Hämeenkylän koulun LUMA-toiminta

Hämeenkylän koulussa LUMA-toiminta alkoi syksyllä 2008 järjestetystä LUMA-viikosta. Ensimmäinen LUMA-viikko muodostui muutaman matemaattisten aineiden opettajan innostuksesta viettää koulussa marraskuun toisella viikolla valtakunnallista LUMA-viikkoa. Nyt muutamaa vuotta myöhemmin LUMA-viikosta on muodostunut Hämeenkylän koulun vuosittainen teemaviikko.

Uhkaako luonnontiede painovoimaa?

Uhkaako luonnontiede painovoimaa?

Hämeenkylän koulun LUMA-toiminnan näkyvin osa on vuosittainen LUMA-viikko, mutta LUMA-toiminta näkyy koulun arjessa läpi vuoden. LUMA-toimintaa on opetuksen jatkuva kehittäminen, ajanmukainen valinnaiskurssitarjonta, yhteistyö muiden oppilaitosten kanssa sekä koulu-yritysyhteistyön kehittäminen.

Hämeenkylän koulu sai valtakunnallisen LUMA-keskuksen vuoden LUMA-koulu 2009 -palkinnon varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen sarjassa. Palkinnon perusteena oli innovatiivinen ja  tavallisuudesta poikkeava matematiikan- ja luonnontieteenviikon toteutus syksyllä 2009. Hämeenkylän koulu voitti vuoden 2011 LinssiLUMA-kilpailun.

Edellisvuosien LUMA-raportteja

LUMA-viikko 2008

LUMA-viikko 2009

LUMA-viikko 2010

LUMA-viikko 2011

LUMA-viikko 2012

LUMA-yhteistyökumppanit
Vantaan Energia

LUMA-Yhteistyötahoja
ABB Oy, Heureka, LUMA-keskus Suomi, MAOL ry, Murata Electronics Oy, Summamutikkakeskus,
Taloudellinen tiedotustoimisto, Teknologiateollisuus, Tilastokeskus, Vaisala Oy, Vaskivuoren lukio

LinssiLUMA-kilpailun voittaja: Hämeenkylän koulu from LUMA Centre Finland on Vimeo.

Tieteen lumoissa
Valtakunnallisella LUMA-viikolla Hämeenkylän koulu tarjoaa alueen alakoulujen 6.-luokille tiedeteatteri hengessä LUMA-tunnin, jossa elämyksiä matematiikasta, fysiikasta, kemiasta sekä tähtitieteestä. Tieteen lumoissa -tunnilla on paloja matematiikasta, fysiikasta ja kemiasta sekä tähtitieteestä hauskasti – tekemistä, kokemista ja näkemistä! Kesto 1,5 tuntia.

Lumoudu tieteestä
Valtakunnallisella LUMA-viikolla koulun Ihmefysiikkaa ja pulmamatematiikkaa -kurssilaiset järjestävät koulun 1.-3.-luokille tiedeteatteri hengessä LUMA-tunnin, jossa elämyksiä matematiikasta, fysiikasta sekä kemiasta.Lumoudu tieteestä -tunnilla on paloja matematiikasta, fysiikasta sekä kemiasta hauskasti – tekemistä, kokemista ja näkemistä! Kesto 1 tunti.