TET-info

Lukuvuonna 2017-18 koulumme 9.-luokkalaisilla on työelämään tutustumisjakso eli

TET-harjoittelu 18.- 29.9.2017 (viikot 38 ja 39).

TET–harjoittelu on osa peruskoulun oppimäärää ja edellytyksenä päättötodistuksen saamiselle.

Lomamatkoja ei ole suositeltavaa varata TET-jakson ajaksi. Päivien korvaaminen jälkikäteen on hankalaa koulutyöpäivien aikana.

Työpäivä ja vakuutukset

Oppilaan TET-harjoittelupäivä kestää yleensä kuusi tuntia ja se sisältää puolen tunnin lounastauon. Harjoittelun aikana oppilaat ovat edelleen peruskoulun oppilaita, koulun vakuutuksen piirissä ja noudattavat koulun järjestyssääntöjä sekä työpaikan turvallisuusohjeita. TET-jaksosta ei makseta palkkaa.

Matkaliput

Oppilas saa koululta matkaliput, mikäli hänen työmatkansa yhteen suuntaan on vähintään 5 kilometriä. Lippujen mukana annetaan myös ohjeet kuinka niitä käytetään. Ohjeiden vastaisesta käytöstä koituvia kuluja ei korvata. Mikäli oppilas joutuu maksamaan matkansa itse toimimattoman kortin takia, kulut korvataan jälkikäteen, toimimatonta korttia vastaan.

Ruokailu

Osa oppilaista saa ateriakorvauksen. Näin toimitaan, jos työnantaja ei tarjoa lounasta ja lähin koulu on yli 500 metrin päässä työpaikasta. Ateriakorvaus haetaan TET-jakson jälkeen takautuvasti. Vantaan kaupungin myöntämä ateriakorvaus on 4,43 euroa/päivä. Ateriakorvaus maksetaan tehdyiltä TET-päiviltä. Ateriakorvaushakemus täytetään koululla TET-jakson jälkeen ja koulu lähettää ne eteenpäin. Oppilaan ei tarvitse säästää kuitteja ruokailustaan tai ruokamaksuistaan.

TET-lomakkeet

Tiedote oppilaalle ja huoltajalle

Tiedote työpaikan vastuuhenkilölle

TET-sopimus

TET-todistus