

Sporttikerho 3.-6.lk

Maanantaisin klo 15.45 liikuntasalissa
Sporttikerho on avoin kerho 3.-6.luokkien oppilaille sisältäen pelejä, leikkejä ja temppuja ryhmän mielenkiinnonkohteiden mukaan salissa ja/tai ulkona. Ei ennakkoilmoittautumista. Ohjaajana Tuomas Muhonen.

Sporttikerho 7.-9.lk

Tiistaisin klo 15.45 liikuntasalissa
Pelaamista, temppuilua ja mukavaa liikkumista ryhmän mielenkiinnonkohteiden mukaan salissa ja/tai ulkona. Ei ennakkoilmoittautumista. Ohjaajana Tuomas Muhonen.

Kuvataidekerho Käsitellään

Tiistaisin klo 14.14 - 15.45 Teijo-solussa kuvataideluokassa
Kerho on tarkoitettu 3.-6.luokkalaisille. Kerhossa tehdään kuvia käsin, piirretään, maalataan ja muotoillaan oppilaiden toiveet huomioiden. Tutkimme yhdessä kuvia ja käymme retkillä tekemässä kuvia koulun ulkopuolella. Kerhon ohjaajana toimii Liisa Kemppainen.

Kartsin kuoro 1.-4.lk

Tiistaisin klo 14.15 - 15.15 Teijo-solun musiikkiluokassa
Kuoroon ovat tervetulleita kaikki koulumme 1.-4.luokkien innokkaat laulajat, sekä tytöt että pojat. Harjoittelemme viikoittain ja esiinnymme koulun juhlissa ja tilaisuuksissa. Koemme yhdessä laulun iloa, tutustumme omaan ääneen ja kuorossa toimimiseen sekä harjoittelemme esiintymisen perustaitoja. Tutustumme mahdollisuuksien mukaan äänissä laulamiseen yhdessä koulun vanhempien kuorolaisten kanssa. Ohjaajana toimii Marjatta Pihlajaniemi.

Bändikerho 6.-9.lk

Keskiviikkoisin klo 16.00 - 17.00 Karuna-solun musiikkiluokassa
Kerhoon ovat tervetulleita kaikki yhteissoitosta kiinnostuneet oppilaat. Aloitamme aluksi kaikki yhdessä, mutta myöhemmin syksyllä muodostamme omat bändit, jotka treenaavat omaa ohjelmistoaan opettajan ohjauksessa. Opettelemme samalla äänentoistolaitteiston perusteita. Ohjaajina Anne Tanskanen ja Marjatta Pihlajaniemi.

Kuoro sekä lauluyhtye 5.-9.lk

Torstaisin klo 16.00 - 17.00 Karuna-solun musiikkiluokassa
Tervetuloa kaikki innokkaat laulajat, niin pojat kuin tytöt, kuoroon. Laulamme kuorossa monipuolisesti eri musiikkityylien kappaleita. Esiinnymme koulun juhlissa ja teemme mahdollisesti esiintymisvierailuja myös lähiseudun paikkoihin. Muodostamme kuorosta myös jatkossa erillisen lauluyhtyeen, joka harjoittelee myöhemmin sovittuna ajankohtana. Alkusyksyn harjoittelemme kuitenkin kaikki yhdessä. Ohjaajana toimii Anne Tanskanen.

Hathajooga 5.-9. luokkalaisille

Keskiviikkoisin klo 14.15-15.15 liikuntasalissa
Hathajooga notkistaa ja vahvistaa kehoa lempeästi, sekä rauhoittaa mieltä tehokkaasti. Tunneilla voimistetaan ja venytetään kehoa monipuolisesti lempeiden sekä dynaamisten liikesarjojen ja jooga-asanoiden vaihtelulla. Tunteihin sisältyy ohjattuja hengitysharjoituksia, jooga-asanoita ja loppurentoutuminen. opettajana on Reetta Kervinen.

Aikaisempaa kokemusta joogasta et tarvitse, sillä liikkeet ovat helppoja oppia, ja ne sopivat kaiken kuntoisille. Mikäli olet kuitenkin harrastanut joogaa jo aikaisemmin, voi tunnilla syventää harjoitusta mm. kehittämällä opittuja asanoita eteenpäin, ja harjoittelemalla uusia.

Mukaan tarvitset rennot ja mukavat vaatteet, jooga-maton sekä halutessasi oman vesipullon. Jooga-mattoja löytyy myös koululta lainattavaksi tuntia varten. Voit myös ottaa mukaasi oman viltin loppurentoutumista varten.

Tunneille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Opettaja on Reetta Kervinen.

Mikäli haluat kysyä tunnista vielä lisää, voit olla yhteydessä opettajaan sähköpostilla:
Reetta_kervinen[at]hotmail.com

ULKOPUOLISTEN TOIMIJOIDEN TARJOAMAT KERHOT

Luonto-Liiton luontokerho 1.-2. lk

Maanantaisin klo 12.30 – 14.00 Haikko-solussa luokka 3A
Millaisia luonnon ääniä metsässä kuuluu? Miksi heinäsirkka sirittää? Mikä jälki on hangella? Mikä on trangia ja miten se kootaan? Mistä kettu on saanut valkoisen hännänpäänsä? Luonto-liiton kerhossa retkeillään Kartanonkosken lähiseuduilla, ihmetellään ja tutkitaan kasveja, eläimiä ja sieniä asiantuntevan Paavo-ohjaajan johdolla. Maalaamme ja piirrämme myös luokkatilassa luonnon ihmeitä, muotoilemme taikataikinasta mielikuvituseläimiä sekä kerromme ja kuuntelemme luontoaiheisia tarinoita ja satuja. Tarkoitus on tarjota lapsille mukavia luontoelämyksiä ja herätellä mielikuvitusta.

Kerho kokoontuu kerran viikossa maanantaisin klo 12.30 - 14.00 Kartanonkosken koululla (ei koulun loma-aikoina), 1. kerta on maanantaina 5.9. Kerho on tarkoitettu 1.-2.-luokkalaisille, ja mukaan mahtuu 10 lasta. Kerhomaksu on 50 euroa / lukukausi. Kerhon on tarkoitus jatkua kevätlukukaudella. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Paavo Manninen, paavo.t.manninen[at]gmail.com (puh. 0456704892)

WAU ry –liikuntakerho 2.-5.lk

Keskiviikkoisin klo 14.45 – 15 45 ulkona
WAU! -kerho toimii Kartanonkosken koululla lukuvuonna 2016-2017. Kerho on suunnattu 2-5 -luokkien oppilaille ja se on maksuton. Liikunnallinen ohjelma koostuu pääosin lasten toiveista.

WAU! -kerhon vetäjänä toimii Mika Taurivuo. Kerho pidetään ulkona.

Lisää tietoa ja ilmoittautuminen osoitteessa www.wau-ry.fi

Sanataidekoulun kerho 2.-5. lk

Keskiviikkoisin klo 13.30 - 15.00 Kuitia-solussa luokka 6D
Taika-tonttu johdattaa tapaamaan erilaisia tarinoiden eläimiä: koti-, lemmikki-, sankari- ja fantasiaeläimiä sekä eksoottisia eläimiä. Ryhmässä luetaan, kerrotaan ja kirjoitetaan tarinoita. Lisäksi sanataidetuokiolla leikitään, seikkaillaan, kuvitellaan ja hassutellaan sanoilla yhdessä. Eläinseikkailulla tutustutaan moniin kirjoihin, esimerkiksi Wilson Kirwan Afrikkalaisia eläinsatuja ja Roald Dahlin ja Katriina Kauppilan Kaiken maailman eläinsadut.

Ohjaajana toimii Laura Laitinen.
Yhteystiedot ja ilmoittautumiset:
laura.laitinen[at]sanataidekoulu.fi

Pakkalan nuorisotila Wintin sählykerho 9-17v

Torstaisin klo 16-17 liikuntasalissa
Pakkalan nuorisotila Wintti järjestää ilmaisen sählykerhon Kartankosken koululla. Kerho on tarkoitettu 9-17-vuotiaille. Kerhoa vetää Ohjaaja Marko Siitonen. Toiminta edellyttää nuorisotilakortin, jonka saa ensimmäisellä kerralla ohjaajalta.

Lisätiedustelut:
Pakkalan nuorisotalo Wintti
Ylästöntie 35, 01510 Vantaa, puh. 040-8473191